braunemon (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sharpy -> braunemon (25.6.2005 14:25:29)

Ciao!

Rabim še en nasvet.
Kaj veste kako je s tabletami braunemon za sončenje?
Na njih piše, da ne škodijo v nosečnosti, le da lahko vplivajo na barvo ploda.
Pa me zanima vaše mnenje. Bi jih vi vseeno jemale?
Kaj pa čisto na začetku nosečnosti?

Hvala

Pa en lep pozdrav......zdaj se gremo pa malo osvežit na morje :sloncek:

Grascakinja -> braunemon (25.6.2005 14:31:24)

Jaz jih ne bi.

Jessy -> braunemon (25.6.2005 14:38:50)

Jaz se ravno iz teh razlogov nisem odločila za Bravnemon niti lani (smo načrtovali nosečnost), niti letos.
To, da vpliva na barvo kože ploda, si lahko vsak po svoje razlagamo. Zdaj, če je to mišljeno tako, da se rodi malce bolj rumen, kar mu pozneje izgine (enako kot pri tistih, ki uživajo Bravnemon), potem ni panike...če pa je to mišljeno tako, da bo več ali manj barva kože vedno enaka, pa ni dobro.

Jaz sem raje bela, pa bo :duda: vredu! Bomo naslednje leto jedli Bravnemon.

petra81 -> braunemon (25.6.2005 15:14:59)

Oj!

Mene tudi zanima, če ga lahko jemljem, ker baje
pomaga pri alergiji na sonce!!????
Sem pa v 8t.

Pozdravček

belma -> braunemon (25.6.2005 15:18:55)

:duda:hojla!!¨Jaz sem v 6 tednu nosečnosti.Na vašem mestu ne bi jedla nobenih tablet.Mislim,da je to najbolj pametna odločitev.
papa:metulj:

Jessy -> braunemon (25.6.2005 19:10:13)

Petra, tudi meni nagaja alergija na sonce, pa se kljub temu ne upam uživati bravnemona. Sicer pa za alergijo pomagajo tudi "ta pravi" pripravki za tuširanje, kreme za sončenje... Važno je, da se izogibaš maščobnim pripravkom za na kožo in da se tuširaš z mili brez alkalnih mil in še to čimmanj drgniti po koži...Pa seveda senca! Po sončenju nobenih stvari nanašat na kožo, edino Bepantol (pa še to čimmanj), krema za sončenje mora pa itak biti antialergen (mora pisati na embalaži).

Mislim, da je to zdaj edina možnost za nas z alergijami. Se mi ne zdi vredno zaradi nekaj užitkov reskirati barvo kože dojenčka. Jaz sem se letos vsem tem skušnjavam izognila. Bomo pozneje nadoknadili. Bom očitno letos naokrog hodila z "moderno" belo poltjo!!! :)-:)-:)-

petra81 -> braunemon (25.6.2005 19:27:57)

Jessy, upam, da bo vsaj ta ¨moderna¨ barva letos
pomagala.
Sploh si ne predstavljam kaj so ti, ki so sestavljali
poročilo mislili s tistim, da lahko vpliva na barvo kože dojenčka??!!:zmeden2:

No ja, bo že kako šlo mimo tudi to.

Pozdravček

Jessy -> braunemon (25.6.2005 19:42:01)

:)-:)- Ja, Petra, bo kar mogla letos veljati moda bele polti! Vsaj pri nas, nosečkah! :)-:)-

So pa res zelo dvomljivo napisali na listek to o obarvanosti kože. Mahhh...jaz res ne bom reskirala. Bo, kar bo!

Sicer mi pa tudi sonce ne paše, ker mi je še v senci nenormalno vroče!

sonček balonček -> braunemon (26.6.2005 9:07:42)

Tudi jaz sem alergijo blažila že nekaj let z braunemonom. Jedla sem ga celo, ko sem zanosila, saj sem bila na potovanju v toplih krajih, nosečnost pa ni bila načrtovana. Poleg tega sem jedla tablete proti alergiji. Potem me je bilo zelo strah, če bo kaj narobe zaradi tega. Ko sem izvedela, sem takoj prenehala.

Braunemon in drugi beta karoteni vsebujejo precej vitamina A, ki v nosečnosti ni priporočan, poleg ostalih negativnih možnosti, da je lahko otrok obarvan.

Jaz sem v lekarni za letos kupila novo kremo Attiva Bronz, ki ni samoporjavitvena krema, niti ni beta karoten, ki povzroča rumenost. Ima neke sestavine, ki povzročajo, da se melanin dvigne iz globine kože na površje in tako bolj ščiti kožo prd prostimi radikali in zagotavlja 40% boljšo porjavitev. Kožo varuje pred rakom in staranjem, ni pa to zaščitni faktor. S kremo, ki stane cca 4000 sit in je ni veliko, se moraš začeti mazati 1 teden preden greš na morje. V lekarni so mi rekli, da ni nevarna za nosečnico, to tudi ne piše v navodilih.

Krema alergije verjetno ne preprečuje, kot je tudi ne preprečujejo antialergijske kreme in posebna mila, kot je napisala ena predhodnica. Tisti, ki to pomaga, ni alergična na sonce in ne ve kaj je sploh alergija na sonce. Sama se na soncu ne mislim pražit v času nosečnosti, bom pa s to kremo v polsenci verjetno pridobila kakšen odtenek višje, hkrati pa me bo varovala pred škodljivimi vplivi. Kreme z zaščitnim faktorjem se bom izogibala kolikor se da, ker tudi niso najbolj zdrave, sploh če si jih vtiraš večkrat na dan. Attiva Bronz namažeš enkrat na dan. Sedaj se doma pred morjem postopoma privajam na sonce s to kremo. Po petih dneh sončenja po eno uro na dan v dopoldanskih urah še nisem dobila alergije. Ponavadi jo tudi z braunemonom dobim najkasneje v treh dneh.

Aja, še to. Pri alergiji na sonce precej pomaga Kalcij z dodatkom C vitamina (Sandoz - ne jejte tistih iz inetršpara in podobno). Tudi tega je potrebno začeti piti par dni prej. Ta menda v nosečnosti tudi ni škodljiv.

Upam, da sem kaj pomagala.

Jessy -> braunemon (26.6.2005 9:42:47)

Sonček-balonček, jaz sem tista, ki je pisala o posebnih milih in kremah. Nikakor nisem rekla, da te kombinacije PREPREČUJEJO alergijo, pripomorejo pa, da alergija ne nastopi v tako hudi obliki, kot bi secer. In verjemi mi, da dobro vem, kako izgleda alergija na sonce, saj jo imam že od otroštva in sem vsako leto hodila v zdravstvene domove po injekcije, da sem sploh lahko kolikor toliko spala ponoči.
Zadnjih nekaj let pa sem začela upoštevati stvari, ki sem jih že naštela in poleg tega sem uživala tudi kapsule Telfast 120 mg, kar mi je alergijo tako omililo, da mi že 5 let ni bilo treba iti po injekcijo.

rija -> braunemon (26.6.2005 11:39:55)

Nikakor jih ne bi jemala. Itak v nosečnosti fašeš kakšne težave, pa te dajo na tablete. Pa je že to preveč. Ma kaki braunemon! A je res tako pomembno, da ste oranžnorjave? Mislim, da po braunemonu marsikatera na oranž ali rumeno potegne.
Jaz sem vsako leto aristokratsko bela, glavna skrb na morju mi je iskanje sence in moram reči, da imam lepo kožo, ki še nikakor ne izdaja mojih let.

Urša -> braunemon (27.6.2005 11:44:09)

Ne bi. Čimmanj kemije v nosečnosti-tega se držim... edino kak lekadol, pa še to, če je res kriza. ;)

Stran: [1]