vneta ritka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

nenanov -> vneta ritka (6.1.2010 20:07:25)

imam 3 mesece staro hčerkico in me zanima kaj naj naredim ima že 1 teden vneto ritko in sem probala z vsemi mažami pa ni nič bolje v lekarni so mi dali BABYVAL pa se mi zdi da nič ne pomaga ne vem več z čim jo naj še namažem

anckabancka -> RE: vneta ritka (6.1.2010 20:26:01)

Mogoče je glivično in bo potreben canesten. Dobiš pa ga samo na recept.

ledenaa -> RE: vneta ritka (6.1.2010 20:26:46)

Hrastovo lunje,ritka naj bo čimveč na zraku itd

marjetica8 -> RE: vneta ritka (6.1.2010 21:38:08)

Našmu pomaga edino bepanten v konbinaciji s sudocrem. Najprej namažem bepanten in čez še sudocrem. Pa čim več zračit ritko.

poli* -> RE: vneta ritka (6.1.2010 21:46:28)

Canesten se dobi tudi brez recepta (5€), če ga boš rabila. Ja, rito pusti čim več na zraku, umivaj z vodo in poskusi s temi mažami, kot so napisale predhodnice. Naša je imela samo 1x vneto rito (začetek uvajanja gh), pa je pomagal bepanten.

tassika -> RE: vneta ritka (6.1.2010 22:19:49)

Naši tudi pomaga samo sudocrem, 3 dni sem ji izrecno samo s tem mazala, pa previjala tudi na dve urci če je bilo potrebno in je zdaj dobro, potem pa mešam čez dan hladilno mazilo za ponoči sudocrem.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.1.2010 23:15:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

NTS -> RE: vneta ritka (7.1.2010 7:43:44)

umivanje samo z vodo, pa canasten, pa čim več na zraku - povij jo v navadne pleničke pa ko se polula takoj vidiš in jih zamenjaš.
v roko enega dneva bi se moralo popraviti, če pa so glivice pa v roku 3 dni

lp

kristinaj -> RE: vneta ritka (7.1.2010 8:25:29)

canesten se dobi brez recepta kremo, po novem pa tudi kremo + vaginalete, ki jih pa mala ne bo rabila :)))... jaz našim mažem s pasto di fissan, kupim v italiji... je preizkušena že na moji riti :=)), ko sem bila še mala... 
sicer nista nikoli imela vnete rite ampak iz preventive jima namažem, no tamalemu vedno pred spanjem in zjutraj preden gre v vrtec, ta veliki pa samo če se mi zdi potrebno..

Katy78 -> RE: vneta ritka (7.1.2010 8:28:43)

Nam poleg umivanja z vodo zelo pomaga tudi praška pasta. Ponavadi namažem s praško pasto in čez še hladilno mazilo ali pa bepanthen namesto praške paste - odvisno, kako vneta je ritka.

simonalokar -> RE: vneta ritka (7.1.2010 14:53:38)

hoj ttui jaz sem imel atke probleme z rito smo milili iti že na pralne plenice pa mi je rekla P NAJ ŠE PROBAMO od MUSTELE STELACTIV IN GLEJ NAŠIO SE JE IZBOLJŠALO NIMAMO VEČ RANIC HVALA BOGU BORILA SEM SE 2 MESECA. hvala bogu za to kremo . nimajo v vseh lekarnah smo jo morali naročiti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

zmajči25 -> RE: vneta ritka (7.1.2010 18:14:11)

Probaj praško pasto. Če so glivice pa pomaga Canesten.

nenanov -> RE: vneta ritka (7.1.2010 19:54:33)

danes sem šla še enkrat v lekarno in so mi dali canasten in sudocrem pa ne vem zdejle zvečer ko smo se kopale se mi zdi da ima še bolj rdeč in da se ji je razširilo še na nogice tako da ne vem več kaj naj uprabim tako da jo bom vrjetno jutri peljala k pedijatru ali kaj naj naredim

ledenaa -> RE: vneta ritka (7.1.2010 19:55:57)

Ajde še enkrat: kopel iz hrastovega lubja

Sulfinija -> RE: vneta ritka (7.1.2010 19:56:37)

Umivanje z hrastovim lubjem in obvezno bebival.Če so glivice pa canesten.

LP mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Onasiss -> RE: vneta ritka (7.1.2010 19:58:54)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Ajde še enkrat: kopel iz hrastovega lubja

ok... kje se ga da dobiti?? (poleg tega, da greš v gozd in ga nabereš....samo v temle segu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])  A v lekarni?

Drugače pa jaz mažem s cinkovim oljem. Pokličem p in mi napiše recept, samo to je pri nas običajno zaradi Calgela...

tejči28 -> RE: vneta ritka (7.1.2010 19:59:17)

pred vsakim previjanjem pusti ritkočiveč na zraku in na tanko namaži s kremico in se podzravlo.

nenanov -> RE: vneta ritka (7.1.2010 20:18:50)

morda je pa to napaka da jaz vedno dam ful kreme gor ker mislim da bo to bolje unčinkovalo in mislim da ima glivice ker ima zraven rdečice še take rdeče pike ker ponavadi ko je imela vneto rit sem ji namazala z kremo in je bilo dobro

tejči28 -> RE: vneta ritka (7.1.2010 20:25:06)

če ima rdeče pikice ti bo pediatrinja napisala kremo,običajno lamisil.je pa res treba zelo na tanko mazat s kremo,da lahko koža diha in namazat na suho ritko,da ne bo preveč vlage in tudi do glivic ne bo prišlo,pa čimveč met ritko na zraku.

ledenaa -> RE: vneta ritka (7.1.2010 20:25:36)

lekarna
Išči z googlom pa boš dobila veliko zadetkov in za tole kopel

poli* -> RE: vneta ritka (7.1.2010 21:21:14)

Pa naslednjič res, že ko se pojavi najmanjša pikica ali lisa, namaži z bepanthenom in je ob naslednjem previjanju že ne bo več.

malamucka -> RE: vneta ritka (12.1.2010 12:58:31)

kaj pa zamenjati plenice za bombažne? saj so tiste za enkratno uporabo sama snov... [sm=smiley21.gif]

soncica01 -> RE: vneta ritka (12.1.2010 13:25:16)

mi smo v lekarni kupili ''mazilo za poškodovano kožo''. 3x smo namazali v tankem sloju in je vneta ritka izginila. 

Anonimen -> RE: vneta ritka (12.1.2010 13:31:47)

Naša je imela kar dosti vneto ritko, pa smo probali sledeče: praškopasto, lekariško hladilno mazilo, mustelino mazilo proti vneti ritki, niveino mazilo proti vneti ritki, od Bübchena kremo, ma ni da ni in ni nič pomagalo ... no nakoncu sem ugotovila, da je najbolje če ji rito umijem s hrastovim lubjem (se dobi v lekarni) in če so že ranice, namažem z Bepanten plusom, če je pa samo rdeče pa z Bepanten roza. Canasten sem samo 1x uporabila pa še to po tem ko je P potrdil gljivice ... na lastno pest pa jaz nebi šla kar tako mazat z njim.

liliana -> RE: vneta ritka (12.1.2010 13:45:44)

Mi smo tudi skoraj doktorirali iz krem....pa ni nič pomagalo....malo se je omililo, vneto je bilo pa še naprej.....in smo zamenjali plenice.....oz. kar nekaj njih, dokler nismo našli tapravih.....takrat pa je rdečina v nekaj dneh izginila.......in se več ni pojavila nikoli......

Stran: [1]