cepljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sassa -> cepljenje (24.6.2005 22:17:34)

Imam dva meseca in pol staro deklico :)- in sem se odločila, da je po slovenskem načinu cepljenja ne bom dala cepiti. Ali ima kdo izkušnje z zdravniki, potem ko ste odklonili cepljenje otroka. Kako je, če te pediater prijavi komisiji in kaj se zgodi potem??? Ali ima kdo izkušnje s homeopatskim cepljenjem? Ali je kdo dal otroka cepiti v Italiji ali Avstriji? Nisem proti cepljenju, sem pa proti slovenskemu načinu cepljenja.

Prosim da tisti, ki me želite kritizirati ali me prepričevati v 'zdrav' slovenski način cepljenja otrok, naj to zadrži zase! :zmeden:

Hvala pa vsem, ki mi boste pomagali s kakršnimi koli informacijami. Lahko me pokličete tudi na tel. 041 653736 ali pa pustite svojo telefonsko, da vas pokličem in mi lahko kaj več poveste. :metulj:

Lep dan vsem
Saša ;)




eva1 -> cepljenje (24.6.2005 22:27:27)

Ja če ne cepiš otroka, sprožijo postopek proti tebi in se moraš zagovarjat na sodišču!
Kaj pa je narobe s cepljenjem v slovenija-sam zanima me , nič ne kritiziram, itak je to tvoj otrok ne moj!




babylove -> cepljenje (24.6.2005 22:44:16)

Kakšen pa je 'slovenski način cepljenja' in v čem se razlikuje od tistega v Italiji in Avstriji?




*biba* -> cepljenje (24.6.2005 22:55:31)


Če ne daš otroka cepiti te dajo k sodniku za prekrške in plačilo cca. 100.000,SIT.

Kakšna pa so drugalna cepiva v Italiji in Avstriji :zmeden::zmeden:?




lubi -> cepljenje (25.6.2005 11:56:38)

Draga sassa,

kar imenuješ 'slovenski' način cepljenja, je način cepljenja, ki je enak po celem svetu. Je priporočen po WHO ( to je svetovna zdravstvena organizacija), priporočila so taka kot veljajo za vse razvite države.

Uporabljamo ista cepiva, ki jih uporabljajo tudi drugje. Proizvaja jih večinoma GSK (GLaxo).

Živih cepiv ne uporabljamo več. Pa še BCG v porodnišnici je bil ukinjen, ker je TBC (tuberkuloze) pri nas premalo.

Kakšen je pravzprav razlog, da otroka nočeš cepiti? Moderno ni več veš, je tole že malo passe.

Res bi me zanimalo, če napišeš kaj si ti pravzaprav predstavljaš za slovenski način cepljenja.


Bodimo veseli, da imamo možnost cepiti svoje otroke! Če tega ne razumeš pojdi malo s svojo tamalo v Afriko, v kakšno vas, kjer se mame skoraj stepejo za to da bo otrok cepljen. Otroci po svetu umirajo zaradi bolezni, ki jih zlahka lahko preprečimo. Letos je v Jemnu ponovno izbruhnil poliomielitis. Epidemije davice in ošpic se pojavljajo večkrat letno. To so hude bolezni, številke prizadetih otrok so krute.

Poglej na stran www.cdc.gov ali pa www.who.int in poišči informacije o cepljenjih in cepivih, vse tam piše, vkjučno s programi cepljenja vseh držav. Lahko si pogledaš tudi pod izbruhe ali outbreaks, pa poglej za davico (diphteria), poliomielitis in ošpice (measles).

Na teh straneh so navedene večinoma nerazvite države, ampak ne misli, da je Slovenija otok: letos je otrok v ljubljani zbolel zaradi davice. Hodil je v vrtec kjer so bili vsi ostali otroci cepljeni. Bravo mami! Če ne veš kako davica izgleda, ti lahko zelo eksplicitno napišem.

Kar se tiče kazni, pa sploh ne bi pisala, ker se mi zdi da bi se mogla najprej pozanimat, kaj slovenski način cepljenja sploh je, pol pa šele, če se ti splača se delat pametno ali je predrago.

Sem vidla, da si napisala naj komentarje zadržimo zase, pa nisem upoštevala, ne zaradi tebe ampak zaradi drugih, ki berejo forum.

Prav je, da se zavedamo sveta okoli sebe.

:metulj:




Stran: [1]