Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nalepkica tako. novo leto je tu. vsi veseli, polni pričakovanj........jaz pa prazna, žalostna, nesrečna.......sem poročena, mamica, ampak jaz nimam nobene volje v življenju. z možem si non stop očitava, se kregava, v vsaki malenkosti najdeva povod za štrajt. boli me, da je včasih štrajt pred otrokom, ki ni kriv ničesar. jaz se možu umikam, ne želim, ne prenesem njegovih dotikov, poljubov......najraje bi se ločila, ampak ne zberem poguma. zato, ker me je strah, da bi videli, da nisem uspela obdržati zakona in zato, ker sama finančno ne bi mogla plačevati stanovanja in ostalih stroškov. sicer živimo v hiši, ampak sploh ni opcija, da ostanem tu, niti finančno, niti tako-da bi mi potem skoz očital, da sem jaz ostala tu. v preteklosti sva že imela burne trenutke, ampak je nekako šlo. sedaj pa enostavno........meni gre na živce vse, sploh ne vem, če ga imam še rada. vsak dan se zbudim zoprna sama sebi. niti ne vem, zakaj pišem tole.........res mi je težko, ampak ne zaupam se nobenemu, je lažje igrati farso srečnega zakona. čeprav je to bedarija, ugotavljam. Poskušaj najprej stopiti do otroka in zagarantirati, da povod ni on, če se je že zgodilo, da sta se kregala pred njim. Naj ne nosi krivde, sploh, če kdaj kaj ušpiči in je kregan, ker otrok ni nikdar prepričan, da se ne kregajo starši zaradi njega. LČe pa še liši, toliko več povoda. Ne stopaj na bum, vzami si čas, vzame si gan naj še mož in naj vsak pove otroku, da ga imata rada, čeprav se vidva ne razumeta, vendar da se ne razumeta zaradi sebe in da ni nič kriv. Če obstaja še kak del po želji skupnega bivanja med seboj, vzemita si čas, morda si naredita predah in bo tisto prehodno obdobje povedalo kako in kaj, glede na to, da po tolikihh letih čutiš taka občutja. Vendar, najprej, jih daj vedeti možu, ne v napadu. Če ne gre drugače, pa madonca, žensake, pišite na roke pisma, na papir, na tipkovnico, ko vas nighče ne bo motil, prekinjal in mu pošljite pismo kot "tazaljubljene" in še prej razložite, zakaj ste se odločile za tak korak. Tako bo tudi čas za premislek, predno vam podaodgovor. Igrati? Karkoli s čustvi? Nikdar se ne obnese! Nikdar. Pa tudi sporov ni, če smo si ljudje fleksibilni skozi Ego. Nestrinjanje še ne pomeni spor ...
< Sporočilo je popravil Repka -- 4.1.2010 5:25:33 >
|