hrchy -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2011 21:08:53)
|
Gigi1, samo zate [sm=smiley1.gif]: POLENOVKA S SPINACO IN OLIVAMI 1/4 suhe polenovke, 6 srednje velikih krompirjev crne izkoscicene olive spinaca 1 cebula 2 stroka cesna olivno olje smetana sol poper belo vino Priprava: Polenovko namakas 2 dni, 2x na dan ji zamenjas vodo. Tretji dan jo das kuhat za 15 minut, nato ji odstranis kozo in kosti in jo 'nacefras' na koscke. Krompir olupis, narezes na kocke in skuhas. Cebulo preprazis na olju, da se zmehca. Na listice narezan cesen preprazis na olju, da postane hrustljav. Dno glinenega pekaca namazes z olivnim oljem, na to potreses pol krompirja. Na krompir potreses cebulo in polovico na grobo narezanih oliv. Potem cez nalozis spinaco (jaz sem dala svezo baby spinaco, vecje liste lahko tudi narezes na srednje velike kose. Spinace das lahko kar nekaj, ker itak spusti vodo in se posede. Ce se pa bojis, da bo prevec vode, jo lahko prej blansiras). Na spinaco pride polenovka in cesen. Potem spet krompir, po vrhu pa se preostale olive. Zalijes z mesanico vina, sladke smetane, soli in popra (vsega skupaj za cca. 1.5 dl - ampak odvisno, koliko omake hoces). In se malo pospricas z olivnim oljem. Peces v pecici na 190, dokler se spinaca ne posede in krompircek rahlo zapece po vrhu (recimo dobre pol ure). Dober tek!
|
|
|
|