noranate -> RE: Čvek 2010 (6.1.2010 10:01:46)
|
Prvo in osnovno, dalj ga kuhaš, boljši je. Nasekljaš čimveč čebule (jaz sem za 1kg žrebička nasekljala 4 velike čebule). To se potem počas in dolgo duši, nato dodaš meso, lovor, česen(v prahu jaz), zalila sem ga pa s temeljcem iz kosti, lahk tud voda. Kasnej zaliješ tud z malo vina. Ko se nekaj časa kuha, dodam še rdečo papriko v prahu, popra in lute paprike pa jaz ne dam zarad otrok, čeprav spadata tud noter. Na konc dodam sol, mal vegete, lahk tud mal mediteranske vegete, če jo uporabljaš in nasekljam še peteršilj, ker nam tako paše. Če ti ni dovolj gost, ga seveda zgostiš. To je povedan recept, tako na hitrco. Je pa pravi golaž začinjen (pikanten). Men je zlo dober iz mešance divjačine in ovčetine. Aha, pa par brinovih jagod dam not, ker pašejo k žrebičku.
|
|
|
|