spanje v svoji postelji-kako?! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

heli23 -> spanje v svoji postelji-kako?! (2.1.2010 21:13:07)

Pozdravljene!
Ne vem več kje in kako se naj lotim, da bi naš tamali spal v svoji sobi! Star je dobri dve leti, a spi že skoraj skoz z nama! Ko gre spat zvečer moram z njim, in me mora držat za roko, da zaspi. Da ga dam v svojo posteljo, ni varjante da zaspi, tudi če ga v spanju odnesem v svojo posteljo, se po nekaj minutah zbudi in jok in valda nazaj v najino posteljo! Ne vem kakšno metodo naj uberem. Se mi zdi da ga je malo teme strah, ker skoz rabi najino bližino!? Je problem, ker je že kr velik in naju potem buta celo noč!
Kaj predlagate????

Volga -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (2.1.2010 21:13:51)

IZVIRNO SPOROČILO: heli23

Pozdravljene!
Ne vem več kje in kako se naj lotim, da bi naš tamali spal v svoji sobi! Star je dobri dve leti, a spi že skoraj skoz z nama! Ko gre spat zvečer moram z njim, in me mora držat za roko, da zaspi. Da ga dam v svojo posteljo, ni varjante da zaspi, tudi če ga v spanju odnesem v svojo posteljo, se po nekaj minutah zbudi in jok in valda nazaj v najino posteljo! Ne vem kakšno metodo naj uberem. Se mi zdi da ga je malo teme strah, ker skoz rabi najino bližino!? Je problem, ker je že kr velik in naju potem buta celo noč!
Kaj predlagate????

spite skupaj še naprej.

Naja31 -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (2.1.2010 21:54:49)

IZVIRNO SPOROČILO: heli23

Pozdravljene!
Kaj predlagate????

Isto kot Volga.
Če ne gre, pač ne gre.
Moj starejši sin je tak. Do tretjega leta spal pri nama, dokler nisem rodila drugega sina. Zdaj mož spi s starejšim, jaz pa z mlajšim. Saj ne bo tako do 18. leta. Edino kar mi je pomembno je, da spimo, kje, kako in s kom, mi je pa vseeno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2010 22:10:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2010 0:17:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

nuala -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (3.1.2010 9:14:38)

Jakob je bil star 5 let novembra, pa sedaj nekako uspeva pol noci prespati vsak v svoji postelji, pol pa skupaj.
Ce pa slucajno ne prileze, ga pa kar pogresam...
Uzivajte v skupnem spanju.

Nattoule -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (3.1.2010 9:24:29)

Tudi pri nas je bil podoben problem, ampak jaz sem imela rada sinka pri nama, zdaj,ko bomo vsak hip dobili novo strucko mi pa ne pase vec, da me mali celo noc brca. In sem ga preselila v svojo posteljo, ki pa je v najini spalnici.

No tudi to, da je le 15 cm stran od najine postelje mu ni bilo dovolj in je skoz lezel k nama, potem pa sem en dan lepo povedala, da jaz ne morem vec in mu pokazala, da sem dala nase postelje eno ob drugo. Zdaj celo noc lepo prespi v svoji posteljici, sicer se vcasih zbudi sredi noci in me zgrabi za roko, ampak nimamo vec akrobacij, da bi zlezel k nama.

Imate moznost narest kaj podobnega?

koala -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (3.1.2010 14:14:47)

Če je tbi oz vama moteče potem boš morda našla kak dober nasvet v knjigi Otroško spanje brez joka v sanje, meni osebno se je ta knjiga zdela še najbolj sprejemljiva.
Če pa vama ni moteča pa leo uživajte skupaj v isti postelji.

SaaS -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (3.1.2010 17:25:31)

Moj starejši je spal v svoji posteljici do 14, 15 meseca, potem pa se je navadil pri nama do 2,5 let. Pri 18m je dobil bratca, ki je spal v zibki in kasneje posteljici, starejši pa največkrat kar pri nama. Ponoči sva ga včasih prestavljala v njegovo posteljo. Smo pa vsi spali skupaj v isti sobi.

Ko sta bila stara 1 in 2,5 let sta dobila svojo novo sobo in to je bilo tako imenitno, da jima je bilo super v svojih posteljah. Jasno, zvečer sem mogla biti pri njima, da sta zaspala in včasih sta ponoči prikolovratila k nama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zdaj je mlajši star 3,5 let in še vedno velikokrat pride k nama. Spi pri nama, dokler se kdo od naju ne naveliča ali dojenček, ki sicer spi v zibki poleg mene, ne joka in njega ne vzamem v najino posteljo. takrat ga neseva nazaj v sobo.

Če vaju ne moti se ne obremenjuj, uživajte v skupnem spanju in crkljanju. Lahko pa ga probaš kako motivirati s kakšno stvarjo v  sobi. Polepšajte njegovo sobo, mogoče kakšne nalepke po stenah, da bo bolj navdušen. To je pri naših dveh "ful palilo", da sta se navdušila nad svojo sobo. 

honey -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (4.1.2010 19:56:34)

No, naš je star 4,5 leta in še zmeraj večino noči prespi pri nama. Imam sicer popadke, da ga zvečer strpam v svojo posteljo, ampak seveda ponoči pride k nama. Res pa je, da nekje do 4. leta sploh nisem vztrajala, da bi spal v svoji postelji. Sem nekajkrat poskušala, pa sem obupala. Potem sem si pa enkrat vzela čas in mu razložila, da je že velik fant, da ima svojo sobo in svojo posteljo in da bi bil pa že čas, da bi spal v njej. In - začuda - sploh ni protestiral [sm=smiley1.gif] Sem mislila, da bodo večji problemi. Res pa je, da ima en kup "čuvajev" ob sebi - medvedka, ovčko in enega velikega medveda, ki ga čuvajo [sm=smiley36.gif]. No, ampak še vedno se zgodi, da spi par noči na teden pri nama, če pa že zaspi v svoji postelji, pa sigurno ponoči primašira k nama. Zato pa - če vaju moti, da spi pri vama, potem ga nekako navadita, v nasprotnem primeru pa - uživajte v skupni postelji, dokler hoče biti pri vama. Še prehitro gredo stran od nas. Ja, pa rešitev je tudi, da kupite večjo posteljo [sm=jezicek.gif]

sju -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (5.1.2010 13:53:38)

pri nas je isto...spi pri nama...če mu rata zapstai v svoji pa ponoči pride
mah fantje istak slej ko prej nočjo biti pr mamicah :(

poli* -> RE: spanje v svoji postelji-kako?! (6.1.2010 22:13:04)

Moja pupa je stara 14 mesecev. Od 10.-12. meseca je spala z nama, ker je imela tako fazo, da se je prbudila takoj, ko si jo hotel dati v njeno posteljico. Potem sem pa jaz en dan pop. od utrujenosti in sem rekla, da bo tega konec. Sedaj spi v svoji posteljici, pol metra proč od naju.

Uglavnem, nam je pomagalo, da smo gledali knjigico (DM), pa je bila slikica, kjer otročiček Oskar sam spi v posteljici (to smo pogledali najmanj 2x na dan) in ji lepo razložili, ker razume čisto vse. No, potem ji moram vsak dan, ko jo dam spat povedati, da babica in stari tata že spančkata, pa kužek (sosedov) tudi... pa še par igrač tudi..
Samo prvi večer je nekaj časa jokala... potem se je nekaj časa hotela močno objemati z mamico in tatijem pred spanjem (seveda sva ji ustregla)... sedaj se pa že kmalu sama vleže in zaspi.
Najljubšo igračko naj ima v postelji, pa kakšno privlačno posteljnino naj ima..
Verjetno bo trajalo nekaj časa, da se bo navadil spati sam.
Srečno.

Stran: [1]