Marogica -> spanje in nočno hranjenje (26.6.2005 21:39:53)
|
lep pozdrav glede na to. da je tvoj sonček star šele 2,5 meseca, je to normalno. konec koncev ima še tako majhen želodček, da ne more pojesti več, kot za 2-4 ure. PRedvsem je razlika če ga dojiš. Prvega sem dojila 6 mesecev in se je prebujal še v 6. mesecu in spal, če sem imela srečo od 22. do 4. ure. Drugega sem dojila samo 3 mesece in odkar mu dajem adaptirano mleko spi celo noč (od 20. do 6 ure). Res pa je, da se to dogaja šele od njegovega 4. meseca, ko lahko tudi več poje. Dodala bi še to, da ga v tem obdobju ne uspavaj brez hrane, ker bo mogoče spal pol ure dalje, nakar se bo zopet zbudil. konec koncev je ja lačen. Kasneje sem ga pustila, če je zajokal 1-2x, nakar je sam zaspal. seveda sem ga šla pogledat. Od takrat dalje se ne prebuja več. Otrok se zelo hitro navadi na določene rituale. Če mu daješ ponoči pijačo, bo hotel vedno piti...itd., vendar to ni porebno, kajti tudi mi, odrasli ne pijemo ponoči, razen v zelo redkih primerih (bolezen...) seveda govorim o zdravem otroku. Moja sta stara 4 leta in 6 mesecev. lp
|
|
|
|