pleničke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Lauri mauri -> pleničke (24.6.2005 21:26:45)

Že 1. mesec je :duda:dobila izpuščaj na ritki:((, po nasvetu druge mamice sem zamenjala Pamperske (tudi Canesten smo morali uporabljati) in Fixies so bile res ok. Čez čas (:duda:4,5 mesece)smo probali še 1x Pamperske (cenejše od F.) in čez 3-4 pleničke dobi spet izpuščaje. A ima katera podobno izkušnjo? A so Huggies res v redu? In ali obstajajo manjša pakiranja, da ne bi spet cel paket stran metali...:zmeden:

HuAnita -> pleničke (24.6.2005 21:39:44)

Naša je pa dobila rdeče pikice zadaj, tam, kjer so ledvice:zmeden::zmeden2: Je pa res, da ko greva ven, na ft, ali kam dalj, oblečemo pampreske, od katerih je včasih že dobila vneto ritko.
Samo tokrat ni ritka, pač pa zgoraj, kjer je trakec za prilepiti.
Kakšen nasvet?

sarči -> pleničke (24.6.2005 21:50:17)

Nam so pa ravno Huggies naredile plenični izpuščaj,tako d ni pravila!
Najboljš je probat,kjere :duda: najbolj ustrezajo in tistih se držat!
Hu Anita,morda so pa ratale tiste pikice od potenja???

sassa -> pleničke (24.6.2005 22:22:22)

Imam tri mesece staro deklico :) in uporabljam bombažne pleničke Racman :nosecka:. Samo za pohvalit! Ritko ji umivam le z vodo. Na ritko ji nisem še nikoli nanesla kake kreme ali podobnega - umito ritko zavijem v bombaž in to je vse. Je pa potrebno seveda te pleničke prati, a ni kake posebne sile ali razlike. Bolj naravne so, bolj ekološke in v končni fazi tudi veliko cenejše od vseh ostalih pleničk.

Lep pozdrav
Saša

skuštrana -> pleničke (24.6.2005 22:25:08)

Ja, tiste pikice so res od potenja, ker jih ima naša tudi kadar je vroče...
Glede pleničk je pa tko sto ritk sto različnih izkušenj..Pri nas je Pampers fuj-takoj izpuščaji, so pa Huggis in Babylove super...Kakor komu, moraš mal sprobavat;):metulj:

barbara b -> pleničke (24.6.2005 22:48:32)

Mojemu sinu Pampers pleničke ne odgovarjajo: rdeča ritka in zelo hitro je polulan čez. Babylove pa so mi res super, pa še širše so med nogami.

usa -> pleničke (24.6.2005 22:55:22)

poskusi še mercatorjeve nam so ok pa še poceni so.
lp

malecka -> pleničke (24.6.2005 23:06:58)

mi smo sprobal pamperske:grrr:,hugis:grrr:, in potem baby love:bravo:in jih več ne menjam.Aha tud lumpijeve sem dobila za sprobo in so hitro ble mokre.:zmeden:

Gina -> pleničke (25.6.2005 9:29:21)

Naš je imel po pamperskah tako vneto rito, da je bila ena sama rana. Huggies navadne so obupno zanič, pohvalijo pa zelene. Fixies so fajn, ampak drage. Mi uporabljamo Mercator-lumpijeve. Nikoli ni imel od njih rdeče rite, pa kvalitetno so boljše od pampersk, ker pamperske se drobijo kot nek pesek, če se preveč polula, zapenjanje imajo pa enako. Cena je pa neprimerljiva - 2000.- za paket.

BARBARA R. -> pleničke (25.6.2005 10:16:45)

Če ste dobili Canesten, to ni plenični ispuščaj, temveč glivice. Pri tej težavi je pa res 100% potrebno ukiniti Pamperske. Ne me vprašati zakaj.Nam so svetovali Linostar plenice. Toliko, da smo popravili zadevo. Sedaj se pa ne odrečem Babylove plenicam.

:muca:

Gina -> pleničke (25.6.2005 11:51:28)

Jaz ti povem zakaj. Zato ker so te plenice najbolj polne kemije in otroci, ki so bolj nežne sorte, to zelo začutijo.

Putka -> pleničke (25.6.2005 15:49:22)

Poznam človeka, ki dela v podjetju, kjer uvažajo Pamperske. Zato tolk dobro upijajo, ker so polne kemikalij, cenejše so plenice, več je kemije v njih.
Jaz pri moji punčki že več kot leto uporabljam samo Pampers Sensitive, dobi se jih samo v DM, pa res so malo dražje. Pri naslednjem bom pa kombinirala z bombažnimi. Je pa res, da bombažne velik prej premočijo, sem sama preverila pri prijateljici, ki ima 3 malčke. Se pa otroci verjetno zato prej odvadijo pleničk, kar je sigurno velika prednost.:racka:

sai -> pleničke (25.6.2005 20:54:11)

Jaz pa uporabljam babydream od Mullerja. Do zdaj nobenih težav in tud premočijo ne ponoči za razliko od Pampersk.

bivka -> pleničke (26.6.2005 0:02:35)

Tudi moja :duda: je dobila plenični izpuščaj od Pampersk. Uporabljamo Fixies!! :bravo:

nat -> pleničke (26.6.2005 21:22:06)

Ojla!

Kot bi poslušala mojo zgodbo. Tudi pri nas smo imeli iste težave s Pamperskami, pa smo prešaltali na Fixis in Baby Love. Malo kombiniramo. V parih dneh se je ritka izboljšala....

Poskusi še ti...
lp, Nataša in Špela:duda:

Stran: [1]