Encijan
|
Ku-ku! Z Blažem sva imela včeraj 1. posvetovalnico, sicer že pri dobrih 3 tednih, ker imajo naslednji teden pri P dopust, in je vse OK, mali lepo napreduje, je imel včeraj 3.820g in 52 cm. Juhu! Malo nas sicer matrajo vnete učke, tako da bomo poskusili s Tobrexom, in pikice po obrazu, ampak to je menda normalno za to obdobje. Nisem zasledila, če ima še katera te težave, samo res je, da nisem vsega prebrala. Dojiva se lepo, čez dan sicer kar na 2 uri, ponoči pa sedaj že potegne malo dlje, in nato ponavadi lepo zaspi nazaj. Zvečer ima sicer tudi take maratonske seanse na zizi, pa še ne vem čisto zakaj, enkrat več nisem vedela kaj naj, on bi še kar zizal, kar nekam živčen je postajal, mleka je seveda zmanjkalo oz. je le še curljalo, pa sem rekla, ga grem malo nosit, da vidim, če se bo umiril in je v šusu zaspal in spal dobre 4 ure, tako da lačen sigurno ni bil, najbrž bi se le cartal. Skratka, ne glede na vse, se kar naspim tudi jaz. Zvečer še nima neke standardne ure za spat, zaspi enkrat med deveto in deseto zvečer, okrog polnoči je potem naslednja runda dojenja, pa spet spanje, ponavadi malo daljše, do 4-ih, potem pa spet pogosteje dojenje, kar na dve uri, bi rekla. Sem pa zelo vesela, da polno dojim, pri prvi pupi sem se dva meseca matrala, da nama je končno uspelo. Kia, ko berem tvoja sporočila, se mi zdi, kot da bi brala svoje spomine. Pri meni se mi zdi, da je bilo ključno to, da sem dojila čisto po občutku oz. po zahtevi dojenčka (tudo 20x na dan), pa tudi črpanje mojega mleka je pomagalo, da sva dodatek (dajala sem ga ponavadi 1x do 2x na dan, po potrebi, okoli 12-ih ali/in zvečer pred spanjem) končno lahko opustili. Zvečer se mi je namreč dogajalo to, da se tamala ni več hotela dojiti, kar jokcala je in sem ji na začetku pač pripravila dodatek, potem pa sem si nekajkrat poskusila črpat mleko in mleka je bilo vedno toliko, kot ga je mala spila po flaški, tako sem si ustvarila zalogo za naslednji dan, počasi pa sta se ponudba in povpraševanje vendarle izenačili, tako da sem tudi črpanje lahko opustila. O, kako ste že pridne z vozičkanjem, midva oz. mi še nismo začeli, nam je patronažna rekla, naj počakamo do 3-eh tednov, tako da bomo zdaj komaj začeli. Uf, šibam, Blaž se je zbudil...
|