Gwendolen
|
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 Ja ne, jaz tudi tako pravim... Drugače pa - če mala napreduje na teži, če je sicer zadovoljna in dovolj lula in kaka, se res ni kaj sekirat. Si misliš "lahko je njej rečt", sam naš bimbo tudi ni med najbolj ješčimi (razen zadnja dva tedna), včasih sem mela občutek da ga prav silim jest in rinem z joško v njega. Do prvega pregleda je blo vse ok, lepo je jedel in dobil 1,1kg. Potem se je pa počasi začelo - zizal je 5 min, potem je blo pa itak vse bolj zanimivo, mleko je še vse špricalo ven, on pa ni govora, da bi še. Jaz pa vsa obupana, živčna in zaskrbljena. Na drugem pregledu je dobil 0,8kg, P vsa zadovoljna, jaz pa ne. Namesto da bi jo razumela "še vedno precej več kot minimum" sem jaz razmišljala "šit, 300g manj kot prejšnji mesec" in sem bla še bolj zaskrbljena. Potem mi je pa počasi prekipelo - mali je res zdrav in zadovoljen, vse štima. Tudi P je rekla, da je super fantek in da samo tako naprej, torej je res vse ok. Ne bom več silila v njega, se mu bo samo zamerilo in potem bo šele štala. Kolikor bo pojedel bo pač pojedel. Zdaj do tretje posvetovalnice je dobil 600g, kar je kot po učbeniku (pravi naša P). Pa sem tudi jaz čisto ok. Sej odrasli smo tudi različni, tako glede apetita kot tudi glede metabolizma. Eni pojejo ogromno pa se jim nič ne pozna (ah blagor...), eni pojejo malo pa je ful izkoristka (tukaj nekje sem jaz ). Tako da res ni pravil - vsak človek (mali ali veliki) je individuum in zgodba zase. Glavno je, da njena teža napreduje kolikor toliko konstantno, se pravi enakormerno, pa čeprav bolj spodaj v primerjavi z vrstniki. Hvala, grahek85!!! Tvoje besede so zlata vredne. Tolažilne... Saj vem, vse to vem. Moja je prvi mesec pridobila 730 g, drugega 920 g, tretjega 870 g. Vse lepo in prav. Ampak se bojim dehidracije v bližajočih se toplih mesecih, ker ji nisem dajala niti vode niti čaja, saj bi potem še manj pojedla. In čaja niti ne mara. Zadnjič sem ji dala, da bi popila vsaj kakih 20 ml, pa je potegnila in pljunila... Ja, naša je zgleda po moji strani familije glede izkoristka, ker toliko malo kot je jedla in še vedno 870 g gor... Rabimo ful malo hrane, ampak se tega ne držimo, kar se nam očitno vidi. No, meni že zelo. Če bi moj foter pojedel toliko kot jaz, bi bil okrogel kot žogica. Tako kot sem jaz. No, na srečo sem vsaj ful visoka. Kaj pa vem, zgleda sem ratala totalno občutljiva na vse in me tako vržejo tele stvari...
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|