piknik - ideje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buči -> piknik - ideje (26.6.2005 20:18:10)

Prosim za kakšno idejo za piknik, da ne bo klasičnega roštilja in šobske solate. :((

V soboto namreč najin Aljaž praznuje 1. rojstni dan, za torto je poskrbljeno, za lubenico in melono tudi. Potem je pa konec...

:kuza:

kalimero -> piknik - ideje (26.6.2005 20:42:12)

Mi smo praznovali danes. Na žaru smo pekli melancane, bučke, paprike, bukove ostrigarje, polento in nekaj malega pleskavic za redke mesojedce. Pa velika skleda krompirjeve solate s svežimi zelišči in lonec prebranca.
Za povrh pa mega borovničeva torta.

muki1 -> piknik - ideje (26.6.2005 21:52:59)

Moji predlogi:
Ker bo verjetno zelo vroče, nekaj osvežilnega:
1.Nepogrešljiva je recimo plošča s siri, grozdjem in še kakšno saje lahko dodaš.
2.Velika skleda solate:
Ajdova kaša, ki ji primešaš sesekljane kisle šampione in koruzo iz pločevinke, začiniš in kisaš po okusu, paziš da je dovolj sočna, ker kaša če dalj časa stoji spije preliv.
Dan poprej spečeš na žaru bučke in melancane, jih potrosiš z baziliko, posoliš in pokapljaš z olivnim oljem, to se ti čez noč v hladilniku fino prepoji in je res odvežilno.
Kakšna testeninska solana vedno useka. Kupiš pisane testeninice in potem po mili volji dodajaš najljubšo zelenjavo ( sveže kumare, koruza, paprika, lahko dodaš tudi tunino...) začiniš in zmešaš z majonezo, če bo zelo vroče ti raje priporočam da pomešaš kislo smetano in jogurt.
Pa še kakšne kanapejčke pripraviš za mesojedce in lepo uživaš v pikniku. Imaš lepo ruski bife in ti ni treba letat od roštilja do mize in skrbeti za goste. Tako tudi gostitelj ima kaj od piknika. pA LEPO SE IMEJTE.

muki1 -> piknik - ideje (26.6.2005 21:55:39)

Zdaj sem brala in vidim da sem naredila ful napak. Tiskarski škrat je bil na delu, jaz nimam nič pri tem.:ups::ups::ups::ups:

jennifer -> piknik - ideje (26.6.2005 22:03:39)

povem ti vse ideje če lahko pidm zravn:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

buči -> piknik - ideje (27.6.2005 14:19:21)

Hvala za ideje. Ja, seveda, da ste vsi povabljeni!:sloncek:

:kuza:

Stran: [1]