KIKI**** -> RE: pluženje (7.1.2010 9:04:38)
|
Še vedno sneži... Pri nas poteka pluženje tako, da določijo v Šmarju pri Jelšah, kdaj se bo plužilo in posipavalo. Ampak pazi, ko je pri njih 2 cm snega, ga je pri nas najmanj 10, ko pridejo oni na mejo 10 cm, kadar se izda ukaz za pluženje ga je pri nas že 20 al pa več, ljudje morajo bit ob 6 v službi, včeraj niso niti posipavali niti plužli, se je tist sneg tolk začel topit in so ga razvozli, da je danes spodaj živi led. Jaz se ne bunim zaradi snega, ker nimam problemov z njim, kljub parim hribom, ovinkom in zametom sem še z mojim grand megančkom povsod prišla, ampak po ravnem se pa peljem dokler avto ne nasede, tist sploh ni problem. Pa sej ni važno, me pa moti ja, ko ljudje na radio klicarjo zarad pluženja. Pri nas bo popoldan spluženo, glavne ceste služene, posipane, jutr ga bo pa itak nazaj zametalo. Bi pa tiste občinarje pr nam vasih najraj za kravatlc prgnala k nam in jih terala gor in dil po 20 cm naj se vozijo če jim gre, pa mal avto vmes razbijejo, ko grejo mal v škarpo, mal pod breg,..bi oni pol vidli kak je v službo it, zarad njih sem jezna, in njihovih direktiv,... Mah grem počas na en sneženi sprehod, če ne bo preveč snega, da mi bo v škorne letelo...
|
|
|
|