Anomalija stopal (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

cestnidrikač -> Anomalija stopal (29.12.2009 21:49:34)

Pozdravljeni!

Sem v 31t in danes na UZ me je G opozorila, da je možnost anomalije levega stopala (navznoter), vendar, da ni 100%, da se bo s to anomalijo tudi rodil, lahko, da je samo prehodna... Vendar pa me vseeno zanimajo vaše izkušnje v zvezi s tem...

Hvala!

slovenka -> RE: Anomalija stopal (29.12.2009 23:14:05)

jaz sama izkušnje sicer nimam, je pa bilo znanki svetovano, da dojenčka pri oblačenju malo masira po stopalcu navzven - ampak sedaj je star fantek leto in pol in ni nič kaj opaziti, da bi imel stopalo navznoter. Dirka kot šus. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

endrina -> RE: Anomalija stopal (30.12.2009 9:06:20)

Dve moji kolegici sta imeli podobno zadevo,pa jima je fizioterapevtka pokazala neke vaje, ki jih izvajaš z nogico, da se pol to popravi in je delovalo. Danes oba otroka normalno hodita brez težav.

tintin -> RE: Anomalija stopal (30.12.2009 9:20:57)

moj je imel ob rojstvu malo "zaležano" stopalce navzgor in mi je fiziot. pokazala vaje, po enem mesecu je bilo ok.

carly -> RE: Anomalija stopal (30.12.2009 19:53:12)

od kolegice je imel tudi eno nogico zaležano navzgor, je dobil  2 dan gibs oz.longeto za tri tedne pa fizioterapevtka jim je vaje kazala, sedaj nimajo več problemov.

tinkatonka -> RE: Anomalija stopal (30.12.2009 19:55:58)

moj sinko je lezal po turško v trebuščku in si zaležal desno stopalo. Z fizioterapevskimi vajami, ki so mi jih pokazali v porodnisnici sem sama masirala gleženj in stopalo in nogica ja bila kmalu cisto normalna. So tak mehke kosti in vezi, da si pravimi vajami oz. v kolikor gre za tezjo obliko - z longeto, vse rešijo. Brez skrbi! Vse bo oK!

cestnidrikač -> RE: Anomalija stopal (4.1.2010 9:37:43)

Super, hvala vam za vse info... Saj sem približno vedela kako naj bi zgledalo, ampak saj veste najsbolje je, če ti to nekdo pove iz lastnih izkušenj...

lp

Stran: [1]