Jao naša hiška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Dadi -> Jao naša hiška (24.6.2005 17:17:29)

Hm....zadeva je taka: z možem in najino pupo(drugi še prihaja) živimo v eni starejši hiši. Danes je prišu en stric odkopavat ob hiši za vodo(ker nekaj pušča in je treba popravit) in moj mož je mislil tudi temelje naredit(kajti hiša je brez temeljev) Zraven delava novo hišo (trenutno je tretja gradbena faza- s tem da okna že imava samo vgrajena niso) Skratka danes se nam je porušila ena stran hiše:( ko je ta dečko z bagerjem kopal tam zraven...kriza. Ker trenutno nisem doma(sem z malo pupo pri mami) zadeve sploh še nisem videla, ampak zdaj se nama z možem poraja vprašanje kaj naredit: na hitro novo hišo(za to bi rabila najmanj 5 mio-kje jih dobit??? ali pa staro pozidati tam kjer je zdaj luknja.-pa dava vsaj 1 mio za vse to(pa bog ve kaj vse se bo še pokazalo)....Mal sva v skrbeh...hvala bogu mava kje bit (sicer 80 km stran-pri mojih....Krediti:zmeden:...a jih kje dajejo študentom?...mož pa že ima dva.....Kakšna pametna ideja?:zmeden2:

SašaR -> Jao naša hiška (24.6.2005 18:09:08)

Ojoj!
Prav nič ti nimam svetovati, kaj v takem primeru narediti!
Upam da bosta zadevo rešila na čimboljši možni način, kakršen koli bo za vaju že najboljši!
Videti je tole zelo žalostno!
:((:((

teta beta -> Jao naša hiška (24.6.2005 18:16:51)

Šit! Brez idej, na žalost, ampak če zadenem na lotu, ti ziher dam stran za ta novo.

Upam, da boste fajn in čimprej rešili situacijo. Držim pesti!

Anonimen -> Jao naša hiška (24.6.2005 19:14:32)

Ja šit a ne :(
Tudi jaz pojma nimam, edino kar svetujem je, da nikar več ne vlagajta v staro hišo. To je sod brez dna in škoda je tistega milijončka.

Žirafca Helena1 -> Jao naša hiška (24.6.2005 19:57:52)

Obnove vama ne svetujem, ker se bo vedno znova našel nov strošek. Tako bo morala valjina nova hiša počakat ful dolgo.
Če se da samo popravite tisti del, ko pa bo tam stanje, da se ne bo dalo živet pa se za tisti čas, ko boste čakali na vselitev v novo hišo, preselite k tvojim.

:miska:

a.jda -> Jao naša hiška (24.6.2005 22:44:15)

Kredit in hitro b novo hiško.

malecka -> Jao naša hiška (24.6.2005 22:54:13)

joj to pa je za :(( ja jaz bi na tvojem mestu kar pustila staro hišo, magar v novi zrihtat en prostor za silo. kot že povedano stara hiša je kot lonec brez dna. upam, da se boste dobro odločili in hitro zrihtal novo hiško:bravo:

Anonimen -> Jao naša hiška (24.6.2005 23:01:24)

Moj nasvet je, da rečeta ****, se spravta k vašim za neki časa je***ježa v tem cajtu in čimprej poskušata zrihtat hiško - tanovo.

sanacija tiste podrte stene vaju bo prišla več kot je pametno vlagat v staro hišo. Tko, da poskusita čimprej zapreti hišo (okna in vrata noter) Pol pa lohk za prvo silo uredita kopalnico in dva prostora. Ogrevanje bi bilo verjetno zrihtano bolj začasno, Ampak noter boste, pol pa houruk naprej, ko bo denar.

Seveda, vse to ob predpostavki, da niste zahtevni in preveč hoh. V tem primeru lahko živita še vedno doma in počasi urejata svojo hišo.

Začasna rešitev, vaju ne bi smela koštat preveč, je pa jasno, da je samo začasna. Verjetno bo do takrat, k se bo fasada končala, kar precej dnarja šlo za ogrevanje, ker hiša ni izolirana ampak, kot sem že rekla je to začasna rešitev. Saj notranjo opremo bosta za prvo silo verjetno prinesla od tastare bajte.

Odločitev je vajina. Jaz se sicer takih selitev bojim k :hudicek: križa, ker sem to doživela na lastni koži.
Naša hiša še strehe ni imela, ko smo mi že not zasilno živeli. Ampak se da.

Srečno in čimprejšnjo selitev v nov dom!!!!
Držim pesti. Aja BTW sem arhitekt, če ti to kaj pomaga, če boš kaj rabla pomejli na privat...

Margareta -> Jao naša hiška (24.6.2005 23:13:45)

Sory mal izven konteksta - kolk maš lušno punčkico.:bravo::bravo::bravo::bravo:

Stran: [1]