urška -> RE: zobna ščetka (5.1.2010 20:15:25)
|
jaz imam zase curaprox in električno braun oral B (eno tako čisto navadno, staro enih 10 let), nastavek imam pa vedno sensitive (uporabljal pa je tudi moj petletnik od drugega leta, seveda z otroškimi nastavki). curaprox uporabljam kadar mam bolj občutljive dlesni (recimo med M), drugače električno. sem pa sinu kupila letos Sonicare kids (na amazon.de;če se dobi pri nas ne vem; je pač barvna in tudi glave imajo v dveh velikostih). in sem tudi sama probala in moram rečt, da je super. sinu je odstranila obloge, ki jih je dobil ko je imel antibiotik (zgornji trojki je imel res čisto rumeni) v parih dneh. prej mu jih z oralovo nisem mogla ostranit. pomembna razlika je v tem, da se pri braunovi ščetka obrača v levo in desno (glava je okrogla in gibljiva) - torej simulira pravilno umivanje zob, tako da jo samo vlečeš po zobeh. sonicare pa vibrira (glava se nič ne premika tako kot pri braunovi) in moraš z njo delat krožne gibe, tako kot pri navadni ščetki. no, jaz tudi z oralovo delam krožne gibe, ker mi je to pač v navadi, načeloma pa ne bi bilo treba, ker to ščetka dela sama. torej ti nisem prav dosti pomagala. lahko rečem samo to, da ko si bom kupovala novo električno bom tudi zase kupila Sonicare. tudi moja zobozdravnica jo zelo priporoča. pravi da je za dlesni super. je pa z električnimi ščetkami tako, da se jih je treba navadit. ker je čisto drug občutek. sčistijo pa mnogo bolje. kljub temu pa je še vseeno treba uporabljat zobno nitko. pa mislim, da porabiš manj paste, ker jo je treba dat manj gor, ker se le ta zelo peni. no saj meni.
|
|
|
|