|
RE: tiste, ki imate otroke v privat varstvu a... 7.1.2010 16:35:40
|
|
|
|
slovenka
|
ana, mi imamo privat varstvo - vzgojiteljica pride zjutraj k nam domov, ko grem jaz v službo; delam v akademstvu in veliko delam tudi doma, tako da sem 2-3 dni v tednu pa jaz doma (takrat delam službene stvari, ko pupa spi in pa zvečer, sicer sem z njo). Za varuško vem, da z malo veliko pleše, bere... Je delala prej v vrtcu in dela takšne stvari, kot so jih prej tam. Jaz pa nimam nobenega plana, res odvisno od dneva - naša je stara 1,5 leta. Ima pač svoje igrače - jaha konjička, zlaga kocke, delava stolp, ima svojo kuhnjico in tam nekaj kuha po posodah... gledava knjigice - živali, pravljice, druge knjige s slikami za besednjak, pleševa tudi veliko, delava prevale na francoski, zadnje čase jo moram veliko nositi na hrbtu (mi kar pride od zadaj in me prime za vrat, pa kaže z roko, kam naj jo nesem)... če je mogoče, greva ven - zdaj v trgovine zelo redko grem z njo, tako da nakupe opravljam, ko je v varstvu ali pa jih mož oz. grem jaz v trgovino, ko je mož s pupo. Sicer pa v poletnih mesecih pa sem večkrat šla z njo v trgovino. Kuham in pospravljam jaz v glavnem zraven pupe, ker se mi zdi, da je fajn, ker kao to skupaj počneva - recimo zlagava perilo - mi ona najprej iz škafa vse na tla zmeče in se spravi sedet v škaf, jaz pa potem s tal pobiram in zlagam v omare Ali pa kuhanje - sedi v stolčku in jaz zraven nje lupim korenček, režem meso, ji kažem, kaj je kaj, tudi malo poliže zelenjavo in tako Potem zmečem v posodo in ona sedi zraven in gleda, kako jaz mešam, pa kaže s prstom in komentira (as, vauuu, pap pap, ham ham) take pač. Ko je bila manjša, sem pa kuhala, ko je spala, sedaj se mi pa zdi boljše tako. zunaj tudi: grem kaj pometat, pa ona ta čas svoj mini voziček vozi... Drugače pa čez nekaj mesecev dobimo in kako bomo z dvema, pa nimam pojma. Sicer pa mislim, da je povsod tako, da je kak kritičen dan, da se ti zdi, da ti nič ne gre... Mah, bo že posijalo sonce
|