hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (20.6.2011 0:22:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: hrchy zadnji mesec sem bila vecinoma od doma, zato me je vceraj za zajtrk v postelji moj dragi presenetil s toplimi domacimi bagli (bagels - kako se to v slovenscini sklanja???) in narezkom. Sva prvic probala sir s tartufi in je bozanski! Popoldne sem sepkla malinovo tarte tatin (z maskarponejevo kremo), na sreco, ker smo se druscina zvecer odlocili, da zakljucimo vecer pri nas na vecerji. Tako da sem na hitro naredila se gratinirane palacinke z mesom, tarte je bila pa za posladek [sm=smiley1.gif] dobro vprašanje, sva se pa zanč s kolegico strinjali, da je bagle - ona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] mimgrede, maš recept za te bagle? in jih potem tut popečeš preden jih postrežeš? pa za malinovo torto bi tut prosila, ker jih mamo doma tok da ne vemo več kam z njim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] drugač pa trenutno mislm da si bom kosilo pustila postrežt v lokalni piceriji, razen če dobim kak preblisk in je hladilnik poln. Bagelsi, bagli in se kaj... glvno da sem jaz cisto nora na to! Felicita, Tale recept je bil: bagels Tarte tatin je ''narobe obrnjena'' torta, kjer sadje/nadev prekrijes s testom in potem speces in zvrnes na kroznik na koncu. Rabis pa tako posodo, da je za na stedilnik in v pecico - meni je bilo to se najtezje najt [sm=smiley1.gif] Testo: 200 g moke 100 g masla 15 g sladkorja mrzla voda ½ zlicke soli V moko narezes maslo, dodas sladkor in sol in v mikserju (ali na roko) zmesas, da koscki masla niso vecji od zrna graha. Potem dodajas po cisto malo vode, dokler se testo ne drzi skupaj, ce ga pritisnes z rokami. Potem naj pociva v hladilniku kaksno uro. Potem gre vse zelo hitro! Pecico na 190! Nadev: 50 g masla 70 g sladkorja maline V posodi stopis maslo in vanj vsujes sladkor. Segrevaj pocasi, dokler se sladkor ne stopi in zacne karamelizirati, do take lepe svetle oranzne barve. Vrzes noter maline in malo pomesas, da so lepo prekrite, pa malo pokuhas, da tekocina malo povre in se malo pokaramelizira. Medtem vzames lepo hladno testo iz hladilnika in ga razvalljas, da je enako veliko kot posoda, ga lepo polozis na vrh brbotajocih malin in vse skupaj vrzes v pecico za 15 minut. Vzames ven, pogledas, ce se testo prevec drzi stranic (potem ga s nozem malo odluscis), posodo pokrijes s kroznikom, na hitro obrnes in pocakas, da zaslisis tisti famozni "flop"! Pocakas, da se malo ohladi, ali pa tudi ne, in serviras. jaz sem imela sicer doma mascarpone in sem morala porabit to, sicer se mi je pa lustalo creme fraiche (ali pa kislo smetano) in rozmarina za zraven... upam, da ti rata![sm=smiley1.gif]
|
|
|
|