sonček balonček -> braunemon (26.6.2005 9:07:42)
|
Tudi jaz sem alergijo blažila že nekaj let z braunemonom. Jedla sem ga celo, ko sem zanosila, saj sem bila na potovanju v toplih krajih, nosečnost pa ni bila načrtovana. Poleg tega sem jedla tablete proti alergiji. Potem me je bilo zelo strah, če bo kaj narobe zaradi tega. Ko sem izvedela, sem takoj prenehala. Braunemon in drugi beta karoteni vsebujejo precej vitamina A, ki v nosečnosti ni priporočan, poleg ostalih negativnih možnosti, da je lahko otrok obarvan. Jaz sem v lekarni za letos kupila novo kremo Attiva Bronz, ki ni samoporjavitvena krema, niti ni beta karoten, ki povzroča rumenost. Ima neke sestavine, ki povzročajo, da se melanin dvigne iz globine kože na površje in tako bolj ščiti kožo prd prostimi radikali in zagotavlja 40% boljšo porjavitev. Kožo varuje pred rakom in staranjem, ni pa to zaščitni faktor. S kremo, ki stane cca 4000 sit in je ni veliko, se moraš začeti mazati 1 teden preden greš na morje. V lekarni so mi rekli, da ni nevarna za nosečnico, to tudi ne piše v navodilih. Krema alergije verjetno ne preprečuje, kot je tudi ne preprečujejo antialergijske kreme in posebna mila, kot je napisala ena predhodnica. Tisti, ki to pomaga, ni alergična na sonce in ne ve kaj je sploh alergija na sonce. Sama se na soncu ne mislim pražit v času nosečnosti, bom pa s to kremo v polsenci verjetno pridobila kakšen odtenek višje, hkrati pa me bo varovala pred škodljivimi vplivi. Kreme z zaščitnim faktorjem se bom izogibala kolikor se da, ker tudi niso najbolj zdrave, sploh če si jih vtiraš večkrat na dan. Attiva Bronz namažeš enkrat na dan. Sedaj se doma pred morjem postopoma privajam na sonce s to kremo. Po petih dneh sončenja po eno uro na dan v dopoldanskih urah še nisem dobila alergije. Ponavadi jo tudi z braunemonom dobim najkasneje v treh dneh. Aja, še to. Pri alergiji na sonce precej pomaga Kalcij z dodatkom C vitamina (Sandoz - ne jejte tistih iz inetršpara in podobno). Tudi tega je potrebno začeti piti par dni prej. Ta menda v nosečnosti tudi ni škodljiv. Upam, da sem kaj pomagala.
|
|
|
|