ivanamdb
|
zivjo punce, a sem vas koncno najdla, wow 8. del! vidim da je veliko zmede glede GH in tega kaj lahko daste in kaj ne, sem nekaj prebrala na hitr. kako je men zelo vsec papat, in mi je zelo pomembno da je hrana za tamalo dobra, vprasala sem patronazno pa tud mojo P, in tudi enega P tukaj v italiji, in mi je ta dal celo listo kaj, kdaj, kako in vse to. lake - spagete barilla jaz ne bi dala, ker je ta moka "durum" in jo dojencki tezje prebavljaju (pa tudi lahko pride do intolerance), obstaja (vem da v italiji sigurno obstaja) posebna testenina (plasmon ali melin) za tamale, ki jo delajo iz mehke moke, pa su tud manjseg "formata", po 1. letu lakho zacnes s navadno testenino . barilla ma tudi posebno "kolekcijo" "Piccolini" - modre skatle, ampak manjsa testenina. zoja - odvisno, moja kar poje celo skodelico mesa (skuham telecje meso v zupci in ga potem zmiksam kot v kasico, in poje celo skodelico od okrog 150cc pa bi tud vec jedla, ampak ji ne dam prevec). - meso - samo telecje, piscancje, a ja pa tud zajcek ali jagnjetina. svinjsko in goveje po 1 letu, ne prej! in na zacetku samo kuhano v zupci, pa zmiksano, potem ko je vecje kose lahko v ponev, ampak brez olja in brez soli - ko je peceno samo zlicko olivnega olja. meduzica - ce noce vecje koscke, to lahk tud pomeni da ni se pripravljen na vecje koscke, da se ma ta refleks da da vn kaj je preveliko. poskusi s kuhano jabolko ali hrusko (brez kore) - na majhne koscke v ponev, pa se kozarec, ali 1 pa pol vode, in kuhas eno 5 - 10 min, tolk da je mehko. vodo katera ostane lahko das v steklenicko in mu das kot sokec, bo ful vsec, pa potem zmeckas kot en pire, tudi minipimer lahk uporabis - ce je kuhano, je tud mehko in lazje poje. lahko v ta pire das tud malo kasice - jaz naredim s mal mleka (aptamil). pa se nekaj: ena zelo koristna stvar: http://www.nuby.com/products/tableware/5360.aspx od nubija in se dobi v BC-u. soliti - apsolutno ne! najmanj do 1. leta! edino lahko mal parmezana v juhico, tako da je mal bolj slano, pa tud mal olivnega olja - maslo nikakor!!!! in tudi ne zacimbe! mal kruheka (kore) lahko - enkrat na dan, kot "bonus" na koncu kosila, ali pa en plasmon piskotek, ali pa malo prepecenega. maslo, margarin, ali mesano olje apsolutno ne - najboljse je samo olivno olje! in zelo malo, eno zlicko najvec. olivno olje je dobro tudi za kakanje. kravje mleko apsolutno ne do 1. leta. po 7. mes. lahko jogurt (polnomast!!), skuta, parmezan - ne prevec mastne. pa tud cel koscek parmezana, namesto kruha po kosilu. meso/riba (proteini) po 7. mes. za kosilo - 3krat na teden meso, 1krat jajce (samo rumeni del), 2 krat jogurt ali sir, 1krat riba (list, oslic - ne tuna iz skatle!). strok, fizol, leca, ipd. - po 8,mes. - ker napenja. jutr kuham telecjo zupco, in potem napisem vse kako in kaj, ker ne morate kuhat vsak dan - jaz potem zupco dam v te kontejnere za led, ali pa tasca da v majhne steklenicke kot za ozimnico in prekuha, tako da imam za ful dolg cajt. tud bom zmiksala meso, in ga dala v steklenicke. uf, kolk sem ga napisala! pa koncno grem spat (smo tud imali obisk za vecerjo - delala sem jastoga na buzaro slurppppppp) nocko.
|