zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 Ah, daj no...napisala sem, da prosim za OBRAZLOŽITEV - da bom pa potem mogoče tudi drugače gledala na to (pač dopuščam tudi to možnost). Kaj ti tu ni jasno? V bistvu si kar nekaj obrazložitev že dobila....samo te te ne prepričajo (no, ne vem zakaj bi te tudi mogle).....ti bi rada slišala "medicinski" razlog ZA obrezovanje.....tega pa ni.....zato se ne sprenevedaj, da dopuščah možnost zato, da boš drugače gledala na to, ker ne boš...... Če provzamem, kaj so glavni razlogi za obrezovanje, navedeni na prvih dveh straneh: - estetika, - higiena in - ker starši lahko to storijo.... Verski razlog, ki je očitno najpomembnejši (kar sledi tudi iz kasnejših postov), pa ni tako pomemben, da bi ga katera, ki je oz. bo svojega otroka dala obrezat, navedla kot glavni razlog? Kako to? Nima nobena j...,da bi to napisala? Pa potem beremo: "ker je obrezan lepši"?!? Eh, sem še vedno optimist, da bom mogoče pa dobila odgovore na moja prejšnja vprašanja - mogoče pa bo katera le upala napisati, da je to storila/dopustila zaradi lastnega verskega prepričanja, prepričanja partnerja, kakšnih neformalnih pritiskov družine, okolja,..., morebitne posledice, če tega ne bi storila,...pač nekaj v tem smislu, samo da ne bo šlo za lepoto IZVIRNO SPOROČILO: liliana In tudi najmočnejši razlog PROTI obrezovanju je ravno ta, da je premalo takih "medicinskih" razlogov za obrezovanje...... Hm, od nekdaj sem verjela, da je najpomembnejše to, da otroka po nepotrebnem ne izpostavljaš posegom, ki s sabo nosijo tudi tveganje, da gre kaj narobe in, seveda, da otroku po nepotrebnem ne povzročaš bolečin. Aja, mogoče pa bo res držalo tisto, da je za lepoto treba trpet? IZVIRNO SPOROČILO: liliana Higiena (pač v nekaterih daljnih deželah, kjer je več vlage ta element ni zanemarljiv).....baje obstajajo tudi nekatere raziskave o tem, da se nekatere "ženske bolezni" zmanjšajo, če je partner obrezan, nekaj je tudi v zvezi s prenosom HIVa, vendar te raziskave verjetno itak niso relavantne in tudi ne omembe vredne, ker obstajajo sigurno tudi nasprotne raziskave (ki so seveda pravilne) zato jih niti ne bom iskala in tratila časa ob tej pozni uri.....verski razlogi tebe ne prepričajo..... Da v bodoče ne bi bilo treba pisat v stilu nekaterih novodobnih novinarjev, ki podajajo nepreverjene informacije v stavkih z besedico baje, tako, zase, le poišči kakšne raziskave na to temo, ki niso potrata časa. Imaš pa prav - dosedaj me verski razlogi še niso prepričali. Mogoče pa bi me bolj kakšne, že zgoraj naštete neformalne oblike pritiskov....
|