Casiopea -> Tok mleka (7.1.2010 21:50:27)
|
Zadnjih par dni imam težave pri večernem dojenju. Dojenček (4 mesece) se krega z dojko kadar greva zvečer spati. Uspavanje traja tudi do dve uri. Ponoči se zbudi okrog dveh (prej je vedno spal do 5 zjutraj). Na spletni strani med.over.net sem zasledila naslednje (komentarje podajam v oklepaju): Znaki, ki jih nikdar ne smemo pripisovati uspešnosti in učinkovitosti dojenja in ob katerih je lahko ponudba mleka povsem primerna, pa so naslednji: - nenapete, zmehčane, na otip "prazne" dojke (pri meni so resnično bolj mehke in delujejo prazno) - otrok se pogosto oz. intenzivno doji (pogosto, ne bi rekla, da tudi zelo intenzivno) - otrok je nemiren in se pogosto krega na dojki (skoraj pri vsakem obroku) - otrok ne more zaspati, kar naprej se zbuja, ko ga odložimo, se zbudi (res je, včasih niti noče zasapati, le krega se in jezi) - poskus s črpalko je pokazal, da ni mogoče iztisniti nič/dosti mleka (zelo malo in tudi curek je elo slab) - otrok z veslejem popije dodatek po steklenički (danes sem to naredila prvič, zaspal je brez problema minuto za tem, ko je vse popil - 210 ml) No moje ugotovitve so, da je moje mleko "upočasnilo tok" in da je tudi curek manjši. Sklepam, da dojenček noče več mirno jesti, ker je bil navajen na polne prsi. Sklepam tudi, da imam mleka dovolj, saj je čez dan zelo dobre volje, lepo je in spi tudi 1-2x po 1-2 uri. Kaj menite vi? Ali imate podobne izkušnje. Glede na članek med.over.net http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681 bi lahko le mirno rekla, da je težava nekj drugje, toda sem mnenja, da je težava ravno pri mojih prsih. Naj povem še, da dojenčka velikokrat pristavljam čez dan, tako da "povpraševanj - ponudba", ki jo vse zagovarjamo pri meni očitno ne drži. Kaj naj naredim? Ali naj nadaljujem z dojenjem? Ali naj začnem dodajati? Tega sicer ne bi rada. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|