Živčen? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


smej -> Živčen? (30.12.2009 21:52:15)

Zdi se mi, da je moj sin (star 8.mesecev) ful znerviran dojenček. Če mu kaj ne ustreza ne joče, ampak začne živčno migati z rokama istočasno pa "renči" kot kakšen kuža. Ko ga zvečer položim v posteljo, prav tako nemirno maha z rokama (kroži z obema zapestjema). Ko se igra je miren, ko ga igrača ne zanima več, spet počne isto. Ko se mu približam z obrazom in mu kaj govorim ali pojem nekaj časa  lepo posluša in me opazuje, potem pa me z vso močjo zgrabi za lase ali za nos ali pa kar v lica in zraven se kar trese. Če mu dam v roko kakšen papir ali igračo iz pliša jo močno stisne v pest (kot običajno otroci pokažejo kako so močni)in se trese ob enem. Malo me skrbi kako ga bomo kontrolirali čez leto ali dve, če je že zdaj takšen "grobijan". Je kateri znano kaj od opisanega?




Anonimen -> RE: Živčen? (30.12.2009 22:06:47)

Eh daj no, to so faze. Otrok tako spoznava okolico. Mogoče si pa ti preveč panična pa enostavno opazuješ samo iz ene strani...




lunca144 -> RE: Živčen? (30.12.2009 22:09:55)

..........hej,glejo,kako smo?imaš,še kaj novih novičk od naše ponosne mami?




Anonimen -> RE: Živčen? (30.12.2009 22:10:35)

IZVIRNO SPOROČILO: lunca144

..........hej,glejo,kako smo?imaš,še kaj novih novičk od naše ponosne mami?

aha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Petka09 -> RE: Živčen? (31.12.2009 9:22:25)

Jaz pa mislim, da je možno, da otrok malo kaže svoj karakter. Ja, seveda so faze... Vidim pri naši.. je 14 dni neki aktualno, pol 14 dni spet kaj drugega... pa se tut spreminja v obnašanju. Nekaj časa kot ovčka, pol trmasta kot bik, potem prav poredna, potem cvili in krili in "poje", potem renči,.... Različno.

Mislim, da se mu zdaj še ne kaže kakšen bo potem kasneje, ampak je res verjetno samo faza. Če pa sprašuješ kako bo to kasneje, če je že zdej tak "mali upornik" - hja, na to verjetno marsikatera nima odgovora, js lahko rečem samo to, da otrok mora vedet kdo je tu "šef" oz. da si TI mama in da ne more dobit in nardit vse kar se mu zahoče. Pač neke meje bojo morale bit... ampak o tem bomo mal kasneje razmišljali, ko bo prišel čas za vzgojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Katy78 -> RE: Živčen? (31.12.2009 14:52:29)

Mi imamo tudi enega grobijana doma. Če le dobi priliko, te pocuka ali oprasne ali uščipne ali ugrizne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa mu govorim, da se tega ne dela in da mora božat mamico, pa itak da še ne zaleže. Bi ga pa včasih najraje kar po prstih, ker najraje opraska ali uščipne takrat, ko to najmanj pričakuješ in enkrat sem jo fasala čisto blizu očesa in to do krvi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Je pa sicer zelo živahen, nonstop v pogonu, če mu kaj ni prav, takoj jok in histerija. Ne bi se previjal, ne bi se oblekel za ven, ne bi se slekel, ko prideva noter, če mu prepovem kaj takega, kar ne sme, je spet histerija. Priznam, da mi na momente spleza čez glavo to njegovo sitnarjenje, ampak popuščat pa pri enoletniku ne mislim. Kar je treba, je treba, pa čeprav se zraven užaljeno joka.




Stran: [1]