risančki -> Risanje na steno-rabim nasvet glede barv (2.1.2010 18:25:06)
|
Saj ne vem kako naj začnem. Z akrilnimi barvami rišem na steno in imam problem, ker se mi večina barv noče enakomerno porazdelit oz. je nekje, npr. zelena barva temnejša kot drugje. Kljub temu da grem večkrat čez nekje ostanejo svetlejši 'fleki'. Risal sem z barvami dveh različnih proizvajalcev (namešani odtenki Sigme in prav posebne barve za ta namen od Lefranc & Bourgeois Louvre in Deco-firme sem napisal, če je slučajno kaj zaradi tega) pa je povsod enak učinek, no razen pri modri. Vse ostale morem pa parkrat čez, da dobim željeno. Probal sem z različnimi čopiči boljših kakovosti, z gosto in z razredčeno barvo,... pa nič ne pomaga. Vse skupaj, vsi ti dodatni nanosi in sušenje mi vzamejo preveč časa in tudi barve same tako da me zanima sledeče: -Kaj bi lahko bilo narobe? -Ali je treba dat prej kakšno podlago, premaz s katerim bi barve z enkratnim nanosom prišle do pravega izraza in enakomernosti nianse? -Ali obstaja kakšna akrilna barva, pri kateri teh težav ni? Vem, da ste tukaj prave 'maherke' kar se tega tiče in da je verjetno vse rešljivo s kakšnim trikom, kakšno malenkostjo (tako kot npr. skrivnosti pri kuharjih), tako da bi vas lepo prosil za kakšen nasvet. Govorim pa o risanju in ne beljenju. Hvala že vnaprej.
|
|
|
|