Čili 1 -> RE: plazenje (5.1.2010 22:29:17)
|
Čist točno se vseh vaj ne spomnim več. Vem pa, da je v tistem kratkem obdobju, ko je tako plazila, že začela tut rito dvigovat. Fizioterapevtka pa je rekla, da ji moramo rito dol pritisnit, češ da bi blo fajn, da bi še mal plazila in ojačala v obeh rokah enako (eno roko je imela bolj zategnjeno) ter trebušnih mišicah. Sam nam ni ratal. Je kr skobacala na hitro. Jst sem jo mogla, ko je bla na trebuhu pritisnit z eno roko na ritko in z drugo na noge in ko smo tko naredili, se je avtomatično oprla na obe iztegnjeni roki. Pol smo ji pa podajali igračke z obeh strani, še posebej s tiste, ki jo ni želela uporabljati (je rokico bolj v pest stiskala). Pri preoblačenju smo morali tut z eno roko na trebušno prepono pritisnit, to pa moraš imeti občutek, ker lahko več škode narediš, kot koristi, če delaš narobe. Vem, da smo imeli več teh vaj, sam se jih žal res ne spomnim več natančno. Je pa res, da smo mi od pregleda v razvojni kr dolgo čakal na prvo fizioterapijo preko zdravstva (nas niso takoj dali, ker so mislili, da se bo samo od sebe popravilo), zato sem takrat plačala dva obiska fizioterapevtke doma, da mi je pokazala podroben handling ter nekaj vaj. Če imaš možnost (ni glih poceni), pojdi samoplačniško. Fizioterapevt ti res vse v nulo pokaže. Veliko pa narediš že s tem, da ga imaš čimveč na tleh. Lp, Čili
|
|
|
|