vaney
|
Rada bi slišala oz. prebrala kakšno mnenje oz. izkušnjo, koliko odrasli posegate v igro otrok. Še posebej, ko ste v družbi, na kupu več družin, kakšen rojstni dan, piknik.... Sama sem se nekajkrat znašla v nelagodni situaciji. Sicer nič groznega, pa vseeno. Recimo, ko greste na kakšen rojstni dan. Pustite otroke (2, 3, 4, 5 manjših otrok, starih 1-3 leta), da se igrajo po svoji izbiri in posežete v igro samo, če se začne prepir, jok ali kaj podobnega ali jih ves čas opazjete, opozarjate, vzgajate? Jaz otroke pustim, da se igrajo, dokler se igrajo kolikor toliko mirno oz. brez konfliktov. Tudi, če kdo mojemu otroku vzame igračo brez vprašanja in se moj otrok zaradi tega ne pritožuje, ga pustim pri miru. Enako, če moj sin drugemu vzame igračo in ta drugi otrok le-tega niti ne opazi, ne "težim" svojemu, da tega ne sme.... Če se začne prepir, vlečenje, jok...takrat pa seveda posežem. Imeli pa smo že obiske (in bili mi pri njih), ko je recimo en fantek vzel mojemu igračo iz roke, mojega to ni ganilo, pa so starši tega drugega vseeno vzeli k sebi in mu začeli razlagat, da se to ne sme, da bo fantek jokal....skratka, meni se to med sabmo igro niti ni zdelo tako zelo potrebno. No, to je samo, toliko, en primer. Sicer jih je še veliko, ampak da ne pišem celih spisov....neprijetno pa mi je bilo zato, ker sem potem jaz dobila občutek, da premalo nadzorujem oz. vzgajam svojega sina med igro, ker mu pač ne prigovarjam za vsako besedo, korak, premik in do določene meje otroke pustim, da se tudi sami zmenijo in rešijo problem. Če jim ne uspe, seveda posežem. V takem primeru pa se mi potem zdi, da je moj otrok razpuščen oz. da drugi starši mislijo tako. Kaj pa pravite ve....in koliko posegate v samo igro otrok, koliko izvajate vzgojne ukrepe doma, ko pridejo drugi otroci oz. ko greste vi na obisk v družbo drugih otrok? Upam, da nisem preveč zakomplicirano napisala....zanima me pač kakšno mnenje
< Sporočilo je popravil vaney -- 11.1.2010 13:17:29 >