vdrta mečava (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

nikolinca -> vdrta mečava (1.1.2010 17:08:35)

imam 1mesec starega fantka in se mu je danes ,ko sva kupčka poderala nad čelom vdrlo(mečava)in me je taka panika zagrabla,da sem začela jokat[sm=smiley19.gif]ko sem ga pa dala v ležeči polozaj je pa tokoj vdrtina izginila....kaj to pomeni , če se mu vdre mečava??????

nikolinca -> RE: vdrta mečava (1.1.2010 17:16:23)

IZVIRNO SPOROČILO: nikoli

ledenaa -> RE: vdrta mečava (1.1.2010 19:12:41)

Pokonci je mečava pri zdravem otroku vedno za kak milimeter vdrta, pri ležečem pa malce izbočena (pravzaprav tipna v ravnini lobanje)

Anonimen -> RE: vdrta mečava (1.1.2010 23:16:34)

tudi meni se zdi, da je normalno, če je v pokončnem položaju, da se naredi rahla vdrtina.
drugače pa - če ima več ali manj stalno vdrtino (tudi v ležečem položaju), naj bi pomenilo, da je dehidriran...

marjetica8 -> RE: vdrta mečava (2.1.2010 18:18:48)

Naš je ma malo bolj vdrto mečavo kadar je žejen. Poleti, ko je blo vroče sem po tem vedla če je žejen. Sva pa bla bolj ali manj na AM...Če ga samo donjiš, potem dobi dovolj tekočine, če je pa na AM, mu pa lahko probaš dat malo čaja al pa vode - če je žejen bo pil, drugače pa ne.

Casiopea -> RE: vdrta mečava (2.1.2010 18:53:20)

Tudi sama sem se grozno ustrašila, ko sem prviš občutila "luknjo" v glavi. To je baje normalno, saj e ta mora zarasti. Ali dojenčku daješ AD3 kapljice? Če ne, jih boš še dobila pri prvem pregledu priu pediatru. Te omogočajo, da se mečava hitreje zaraste. Moj mali ima včasih vdrto, včasih ne. Pravijo, da je to pogoeno z žejo Če mene vprašaš, ni neke povezave. Skratka ne obremenjuj se, to je normalno. [sm=smiley36.gif]

Stran: [1]