V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tejča05 -> V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 1:06:29)

Živjo punce,

ne morm spat ker me močno sili na kašelj. To se mi vleče že 3 tedne in nič mi ne pomaga. Pijem čaje z medom in limono, ližem granobil tablete, delam vse kar se da in ne pomaga nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. G pravi da mi ne more nič dati osebna zdravnivca prav tako, jaz pa nabijam in nabijam tako močno da me sili na bruhanje. In to čez celi dan. Najhuje je pa zjutraj in pred spanjem in sploh ne morm zaspat. Mi lahko katera pomaga ker ne morm več sem utrujena vse me boli pa še občutek imam tak da bom vse stresla vn iz trebuha. Enkrat je ena izmed vas tudi pisala o sirupu iz lovorjevih listov tudi to mi ni pomagalo pa še na koncu sem izvedela od zdravnice da ga ne smem uporabljati. Uglavnem ne vem več kaj naj še vase utaknem da bo bolje, ker tole je pa res že malo preveč. Vsela bom vsake nove ideje ali predloga še bolj pa če bo pomagalo. Ker jaz enostavno ne vem več kaj naj naredim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Hvala za pomoč pa lahko noč vsaj vam če že jaz ne morem zaspati.

lps

Nefretiti -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 8:04:22)

Kaj pa če si narediš kamilične inhalacije. Po mojem kamilice ne morejo škodit. Včasih se je dobil v lekarni Mentoklar iz ameriškega slamnika. Tisto je kar pomagalo.

tt79 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 8:37:30)

Tudi js sem močno kašljala ravno okol 24 tedna. Nič nisem smela vzet razen piti ogromne količine čaja, pa kakšen granobil sem polizala. Sem se pa vsakodnevno mazala z justovo materino dušico (po prsih, plečah in podplatih) in menim, da mi je to kar olajšalo dihanje in kašljanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nattasha -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 9:02:08)

Oj!

Problem so tudi ogrevanja, posebej zdaj, ko se tolko kuri in malo lufta. Zrak v stanovanju je presuh in se sluznica izsuši,to potem pripelje do kašlja, ki pa sluznico še bolj izsuši in si v začaranem krogu.

Super je ideja z inhalacijami, zraven pa po vseh radiatorjih po stanovanju naloži mokre brisače in suši perilo v spalnici. Brisače redno menjavaj. Ob napadih kašlja, pa stopi ven ali pa ob odprto okno. Lahko tudi zapariš kopalnico al pa si privoščiš kopel, če imaš možnost.

To so vse stvari, ki jih mamicam razlagamo, ko imajo njihovi otročki težave z kašljem, bronhitisom ali kakim laringitisom, ker res ne pomaga nič drugega kot vlaga in velike količine tekočine. Ni nujno da je čaj, pij to kar ti paše, samo pij!

Držim pesti, da čimprej mine.

Papa

lucika -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 10:46:08)

jaz sem v 32. tednu in se mi isto meša od kašlja. začelo se mi je pred prazniki, tako da dlje kot do dežurne nisem prišla...

sem pa ravno danes ponoči imela en tak "napad", ko mi je kr želodec zraven obračalo...grozno, sploh nisem mogla vdihnit...pa sem se spomnila na ta predlog za otroke in laringitis...sem se zavila v deko in ven na mrzlo...dihala počasi in je bilo bolje.

sama vseeno ne verjamem da je to od presuhega zraka, ker me kašelja napada tudi zunaj, ko menjam temperaturo, ni da ni...med govorom mi zmanjkuje sape, groza, in nič ni boljše, mimo pa je tudi že tri tedne.

kayica24 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 10:50:57)

Tudi jaz sem skoraj vso nosečnost kašljala..Sicer ne tako moćno da bo mi šlo na bruhanje ipd., me je pa skoz dražilo v grlu in sililo na kašelj...Tudi jaz sem vse možno probala, celo do pulmologa sem šla...
Po porodu pa kot bi odrezal...Sama sem nato ugotovila, da me je dražila kislina iz želodca, čeprav sama tega nisem čutila...Ni me pekla zgaga, ali karkoli, edino zmeraj sem imela kepo nečesa v grlu...
Tako da, kašelj je lahko tudi zaradi zatekanja kisline...

Pa lepo nosečnost, kljub kašlju...

tanci6 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 12:18:55)

Kaj pa kakšen slezov sirup, ki pomirja? Jaz sem ga pila v nosečnosti, ko sem kašljala,pa tudi v lekarni so mi ga dali. Če pa tega ne upaš, pa poskusi s čajem iz slezovih koreninic. ta ti ne more škoditi, ker ga lahko pijejo tudi dojenčki, če kašljajo.Upam, da bo pomagalo.

tanci6 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 12:22:26)

Sem pozabla še napisat, da mi je ginekolog svetoval, naj si vrat povijem s kakšnim šalom ali plenico in v le-to vtrem nekaj kapljic "šnopsa". Sicer nisem poskusila...

mika -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 12:31:47)

še ena možnost je sirup iz čebule in meda. ta recept sem dobila tu gor, ko sem tri mesece kašljala tako, da mi je počilo nekaj med rebri. Kašljat sploh več nisem upala, ker me je bolel cel trebuh in rebra. Bila sem tudi na slikanju pljuč, pregledali so mi kri, pa niso nič našli.

Skratka...čebulo narežeš na trakce. V glaž daš en sloj ćebule, en sloj medu, pa spet čebulo, nato med, čebulo, med.čez eno uro se bo spustil sirup. jaz sem spila dve žlici, ko me je zagrabil kašelj, drugače pa 3-4 žlice na dan. V dveh dneh sem bila kot nova.

prej sem pa spila toliko sirupov iz lekarne, da je groza. Pa še kontra mi je deloval. Tisti, ki je bil za izkašljevanje, mi je naredil suh kašelj, tisti ki pa je bil proti kašlju, pa je povzročil, da so mi leteli koščki  sluzi ven...

poskusi s tem sirupom. Če si noseča ti skodit ne more.
Pa čimprej se pozdravi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Lunca1 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 13:36:42)

Jaz sem bila na istem, dva meseca norega kašlja. Imela sem že celo probleme z zadrževanjem vode. poskusila sem čisto vse, kar sem pač v tistem stanju lahko. prav tako sem jemala Granobil, pila slezov sirup, žvečila čigumije, jemala Prospan, čaji.... podoben recept kot s čebulo je tudi s črno redkvijo, meni osebno okus precej boljši. odrežeš vrh črne redkve, jo nekaj izdolbeš in daš noter med in čez nekaj časa se izloči sok. tega ješ podobno kot tistega s čebulo. meni je tudi pomagalo spanje v sede, ker vodoravno nisem mogla zaradi napadov kašlja. No leto in pol po porodu pa sem ugotovila, da se mi je izgleda v tej nosečnosti pojavila alergija na pršico. [sm=hudicek1.gif] Te napadi kašlja so se mi namreč potem pojavili še 2 jeseni zapored in imam zdaj potrjeno alergijo. [sm=zmeden.gif]

Lunca1 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 13:42:58)

tole je bila moja tema

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2005928&mpage=1

lucika -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 14:03:25)

bom tudi jaz poiskusila s čebulo. slišala sem že, sprobala pa ne...
uhajanje vode je tud ena super zadeva, ko ne veš, ali je voda ali plodovnica...super za nosečnice, res...

tudi meni tale nosečnost daje vetra. če sem kak dan ok (se več ne spomnim kdaj je to bilo), me je kr strah postalo, kaj sledi.

začelo se je s slabostjo, ko se je ta nehala, sem dobila gnojno angino, ko sem tisto pozdravila, sem imela 6 tedno nos popolnoma zaprt, nekje vmes sem fasala visok pritisk in tablete, pol mi je začel trebuh trdet, pol sem dobila neko virozo, bolelo vse kot pri gripi, nekaj dni, na koncu se je zaključilo z koprivnico po celem telesu. zdaj sem tri tedne na kašlju, štiha me nekje v riti, da komaj prestopim na trenutke. ja, pa obvezni krči v nogah. pa zdaj nekaj dni imam prave črevesne krče, ko kaj več pojem, skor ko popadki, me kr obliva zraven...a mine. pa spodnji del trebuha me boli, pa pod rebri, a to je menda od kašlja. da ne omenjam psihičnih težav, ko sem en teden ok, pa dva v solzah.
mislim, sam sladkorne še nimam...

in, kak se kaj počuitite v tej nosečnosti? ja, suuupeeeeer.

lucika -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 14:04:16)

tejča, sori ker sem ti temo posrala:) ampak jaz sem res čist adijo od tegale...

Isabelle -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 14:15:43)

Js sem zbolela okol 30.-31. tedna, mela sem dva dni vročino in potem sem kašljala kot nora, nič mi ni pomagalo in isto mi je sililo na bruhanje sploh ko sem se ulegla.In osebna zdravnica mi je dala Hiconcil in je blo kmalu bolje. 

annie -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 14:22:52)

Pred kratkim sem tudi jaz zelo kašljala, umirilo se je nekje po 4 tednih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Zaradi tega kašlja sem tudi večkrat bruhala, ponoči pa itak zaradi kašlja nisem skoraj nič spala. Ker sem tudi sama noseča so mi v lekarni dali slezov sirup za pomiritev kašlja (drugega baje ne smeš) in pa delala sem si čisto vsaki dan inhalacije iz kamilic in soli...poskusi mogoče ti bo pomagalo.

glen -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 14:43:28)

Moja tamala je tudi več kot 2 ted. nonstop kašljala, najhuje je bilo zjutraj, zvečer in pomoči,3x bili pri dr in ni blo nič drugega, tako da samo dosti tople tekočine in hvala bogu je šlo mimo.
Razlaga dr., da ker nismo dobro brisali noska se je nabralo v grlu, sam njej je nosek začel puščat šele drugi ted., pa še to sam 3 dni,tako da booooo,sam da je mimo.

naja78 -> RE: V 24. tednu in kašljam kot nora že skoraj 3 tedne (5.1.2010 21:09:10)

ostani doma,počivaj veliko pij,delaj inhalacije in komot lahko poližeš do 4,5 septolet ta močnih na dan,meni je pomagal tantum verde-bomba,dvigni vzglavje,naj ne bo prevroče notri,spalnica hladna.
sem pa kašljala 2 meseca v še bolj kritičnih mesecih kot je 24 teden.jaz se ne bi sekirala,prekontroliraj kri,če je ok(sedimentacija je normalno povišana v nosečnosti,vsaj do 20).
v mikrovalovki segrej 2 bombažni plenički in jih daj tople-vroče-koliko preneseš pa spet ne preveč na prsi in hrbet.nato se zavij v deko in spi.naj ti mož postopek še 3x zapored ponovi na 20 min.in to parkrat na dan-DOBER NASVET ZA SUHI KAŠELJ PRI OTROČKU,KI DEFINITIVNO NAJBOLJ POMAGA.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]