RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

sonček33 -> RE: kaj danes kuhate? (14.3.2011 14:35:51)

Danes prebranac + klobase.
Za jutri kuham ričet.

Freya88 -> RE: kaj danes kuhate? (15.3.2011 9:53:40)

Cufti + krompir v kosih

Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (15.3.2011 9:56:05)

Ajdova kaša z zelenjavo (kot hladna solata).

Pa končno mi je uspelo narediti muesli rezine, se ravno pečejo.

Freya88 -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 6:57:16)

Makaronflajs + solata (se ne vem katera in kaksna)

hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 11:22:21)

porabila sem zaloge polenovke iz hladilnika - dva dni nazaj sem naredila polenovko s spinaco in olivami (bacalhau com espinafres) za vceraj in danes je pa v narastku z rizem in jajci. Ampak je bila s spinaco boljsa.[sm=smiley1.gif]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 14:25:51)

Včeraj zelenjavna rižota.
Danes jem sama in je bila le tortilja. Sem pa že skuhala bolognese omako- bom jutri bučke nafilala s tole omako in gratinirala. Za večerjo pa sem že omesila testo- bom pizza polžke sčarala. 

gigi1 -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 18:41:02)

Včeraj naravni zrezki, zraven 2 prilogi: polenta z rukolo in bukov ostrigar s porom.

Danes trakovi iz pljučne z radičem, lešniki in pomarančami. Za prilogo njoki s čemažem.

Hrcy lahko prosim za recept za polenovko s špinačo in olivami? Tnx [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 21:08:53)

Gigi1, samo zate [sm=smiley1.gif]:

POLENOVKA S SPINACO IN OLIVAMI

1/4 suhe polenovke,
6 srednje velikih krompirjev
crne izkoscicene olive
spinaca
1 cebula
2 stroka cesna
olivno olje
smetana
sol
poper
belo vino

Priprava:
Polenovko namakas 2 dni, 2x na dan ji zamenjas vodo. Tretji dan jo das kuhat za 15 minut, nato ji odstranis kozo in kosti in jo 'nacefras' na koscke.
Krompir olupis, narezes na kocke in skuhas. Cebulo preprazis na olju, da se zmehca. Na listice narezan cesen preprazis na olju, da postane hrustljav.

Dno glinenega pekaca namazes z olivnim oljem, na to potreses pol krompirja. Na krompir potreses cebulo in polovico na grobo narezanih oliv. Potem cez nalozis spinaco (jaz sem dala svezo baby spinaco, vecje liste lahko tudi narezes na srednje velike kose. Spinace das lahko kar nekaj, ker itak spusti vodo in se posede. Ce se pa bojis, da bo prevec vode, jo lahko prej blansiras). Na spinaco pride polenovka in cesen. Potem spet krompir, po vrhu pa se preostale olive.

Zalijes z mesanico vina, sladke smetane, soli in popra (vsega skupaj za cca. 1.5 dl - ampak odvisno, koliko omake hoces). In se malo pospricas z olivnim oljem. Peces v pecici na 190, dokler se spinaca ne posede in krompircek rahlo zapece po vrhu (recimo dobre pol ure).

Dober tek!

gigi1 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2011 11:25:39)

Hrchy zlata si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

sanelaa -> RE: kaj danes kuhate? (18.3.2011 21:58:45)

Danes je bila repa in pire, za dragega še hrenovke, jutri bo pa verjetno kar piščančja obara.

hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (18.3.2011 22:21:03)

moj ga nekje zura, jaz sem pa pozno prisla domov, zato vecerje ni bilo, ampak samo sladica za solo vecer - cokoladni mousse z vanilijino smetano in slanim karamelnim fudgom.

Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 10:51:02)

Danes bo fižolova juha, rižota z zelenjavo in solato.

Jutri pa še ne vem, nekaj bolj "nedeljskega" in mesnega za mojega dragega. Cvetačna kremna juha in mogoče mesno-zelenjavana lazanja ali pa pečenka.

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 11:03:10)

Danes: Kuha se goveja juha, chiliconcarne, domače tortilje. Za malčka pa govedina iz juhe in polenta. Še kruh danes pečem, en bo navaden, drugi pa česnova pletenica. Me luna trka in sem v pogonu[sm=smiley36.gif]

Jutri bo nekaj ribjega ali ribe v pečici ali škampi na buzaro in še kako fajno sladico moram nekje zvohat

StrawberrY -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 11:18:01)

Danes mesno-zelenjavna rižota, rdeča pesa.
Jutri pa najverjetneje ribe. Pa krompirček maxim(recept Vale Novak).

Katy78 -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 11:29:54)

Danes ribe v pečici in krompirjeva solata, jutri pa "rižota" iz pire z veliko zelenjave in malo piščančka bo zraven, pa solata. Če bom pri volji, bom pa še pijano nevesto naredila. Se mi že zelooooo lušta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 11:34:45)

Zajtrk toast z maslom in borovničevo marmelado.

marta82 -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 11:59:10)

ribji file, špinača, pire

Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (19.3.2011 12:42:02)

musaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] že sto let je nism jedla, se mi je zalušatala... še 15 min [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.3.2011 9:18:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 7:15:01)

Včeraj marelične cmoke iz hoferja, presenetljivo dobri, edini file je preveč. Danes bo jota z domačo prekajeno klobaso. Jutri makaronflajš

Freya88 -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 10:38:18)

V pecici pecen krompir prelit z razzvrkljano jajcko (nevem kak se to imenuje)... in kotleti - hude zelje mojega ze par tednov:D in seveda solata

felicia -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 16:56:57)

danes: golaž in makaroni

hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 19:04:01)

danes samo kruh in blazinice z nutelo in arasidovim maslom

Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 19:09:58)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

danes samo kruh in blazinice z nutelo in arasidovim maslom

recept prosim! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sicer pa v službi zapečeni sirovi štruklji, zelenjavna omaka, solata.

hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (23.3.2011 22:01:14)

Felicita:

BLAZINICE Z ARASIDOVIM MASLOM IN NUTELO

Testo:
6 dl moke
3 dl mleka
cetrt kocke kvasa
scepec soli
zlica sladkorja

naredi testo po receptu za 'kruh brez gnetenja', vendar z mlekom namesto vode in z zlico sladkorja. Vzhaja en dan, skupaj s prelaganjem... Testo potem razdelis na dele (malo vecje od pingpong zogice), jih narahlo sploscis in pustis, da se malo vzhajajo. Delaj nezno, da cim manj zraka uide ven. Testo je tudi zelo mokro, zato je treba fajn pomokat delovno povrsino.

Fila:
Zvrhano zlicko arasidovega masla zvaljas v kroglico in sploscis. Na sredo das zlicko nutele in jo zavijes v arasidovo maslo - naredis kroglico. Arasidovo maslo se rado prijemlje na roke, zato je boljse, da je iz hladilnika in da delas z mokrimi rokami.

Arasidovo kroglico potem zavijes v testo. Preden das pect pomazes s stepenim jajcem.
mene je bilo strah, da bo kaj izteklo iz testa, vendar se arasidovo maslo ne razpusti in lepo obdrzi nutelo na sredini. [sm=smiley1.gif]

Peces cca 12 min na 180.

dober tek!

Pa pomoje bi lahko naredila enako tudi s testom za buhteljne ali pa z navadnim listnatim testom.

Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>