ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (23.10.2011 15:54:19)
|
hope, izvoli: ZELIŠČNA ZELENJAVNA PEČENKA Z MOCARELO -240 g naribanega korenja - 1 sesekljana rdeča čebula - 2 stroka česna, stisnjena, seveda - 3 stebla zelene, nasekljane - 125 g na lističe narezanih gob - 1 mala bučka, tudi narezana na kolesca - 1 žlica sesekljanega petršilja - 2 žlici sesekljanega koriandra (zelenje od koriandra, ne semena) - 60 g naribanega sira - 2 jajci - 125 g polnozrnate moke Ugani kaj - vse skup zmešaš (uh, kako težko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), naložiš v naoljen pekač ter pečeš na uradno 180°C (če se prav spomnim, sem jaz dala malo večjo T) cca 1 uro. Medtem narediš paradižnikovo omako, ki jo boš postregla zraven: - 3 žlice dobrega olivnega olja - pol na lističe narezane čebule (lahko jo tudi sesekljaš, seveda) - 1 strok česna, strt - 1 žlička sladkorja - 2 400-gramski konzervi paradižnika v koščkih (če boš delala za goste, vzami Pomi, je boljši od raznoraznih "cheap" variant) - sol in poper Torej: na olju prepraži čebulo in česen, dodaj paradižnike, začini s sladkorjem, soljo in poprom ter počasi kuhljaj še cca pol ure (tudi če malo manj, ni panike). Ko je pečenka pečena, jo vzameš ven, ppustiš 5 min. na miru (probaj ta del upoštevat, se bo veliko manj razturila, ko jo boš jemala iz pekača) in segrej žar. Zdaj zvrni pečenko ven na desko, jo razreži na dober prst debele rezine in jih naložiš, tako a se prekrivajo kot strešniki v nek nepregoren pekač/nizko posodo. Polij čez paradižnikovo omako in posuj s - 150 g nastrgane mocarele. Daj pod žar za cca 5 min. oz. da se sir lepo zapeče in takoj postrezi. Ni glih neka znanost, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Lahek, pa lušten recept, samo jajca in sir morajo tvoji gostje jest, če ne maš spet probleme;).
|
|
|
|