Ali se da,... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

NINA1 -> Ali se da,... (26.6.2005 11:46:20)

z tabletkami prestavit teto če bi jih začela jesti 2 ali 3 dan?:zmeden:
oziroma kaj se da narediti :(( da bi drugi mesec teta prišla malo prej na obisk?:)-
p.s. nisem jih pozabla vzet,jih še ne jem, ampak zdaj bi mi pa prišle prav. Če ne drugače bom imela teto na obisku ravno na :morje: :((.

lep sončen pozdravček

smrka -> Ali se da,... (26.6.2005 11:48:06)

Prvo tabletko moras zacet pit, ko dobis tardeco. Ce jih pa ze jemljes, potem pa ko pojes 28 tablet pijes tabletke se naprej, za kolikor hoces da se ti tardeca prestavi.
smrka

taška30 -> Ali se da,... (26.6.2005 12:17:07)

Ne vem, če se da naredit, da pride prej. Da pa se naredit da pride kasneje.
Kot je že smrka rekla nadaljuješ z jedenjem tabletk tudi ko jih 28 že poješ, ampak menda ne več kot en teden.
2. možnost (če ne uporabljaš kontrac. tbl.): tabletke Primolut Nor (tudi samo na recept). Začneš jesti tik pred pričakovano M in jih ješ dokler nočeš da pride. Ko jih nehaš, pride v 2-3 dneh - seveda jih tudi ne smeš jesti v nedogled.
LP, Taška

NINA1 -> Ali se da,... (26.6.2005 12:32:03)

nič ne jem še, rabim pa samo za 1 mesec da bom imela na :morje: mir. se pravi da lahko začnem jesti Primolut Nor drugi mesec par dni preden naj bi prišla(koliko dni prej?) in jih jem še na morju?
lp

taška30 -> Ali se da,... (26.6.2005 12:40:00)

Ja, začela bi jih jest drugi mesec na morju. Če se ne motim kakšne 2 dni prej. Sicer vse piše v navodilih. Jaz sem to prakticirala 2 leti nazaj in je delovalo. Mislim, da sem jih jedla 10 dni - skoraj celo morje :)-
Recept ti napiše G. Sicer se te tablete uporabljajo za sto drugih stvari (mislim da predvsem za uravnavanje neredne menstruacije), ampak tudi za prestavljanje M se lahko uporabljajo.
Sem imela pa jaz malo težko glavo par dni (takrat ko bi morala biti M, pa je seveda ni bilo), ampak to jo imam itak vedno okrog M.
Poskusi!
LP, Taška

Anonimen -> Ali se da,... (26.6.2005 12:44:26)

Aja, kaj pa če nč ne ješ tablet? Se da pol tud kej prestav? Tud če ne veš točen dan, kdaj bi morala prit? Mensezdi, da me bo ujela glih zanje par dni na morju, pa rajš ne bi...ampk, če drgač ne :zmeden2:

taška30 -> Ali se da,... (26.6.2005 12:48:48)

Saj to je ravno za primere če ne ješ redno kontrac. tablet. Če pa ne veš točno kdaj pride :zmeden: ja zna bit problem, ampak pač začneš malo prej, recimo 5 dni prej, preden jo imaš na sumu, da pride. Jaz bi tko naredila.

Anonimen -> Ali se da,... (26.6.2005 12:52:59)

Aja...sam moraš pa glih do giniča, ne? to pa ne vem, če se mi da :zmeden2: ja, vem, da mi ne morte pomagat...

soncece24 -> Ali se da,... (26.6.2005 13:08:07)

ja, al bina, je pa še ena varianta, da na :morje:ne boš mela :hudicek:, samo je pol še ene 9 mesecev ne boš mela

Anonimen -> Ali se da,... (26.6.2005 13:12:00)

Hvala lepa, sunce moje žarko :)-

Anonimen -> Ali se da,... (26.6.2005 17:21:53)

Jaz imam letos prav "srečo". Maja sem bila na morju, sem jo imela, zdaj sem ravno z morja, sem jo imela, in naslednji mesec, ko bomo šli, jo bom tudi imela. Res super:hudicek:!

Stran: [1]