Koža na trebuhu peče (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

charlyka -> Koža na trebuhu peče (9.1.2010 22:36:01)

Pozdravljene!

Noseča sem 20t 5 dni in me je danes zjutraj začela peči koža na trebuhu [sm=smiley13.gif]. Poleg tega imam po trebuhu drobne rdeče pikice in koža je boleča tudi na dotik [sm=smiley13.gif].
Trebušček si redno vsak večer mažem (do pred kratkim sem se mazala kar s kremo za telo, nekaj dni nazaj pa sem začela uporabljati johnsonovo olje - je pekoča koža možna reakcija na to olje? [sm=zmeden.gif]).

Prosim za kakršenkoli nasvet ali pomoč od tistih, ki ste kaj podobnega dale že skozi. Najlepša hvala.

Anonimen -> RE: Koža na trebuhu peče (9.1.2010 22:41:27)

nehaj uporabljat olje

Anonimen -> RE: Koža na trebuhu peče (9.1.2010 22:42:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nehaj uporabljat olje

Se podpišem

charlyka -> RE: Koža na trebuhu peče (9.1.2010 22:42:45)

To vsekakor bom.

bellamia -> RE: Koža na trebuhu peče (9.1.2010 23:20:31)

priporočam ti naravno olivno olje....
meni je pomagal, nisem dobila strij...

vse dobro!

Tanik -> RE: Koža na trebuhu peče (10.1.2010 9:45:25)

jaz sem uporabljala eno olje iz DM za nosečnice pa nisem pridelala nobene strije pa tudi peklo me ni nič.

silvya -> RE: Koža na trebuhu peče (10.1.2010 9:51:10)

V končni fazi je vseeno kaj uporabljate, važno je, da kožo navlaži, da ni suha. Za to pa je dovolj dobro tudi kakršnokoli mleko za telo. 

VRTNICA84 -> RE: Koža na trebuhu peče (12.1.2010 23:27:33)

To, da te peče ni nujno da je od olja. Lahko so tudi hormonske spremembe ali pa je lahko tudi na živčni bazi.
Sama sem imela podoben problem in sem zaradi tega pristala v bolnišnici.  Na koncu so ugotovili, da je na hormonski bazi, ker se začne telo pripravljat na spremembe. Tak je meni razložil doktor.
Sedaj pazi, da se ti ne bo to preneslo na druge dele telesa, ker mene je vse tak srbelo in peklo, da bi se lahko razkrampala do krvavega. Če pa še te kaj zanima pa piši na zs.

Klarica123 -> RE: Koža na trebuhu peče (13.1.2010 11:52:52)

Tudi mene koža peče (28t), ampak samo na enem delu telesa, pravzaprav je takšna pekoča bolečina, in sicer takoj pod prsmi na desni strani na vrhu trebuha.

Pa sem že zamenjala kreme in podobne stvari, pa me zanima ali je imela katera tudi podoben problem, ker več ne vem kaj naj naredim. Pa koža je občutljiva na otip, ni rdeča samo občutljiva.

Vsekakor bom to omenila tudi zdravniku naslednji teden na pregledu, ampak me malo skrbi.

charlyka -> RE: Koža na trebuhu peče (15.1.2010 12:59:30)

Pozdravljene,

Hvala vsem za koristne informacije.
Vse se je dobro končalo - takoj sem se nehala mazati z oljem in je trebušček bil čisto ok po cca. 3 dneh, na stegnih še imam malo hrapavo kožo ampak gre z vsakim dnem na boljše. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Lp

Izabela_07 -> RE: Koža na trebuhu peče (15.1.2010 13:57:47)

Pri meni je bilo isto z istim olje od Johnsona.

charlyka -> RE: Koža na trebuhu peče (15.1.2010 17:01:05)

No, zanimivo.
Upam, da bo naša izkušnja kateri pomagala, da se ne bo mazala s tem oljem in naredila iste napake.

MLADAMAMICA -> RE: Koža na trebuhu peče (16.1.2010 12:12:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Klarica123
Tudi mene koža peče (28t), ampak samo na enem delu telesa, pravzaprav je takšna pekoča bolečina, in sicer takoj pod prsmi na desni strani na vrhu trebuha.

Pa sem že zamenjala kreme in podobne stvari, pa me zanima ali je imela katera tudi podoben problem, ker več ne vem kaj naj naredim. Pa koža je občutljiva na otip, ni rdeča samo občutljiva.

Vsekakor bom to omenila tudi zdravniku naslednji teden na pregledu, ampak me malo skrbi.

tudi jaz imam enak problem, peče me samo pod prsmi (30t) pa mi je včeraj gin. rekel da to ni nič strašnega, da je le od bolečin zaradi organov, ki jih otrok potiska - to je le reakcija na spremembe v notranjosti. Meni pomaga da dam mrzlo/mokro krpo na del pod prsa, kjer me peče - nehha.

bubu10 -> RE: Koža na trebuhu peče (16.1.2010 12:17:11)

Tudi jaz sem to imela! Ali sem se mazala al pa ne ! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Me je G. poslal dermatalogu pa ni vedu kaj je tko!
Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]