Gina -> RE: Čvek 2010 (2.1.2010 16:39:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* A vse nekaj grebete po tej zemlji al' kaj? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sicer je full lepo videti balkone z ogromno lepimi in negovanimi rožami in vrtove, polne vsega mogočega, ampak se pa ob tem vedno vprašam, od kod ljudem volja za to. Za rože še nekako razumem, ampak za zelenjevo (začimbe) pa nikakor ne. Ko pomislim, koliko dela je z eno solato takorekoč od pomladi do jeseni, v Mercatorju pa stane 1€. Pa na vrtu ti jo lahko uniči vse, od dežja, toče, zajedalcev, domačih in divjih živali, objestne mularije in še česa - pa je šel ves trud v maloro. To je gensko, veš. Al si za to, al pa nisi. Meni je rit po zemlji fajn. In kupit v mercatorju ali pa pobrat iz vrta mi je tako velika razlika, kot od neba do zemlje. Od kod mi volja? Ne vem, iz istega vira, kot je tebi čist fajn vse spustit iz rok in it na kavo. Ustvarjanje mi je fajn. Oblika sproščanja, ki ima še "prijetno s koristnim" učinek zraven. Za vsako bilko vem, kje je zrastla, za koliko je zrastla in se veselim zraven. Lepo mi je to pač.
|
|
|
|