Koliko zarodkov? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

soksok -> Koliko zarodkov? (9.1.2010 20:16:32)

Pozdravljene!

Zanima me, če katera ve koliko zarodkov vstavijo v Mariboru. Nekje sem slišala, sa vstavijo samo enga.
Hvala pa lep večer.

rojena77 -> RE: Zarodki (9.1.2010 22:00:41)

Odvisno od starosti in št poskusov

Če si stara manj kot 35 in si prvič ali drugič, potem enega, drugače lahko 2

Upam  da sem ti kaj pomagala

daga79 -> RE: Koliko zarodkov? (19.1.2010 8:29:28)

jaz sem stara 30 pa so mi na dan transferja rekli da če se strinjam da mi vstavijo dva - to naredijo v primerih ko niso zarodki optimalni moj je bil en dober že v blastocisti eden pa še v celicah ... pa smo noseči danes pa zvemo če sta se oba obdržala....[sm=smiley1.gif]

didi85 -> RE: Koliko zarodkov? (19.1.2010 22:56:07)

Jaz sem pa stara 25 let in sem prvič zato mi je predlagala da vstavi samo enega. Z menoj pa je bila tudi gospa, ki je naslednji dan po transferju dopolnila 35 let ji pa je vstavila 2 ker naj bi ko si star 35 let in dalje vstavljali samo enega.
Imam pa še pred seboj cel teden čakanja na test [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lp,

Anonimen -> RE: Koliko zarodkov? (21.1.2010 17:52:36)

Ola!

daga79, tebi so vstavili 2 zarodka, zakaj? če pa pravijo, da moraš biti star 35let.
kaj imaš prosto odločitev, koliko si želiš?

daga79 -> RE: Koliko zarodkov? (22.1.2010 7:28:06)

odločijo potem ko vidijo kake kvalitete so zarodki, če so optimalni dobiš samo enega če pa niso glih optimalni ampak dobri pa če se strinjaš ti vstavijo dva ... no midva sva na UZ zvedela da imamo eno fižolo malo sva upala da bosta dva ampak sva tudi z eno fižolo zelo zadovoljna hehe sam da bo zdaj vse ok naprej a ne? bomo pa čez kaki dve leti šli še enkrat čez postopek

Taddy78 -> RE: Koliko zarodkov? (1.2.2010 21:47:52)

Kot so že napisale predhodnice...vse je odvisno od starosti, številke postopka, najbolj pa gledajo na kvaliteto zarodkov.
Moj je bil 5.dan zelo dobro razvit in so mi vstavili enega, vsem ki so bile tisti dan z mano, pa so vstavili po 2 (pa so digurno bile vse stare manj kot 35). Rekli so, da sta še ostala 2, za katera bodo videli, če sta dovolj dobra za zamrznit in tako imamo še enega zamrznjenčka.

Je pa bil zanimiv razvoj, ki so nama ga kazali. Če bi mi naredili trasfer recimo 3. dan in mi vstavili tistega, ki je tisti dan bil najbolje razvit, bi naslednji dan "propadel"...

Stran: [1]