rojstvo na hrvaškem (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikapoka -> rojstvo na hrvaškem (26.6.2005 19:01:42)

živjo punce :sloncek:!
Ne vem ali ste o tem že govorile ampak: zgodilo se je, da je ena izmed mojih znank pred nekaj dnevi rogila na Hrvaškem :( (:modri: jo je malce prehitel). Težave so nastopile sedaj, ko je čas, da otroka odpeljejo domov. Narediti morajo osebno,nimajo nobenega fotografa,.......
Mene sedaj zanima ali ima katera od vas oskušnjo s tem ali če vsaj poznate kakšen primer in kako se je vse skupaj rešilo?

Aly -> rojstvo na hrvaškem (26.6.2005 19:19:54)

Ne vem, kdo pa ji je dejal, da mora imeti osebno ? Menim, da je za prihod domov dovolj rojstni list dojenčka, ki ji ga izdajo pri pristojnem organu za notranje zadeve v kraju rojstva dojenčka...... Tako je npr. tudi za prehod iz Avstrije....

LP Aly

Aly -> rojstvo na hrvaškem (26.6.2005 20:15:54)

No še tole..... osebno izkaznico lahko uredi le v RS, in to na podlagi slovenskega rojstnega lista, ki pa bo izdan šele na podlagi rojstnega lista iz Hrvaške, ki se predloži pristojni UE, kjer tvoja znanka v Sloveniji prebiva.... Zato sem prepričana, da lahko dojenčka pripelje domov z hrvaškim rojstnim listom :)...

LP Aly

Anonimen -> rojstvo na hrvaškem (26.6.2005 22:20:18)

Tako kot je napisala Aly.
Jaz sem rodila v Italiji in ko smo prišli domov sem imela s seboj samo odpustni list s porodnišnice, niti rojstnega lista še ne. Sicer pa me nihče ni vprašal za dokumente.

pikapoka -> rojstvo na hrvaškem (27.6.2005 6:12:49)

joj, tole me pa kar malce potolaži!
Njej so rekli, da mora v Novo Mesto, kjer naj zaprosi za dokumente (ona pa iz popolnoma druge območne enote:zmeden:). Ker vem kako je z rojstvi v Avstriji, Nemčiji in Italiji, me je zanimalo še za hrvaško. Nikjer ne komplicirajo tolk kot tam.

sonček balonček -> rojstvo na hrvaškem (27.6.2005 7:53:36)

A ima potem otrok tudi hrvaško državljanstvo z vsemi pravicami Hrvatov?

Stran: [1]