Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:44:55
|
|
|
|
madela
|
Tu maš en mini test Števila v zaporedju: 3,5,8,13,21 Katera sledi: 32,34,45
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:45:53
|
|
|
|
Kerensa*
|
34. Ampak to najbrž nima zveze z Reimannom.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:47:28
|
|
|
|
madela
|
Za tistega še rabim enih 100 IQ zraven,pol se pa s temi talahkimi raj hecam
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:48:38
|
|
|
|
Kerensa*
|
Jaz sem optimistka, zato upam, da bi po pomoti našla rešitev. Problem je samo v tem, ker, glede na to, da nimam pojma o matematiki, sploh ne bi vedela, da imam rešitev pred sabo, četudi bi gledala vanjo.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:49:15
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Jaz sem optimistka, zato upam, da bi po pomoti našla rešitev. Problem je samo v tem, ker, glede na to, da nimam pojma o matematiki, sploh ne bi vedela, da imam rešitev pred sabo, četudi bi gledala vanjo. Se kar podpišem
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:50:01
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ja kaj potem? A mi zna katera to hipotezo malo (oz. fajn) bolj po kmečko pojasniti?
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 22:06:42
|
|
|
|
madela
|
Tu maš en link,čeprav sklepam,da si tako ali tako že vse preiskala. In če boš še tukaj razumela polovico,je to že celota http://sl.wikipedia.org/wiki/Riemannova_sfera
< Sporočilo je popravil madela -- 9.1.2010 22:07:11 >
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 22:08:29
|
|
|
|
Kerensa*
|
Mislim, da se ta milijon dolarjev nekako... oddaljuje od mene.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 22:09:08
|
|
|
|
Ulla80
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Mislim, da se ta milijon dolarjev nekako... oddaljuje od mene. pa čist blizu si že bla, a ne
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 22:10:10
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 pa čist blizu si že bla, a ne Ja, nooo... celo to, kdo je bil Reimann, sem že ugotovila.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 22:23:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ja kaj potem? A mi zna katera to hipotezo malo (oz. fajn) bolj po kmečko pojasniti? sorry, bi mogla preveč možgane uporabit, pa se mi trenutno ne da me že zdaj glava boli, ko ne vem, kaj prinese zobna miška
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 11.1.2010 7:48:19
|
|
|
|
clara23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Z rdečo vam pa označim besede, ki jih razumem. IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil. Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota. Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1. o šit no . Kerensa, se boš morala prijavit na oddajo "beauty and a geek". Tam bi ti znali pomagat
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 11.1.2010 8:51:41
|
|
|
|
Kerensa*
|
Jaz sem bolj razmišljala o "Slovenia's got talent".
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 11.1.2010 9:26:05
|
|
|
|
clara23
|
Ja tam pa dvomim da ti bo kdo znal pomagat, saj veš..talenti pa to .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?