Koliko obrokov mleka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mojesonce -> Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 10:31:16)

Koliko obrokov mleka mora imeti (lahko ima) 8 mesečnik. Jaz mu dam mleko zvečer pred spanjem (210ml), ponoči (210ml) in zjutraj ko se zbudi (210ml). Je to preveč mleka? Bi moral za zajtrk že jesti gosto hrano?

tikatonka -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 10:39:18)

Tudi jaz ji dajem tako. Zvečer popije 200 ml, ponoč ene 100 do 150ml in zjutraj 200ml. Čez dan je gosto hrano.[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Petka09 -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 10:57:16)

Moja ma sam eno flašo mleka (230 ml) zjutraj.. Ostalo noče več. Zato pa dajem v obliki skut, kisle smetane in sira v hrano.
Mislim, da za to starost ni nič narobe, če spijejo 2 ali 3 flaše ali pa če ne spijejo skoraj nobene več... Važno je, da se potem mleko nadomešča v drugih mlečnih izdelkih.

Katy78 -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 11:00:44)

Ravno do nekje 8. meseca je imel mleko za zajtrk, za večerjo je imel mlečno kašico in potem še flaško pred spanjem. Potem pa sem okoli 8. meseca začela z GH za zajtrk, ker se od mleka ni več najedel, saj mi je "težil", ko sem jaz jedla zajtrk. Ko je dobil za zajtrk nekaj bolj konkretnega (od začetka mlečne kaše, kasneje pa že npr. kruh s sirnim namazom), me je pri mojemu zajtrku pustil na miru. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Jaz bi na tvojem mestu uvedla bolj konkretno večerjo, se pravi mlečno kašo in mogoče mleka ponoči ne bo več rabil. Bo pa v tem primeru zagotovo za zajtrk bolj lačen in mogoče mleko ne bo več dovolj.

daisyb -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 11:05:00)

lepo, da ti spije sam tri krat po 210ml. nas mali je star 7 mesecev pa mu dam se vedno tud po 5 krat na dan mleko...ob 4 obrokih gh...in komi spije 500ml skupaj. seveda mu pol dam tudi en ali dva mlecna obroka gh na dan.....za malico in kosilo.
mleko mu ne gre..in mu zato dajem kar vec gh...

po moje ni prevec mleka...lahk pa mu zamenjas en obrok se za mlecno kasico, npr. zjutraj...ce hoce..ce spije pol 100ml manj mleka bo se vedno odvolj.

Urska09 -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 11:19:19)

Do 1. leta starosti je mleko glavna hrana dojenčka (pokrije cca. 75% potreb po hrani). V kakšni obliki ga dobi je čisto vseeno. Mleko, mlečno-žitne kaše, jogurti, skute, siri, namazi, smetana...
Poznam primer, ko se je otrok do odhoda v vrtec skoraj izključno dojil, ker je zavračal GH. Pa ni bilo nič narobe.

miapia -> RE: Koliko obrokov mleka? (8.1.2010 20:35:26)

Pri enem letu še vedno zajtrkujemo mleko, dobi ga pa še pred spanjem.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.1.2010 21:20:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Čebel@ -> RE: Koliko obrokov mleka? (9.1.2010 10:04:15)

moja je stara skoraj 11m in ima mleko za zajterk(170ml) in večerjo(220ml+kašico),ponoči ne je od 2m

je pa pri nas zaenkrat mleko za zajterk dovolj,ko pa bo začela kazati da bi tudi kaj drugega zajterkovala,bomo pa "normalen" zajterk uvedli

Evica22 -> RE: Koliko obrokov mleka? (9.1.2010 12:34:34)

Naš bo star že 14 mesecev, pa se še vedno trikrat na dan dojiva: zjutraj, pred popoldanskim in večernim spanjem. Sicer ne vem, koliko popije, ampak vseeno mislim, da mora biti mleka dovolj, če s takšnim veseljem ziza. Flaške pa nikoli ni imel. Mislim, da ni preveč, lahko pa seveda poskusiš že s kakšno kašico pa boš videla, če boš lahko nadomestila flaško. 

Natka85 -> RE: Koliko obrokov mleka? (11.1.2010 9:33:38)

naš je star skoraj 10 mesecev in poje tri flaške po 200ml na dan.vmes še dobi en zelenjavni ali mesni obrok in za popoldansko malico jogurt ali malo sadja.tako da imava 5obrokov,od tega so trije flaška.pa še najraje jo ima...

MATEJKA_ -> RE: Koliko obrokov mleka? (11.1.2010 9:35:46)

naša je pri 8m imela mleko (pribl. 240 ml) zjutraj in pri obeh malcah - do takrat smo nadomestili z GH kosilo in večerjo. ponoči pa tako al tako ni jedla.

Stran: [1]