RE: Kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Freya88 -> RE: Kaj danes kuhate? (30.8.2010 16:19:18)

Evo me po dolgem casu... danes sem delala piščančje meso z jajčki in sojino omakco... riž in zelena solata!:)

LP:)




Pokora -> RE: Kaj danes kuhate? (31.8.2010 12:47:18)

Pastirska pita, zelena solata, višnjev zavitek.




ledenaa -> RE: Kaj danes kuhate? (31.8.2010 12:49:25)

Krompirjeva pita--) ne jaz,ampak soseda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  . Se bomo kar vrinili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




DanijelaNeli -> RE: Kaj danes kuhate? (1.9.2010 9:31:44)

Zelenjavna mineštra + domači slivovi njoki...




Freya88 -> RE: Kaj danes kuhate? (1.9.2010 11:59:08)

Lazanja in solatka...




naja17 -> RE: Kaj danes kuhate? (1.9.2010 12:02:39)

Pri naju prvič tole, bom vidla kak bo:

http://www.kulinarika.net/recepti/8177/enoloncnice/fizol-v-pecici/





sonček33 -> RE: Kaj danes kuhate? (1.9.2010 14:32:34)

okmaka iz rdeče leče, bučke in stročjega fižola + riž. pa ful sira čez.




Saša27 -> RE: Kaj danes kuhate? (2.9.2010 8:12:15)

Solata iz stročjega fižola, paradižnika in kumar ter pečeno meso (ali pa ocvrto, še ne vem).




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 11:34:40)

Danes bojo pariški cmoki in en zelenjavni vok zraven. 




zvesta -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 11:42:12)




IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes bojo pariški cmoki in en zelenjavni vok zraven. 
 

kakšni so pariški cmoki? meni se tudi nekaj knedla danes...




Felicita -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 11:48:16)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta




IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes bojo pariški cmoki in en zelenjavni vok zraven. 
 

kakšni so pariški cmoki? meni se tudi nekaj knedla danes...



ronja, dej ko ti napišeš kaj jest napiši kr direkt recept zreven, ker tle nas je cel kup firbcov, ki... ja no, hočmo tvoje recepte... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sicer pa jest kuham pečeno polento z zelenjavo.




zvesta -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 11:50:10)




IZVIRNO SPOROČILO: Felicita


sicer pa jest kuham pečeno polento z zelenjavo.



to bi pa tudi mene zanimalo... pečena polenta z zelenjavo...




Felicita -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 12:03:03)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
sicer pa jest kuham pečeno polento z zelenjavo.


to bi pa tudi mene zanimalo... pečena polenta z zelenjavo...



hehe, to ni nobena umetnost... torej jest mam kupljeno polento iz eurospina (kuhana polenta v tak 'kvader' dana), sicer se na vodi po navodilih skuha gosto polento in se jo potem nadeva v model v katerem se ohladi (če delaš doma lahko še mal telovadiš, dodaš zelišča, česen, ... že v samo polento). potem od te polente odrežeš cca 1 cm debele rezine in jih popečeš na ponvi z olivnim oljem... zelenjavo pa preprosto, kar maš doma, popražiš na olju (jest mam dans čebulo in por, čajote (bučke), paradižnik, papriko in korenček) in potem 'preliješ' čez polento (moje je pač bolj tekoče zarad paradižnika, če ne daš nič takega pač streseš zraven). naribaš parmazan al pa še bolje, pekorino in voila.




Freya88 -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 13:35:47)

Mi pa smo danes delali piscancji narastek, dusemo zelenjavo in solatko...




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 13:58:52)

kakšni so pariški cmoki? meni se tudi nekaj knedla danes...

hehe, tudi to ni nobena umetnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]:
PARIŠKI CMOKI
V 1 litru osoljenega mleka skuhaš pol kile pšeničnega zdroba (po potrebi dodaš še mleko), ko se zgosti, daš v drugo posodo in v vroče vmešaš 100 g masla, narezanega na koščke (da se hitreje stopi - najlažje je, če ga kar v tej posodi natehtaš). Zdaj imaš čas, da narežeš na koščke par kosov starega ali čisto suhega kruha in sesekljaš zajeten šopek petršilja. Zdaj, ko masa ni več čisto vroča, je pa še topla, vmešaš not še 4 jajca, tisti na kocke narezan kruh in sesekljan petršilj. Fino premešaš, da se razporedi, po želji še bolj začiniš (jaz nisem, ne jemo preveč slano, poper je pa prepovedan s strani naše starejše;) in z mokrimi rokami oblikuješ cmoke. Jaz sem jih soparila v bambusovem soparilniku, na splošno se splača vse cmoke soparit, ker se tako nikoli ne razkuhajo, počakajo, če ostalo še ni, so lepo čvrsti in niso sluzasti. Lahko pa narediš en velik cmok, pa ga zaviješ v krpo in skuhaš.

Tole so zelo velike količine, mi smo jih imeli za 2x, pa ne pojemo malo.

ronja, dej ko ti napišeš kaj jest napiši kr direkt recept zreven, ker tle nas je cel kup firbcov, ki... ja no, hočmo tvoje recepte...

Hehe, hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No, evo, te ubogam: včeraj so bili za večerjo tile cmoki in sem zraven naredila eno impro-omakico iz korenja in ohrovta (oboje prepražiš na prej prepraženi čebuli, zaliješ z malo vode, podušiš in zaliješ s smetano - moja je bila posneta iz domačega mleka - sem pač porabila vse, kar je bilo za porabit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Danes bo pa zraven vok omakica iz stročjega fižola, rumenega in oranžnega korenja, malo romanesca, stebla blitve (liste smo že pojedli,se je zadnjič lubi spravil stebla dat posebej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), koromača, še malo ohrovta,... in mogoče je še kaj, kar je za porabit. Popražiš najprej česen in čebulo, če boš to dala, potem vso zelenjavo (začneš z najtršo - kdo bi si mislil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], končaš z listnato), potem pa zaliješ z omako, ki jo vmes namešaš iz: sojine omake, juhe (lahko iz kocke), medu (otroci imajo radi, če je malo sladkasto), riževega kisa in začimb po želji (na sladko varianto paše 5 spice - mešanica 5ih začimb), na koncu pa malo zgostiš z žličko škoroba zmešanega v malo hladne vode. Čisto preden postrežeš, dodaš še malo sezamovega olja za okus in da se omaka lepo sveti in je ravno tako apetitlih kot v kaki fensi šmensi kitajski restavraciji, pa vsaj nam boljše:).




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 14:03:28)

Pečeno polento imamo pa tudi mi radi, hvala, da si me spomnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kadar se mudi (kar je skoraj vedno;) in se nisem prej spomnila skuhat polente in jo dat v model ohladit, jo skuham in vlijem na leseno desko - tam se hitro ohladi in strdi, ker je bolj na tanko razmazana (za en prst)in potem jo razrežem na poljubne oblike - debelina je pa ravnotako nekje 1 cm.
Navadno jo damo skup z zelenjavo kar v pekač in v pečico.
Kadar pa jo popekam v ponvi, pa dostikrat naredim sladko varianto (polente nič ne sladkam, ko jo kuham, samo postrežem zraven sladke stvari): zraven dam kompot, marmelado, kake sadne omakice ali sladkor in cimet. To je fajn za kako večerjo na hitro.




zvesta -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 14:26:35)

ooo, hvala za recepte... te cmoke jaz delam že... ampak brez kruha... bom poskusila še s kruhom :P


aha, polenta mi na tak način ne diši najbolj... jaz se zanimam za tisto, ko s ezelenjava že vmeša v polento, pa s epeče v pečici potem in se potem reže kot rezine za prilogo?




blaža -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 14:37:31)

Kuhana cvetača in korenček, posuta z sirom in zapečena v pečici + pečeni melancani z česnom in peteršiljem, paradižnik z origanom in malo olivnega čez vse skupaj.




constanca -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 15:19:13)


Koromaceva juha
Ronjina lecina pita (pozela spet veliko navdusenje)
in ena hitra pita iz nektarin, ki bi jih skor konc uzel pa mandljev

zdej pa dieta....ko si sit je lahka




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 15:47:53)

"Kao" džuveč (paradižnik, paprika in stročji fižol s koščki svinjskega mesa), pire krompir, zelena solata.




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 16:45:16)

PS: "za čez" bo pa babičino slivovo pecivo (malo prirejeno, ker nisem mela mleka in sem dala pinjenec - se že peče in vse diši po cimetu in slivah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])




špelin@ -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 16:52:30)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
PS: "za čez" bo pa babičino slivovo pecivo (malo prirejeno, ker nisem mela mleka in sem dala pinjenec - se že peče in vse diši po cimetu in slivah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] )

Hehe, pri nas pa brkinska pita s slivami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ronja -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 16:59:02)

Slive so zakon (kot vse sadje:) samo slive so fajn za peciva, pa hitro jih izkoščičiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Špelin, a daš recept za tole pito? (tle si zdaj zamisli unega smeška, ki mežika z učkami, pa zapeljivo gor gleda)




blak -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 17:10:18)

Se uštulim, ko je ravno govora o slivah. Danes zvečer bom kuhala marmelado iz njih (za to sem stručko pa ne rabim nasvetov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), bi jih pa nekaj rada zmrznila, ker so baje dobre za peciva. Ronja (ti to sigurno obvladaš)  pa tudi ostale, kaj jih samo razkoščičim in fliknem v skrinjo? Pa se res obnesejo potem za kako pecivo? Še za kaj drugega?

Za kosilo pa smo imeli pašto z melancani, bučkami in paradižnikom z veliko bazilike gor pa na debelo nariban paški sir in skleda zelene solate.




Freya88 -> RE: Kaj danes kuhate? (6.9.2010 17:54:30)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včeraj chili con carne z basmati rižem. Za posladek pa rjavčki (browniji), cookiji (keksi s koščki čokolade not) in 9 različnih domačih sladoledov - nekaj tistih, ki sem jih že omenjala in tile novi: temni čokoladni, mlečno čokoladni s koščki keksov, vanilijev s koščki karamele in tisti od prej: stračatela, kivijev, bezgov z vijolicami, limonin s pinjencem, kulfi in hruškov s čokolado.
Zvečer sem spekla še en kruh - poljski kolač - tak luškan, posut z makom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Danes pa bo ribja lazanja s špinačo. Testo sem že včeraj zamesila in ga danes samo še razvaljam in skuham, fileje rib sva dala odmrznit in jih danes začiniva in spečeva, špinačo smo dobili domačo, treba hitro porabit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,... Pa še en sladoled bom danes končala: vanilijev s koščki rjavčkov.




Mal pozno sem tole opazila... ampak res me zanima recept?!?

Hvalaa?;)




Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>