Določanje cene stvari (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


LoCa -> Določanje cene stvari (29.12.2009 21:32:14)

a morda katera ve, kako se določi cena stvari, če jo hočeš prodat recimo na bolhi? recimo če imam neki popolnoma novega, nikoli rabljenega? in če je rabljeno, pa vseeno odlično ohranjeno, oz. rabljeno in recimo potolčeno?
imam ene absolutli nove smuče, k so pa kr drage pa ne vem kolko je sprejemljiva cena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .
pa še kej druzga tut mam odveč.... :P




blaža -> RE: Določanje cene stvari (29.12.2009 21:35:07)

tudi če je nova stvar, ponavadi se da malo nižjo ceno od nakupne. lahko probaš tudi s polno ceno, ma tako lažje prodaš, ker je pa vseeno iz druge roke.

Odvisno kolko je stvar stara oz rabljena, pa po kolko tako stvar drugi prodajajo. Ker ne moreš ti npr za eno stvar dat neko ceno, ker si pač po tolko kupla, če identično zadevo nekdo prodaja za pol manj.




LoCa -> RE: Določanje cene stvari (29.12.2009 21:39:54)

ja sej to mi je jasno, sej zato pa sprašujem, kolko se običajno spusti, recimo v procentih?




Najaa -> RE: Določanje cene stvari (29.12.2009 21:42:34)

Jaz sem pred kratkim prodala eno čisto novo stvar, nikoli rabljeno. Kupila za 30, prodala za 20 evrov.




LoCa -> RE: Določanje cene stvari (29.12.2009 21:56:47)

se pravi cirka 70% za nove stvari. sej tko mi je tut moj domači podjetnik rekel  pa me je zanimal glas ljudstva, če bi bil kaj ugodnejši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TomTaylor -> RE: Določanje cene stvari (30.12.2009 10:31:36)

ja, meni je enkrat na enem smučarskem sejmu ratalo prodat smučke za več kakor sem jih kupila. Ampak to čisto ponesreči.

Nesla sem stvari na sejem, tam je bil pa en moj znanec, smučar, ki je prodajal...in sem mu samo na pult dala in ga pooblastila za prodajo in naj kar sam določi ceno (ker bo itak sam najbolje vedel glede cen, meni se je pa tut šlo samo za to, da se čimprej proda)..no, na koncu sem za smučke dobila več, kakor sem jih kupila (res, pa, da so bile kupljene po vezah in znanstvih, tak, da sem zanje res dala 30-40% cene)...sam vseen..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

...eh, je pa zato board šel od mene za tako ceno, da bi skor šenkala lahko...




LoCa -> RE: Določanje cene stvari (30.12.2009 11:03:02)

js nisem še nikoli prodajala, zdej imam pa ene iber dobre smučke z vezmi , k sm jih dobila na nagradni igri, samo js ne smučam. mi je škoda da so v kleti, pomoje grejo še danes na bolho :D. sej v končni fazi, če se da eno ceno, se po vseeno še lahko zmeni, če je nekdo zainteresiran.
ma nisem jaz komerčalista...




TomTaylor -> RE: Določanje cene stvari (30.12.2009 11:16:22)

malo poglej koliko pridejo take nove, potem pa najprej spusti enih 10-15%, če ne bodo v roku 1 tedna šle pa jih postopno znižuješ..Sam da bi jih pa za smešno ceno prodajala, pa spet ne...Pomojem jih boš najlažje in najbolje prodala na kakem smučarskem sejmu. Sam zdej ne vem kdaj bodo spet. 




ksenija12 -> RE: Določanje cene stvari (30.12.2009 12:32:53)

saj veš, kako je..stvar je vredna toliko, kolikor je nekdo pripravljen zanjo plačati. In že cene novih stvari so si pri trgovcih tako zelo različne, da je vse prepuščeno čisto tvoji presoji, po koliko boš prodala. Morda so bile te tvoje smučke - nove- v kakšni drugi trgovini celo cenejše kot si jih ti kupila, ti jih boš prodala po znižani ceni..nekdo bo pa to gledal, pa se mu cena sploh ne bo zdela nič nižja, ker jih je že nekje videl po tej ceni...
Predlagam, da daš ceno novih smučk, pa 'častiš' stroške dostave recimo, da boš imela boljši občutek...




Stran: [1]