dete na letalu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> dete na letalu (24.6.2005 13:36:53)

nekaj me zanima. z dojenčkom oz malim malčkom greš na avion tako da on nima sedeža. vem da dobiš dodaten pas s katerim ga privežeš na svojega med vzletom in pristankom. kaj pa med samim poletom. a lahko otrok prosto leze po avijonu, leta okrog al more ko pribit sedet v naročju?

lp, lara

Lunca1 -> dete na letalu (24.6.2005 13:39:21)

Verjetno ni nujno, je pa definitivno bolj varno zaradi turbolence. Se je namreč že zgodilo, da je kdo umrl, ker je latalo nenapovedano padlo v luknjo in so bili ljudje neprivezani. Če vožnja le ni predolga se splača bit privezan.

Pajaca -> dete na letalu (24.6.2005 13:39:31)

Če so turbolence morjo vsi sedet na mestu. Pa tud drgač majo stevke najraj da si na zicu, pa sam tist wc pa konc. Pa itak na takratkih letih je običajno tist kosilček ki traja večino leta in one pol gor in dol maširajo s tistimi vozki in nimaš kje letat... aja no razni easy jeti tega nimajo.

Kam pa nameravate???

Mene bolj zanima kaj če je treba dat masko gor, ker pol je za otroka ni???

Anonimen -> dete na letalu (24.6.2005 13:42:55)

ah nikamor tko ne nameravamo. zdej k nam je london odpadu, boava pol kak teden pred kolektivcam mal gledala last minute varjante če se bo kej pametnga najdl. pa mogoče tut kaka taka zadeva da bi šli vsi. ma bomo vidl. sam to me je pa res zanimal kako je z mulcem na avionu.

ja za masko pa najprej seb, pol pa otroku. sam globok vdihneš držiš, vmes daš mal otroku pol pa spet seb.

lp, lara

ma-ja -> dete na letalu (24.6.2005 13:43:15)

Lahko leze okrog, samo boš deležna kar nekaj grdih pogledov. Odvisno ,koliko časa se boste vozili, pa s kakšnim avionom greste. V majhnemu je približno toliko prostora kot na avtobusu.
Drugače pa občudujem take, ki se upate na avion z majhnim otrokom. Moja dva še v avtu nista vzdržala, na avion pa si še pomisliti nisem upala. Bomo še malo počakali za takšne podvige, ker bi tudi jaz imela rada nekaj od potovanja.

Anonimen -> dete na letalu (24.6.2005 13:45:15)

Kar sem jest za vioni letala so se kobacaji zmeri kobacali nmed nogami - no razen takrat k je rdeča lučka svetila. No tista za pripet. Nihče ni mamic nič sekiral zaradi tega, ker so okoli letali. Sem pa vidla, da so ene mal večje clo k pilotu pelali...

soncka -> dete na letalu (24.6.2005 13:52:40)

Sem kar nekaj letela in predvsem na dolgih letih sem ugotavljala, da ponavadi niso problematični dojenčki in pa že malo večji otroci npr 5 let. Kriza je s takimi cca 2,3 leta. te ponavadi popade kak histeričen jok, ki ga vsi potrpežljivi starši skupaj z stevardesami niso mogli kako urco umiriti.:zmeden:
Neprijetno. Res. Za vse.
Verjetno se ustrašijo, niso navajeni na okolje, malo spijo pa potem ne vejo kje so in kaj bi... in to izrazijo s tulečimi sirenami
lp:rozica:

viv_ -> dete na letalu (24.6.2005 13:55:16)

Pri nas je bilo OK... mal smo si jo podajali sem in tja, pa smo prileteli do Londona. Ampak takrat je bila stara šele dobre pol leta, še ni bila tak feder...

African queen -> dete na letalu (24.6.2005 14:00:45)

Ko smo mi leteli v Afriko,nismo imeli nobenih problemov(takrat sta bila star prvi 3,5 let drugi pa 15 mesecev)Ta krajši let Brnik-Frankfurt ti dajo tisti varnostni pas,da ga pripneš na svojega in otroka do dveh let ,brez sedeža, zavežeš ,med letom se kaj dosti ne moreš premikat,ker je vse natrpano,so ponavadi manjša letala.Potem pa smo šli na večje letalo,kjer nam niso dali nobenga varnostnega pasu za ta manjšega,ko si v zraku ti dajo košaro,kjer naj bi otrok spal.Moja dva sta celo pot (7ur)skakala okrog,zelo sta se dobro počutila,imeli smo seveda veliko igračk s sabo.Pa še stevardese podarijo nekaj otrokom.V glavnem brez težav.Bomo videli ,kako bo konec leta,ko spet letimo..

rija -> dete na letalu (24.6.2005 15:53:33)

Lara, glede tega si ne bi belila glave. Sem že kar dosti letela, pa otroci niso nikoli bili problem. Včasih se jagajo po avionu, včasih plazijo, velikokrat zaspijo... Skratka brez problema. Najbolj smešno, v bistvu se je smejalo pol aviona, je bilo pred pristankom v NY. Ker smo leteli z jumbotom, ki pristaja malo dalj časa, je poskušala neka mamica svojega 2,5 letnika vzeti k sebi na kolena in ga zvezati. A glej ga:hudicek: malega, se ni pustil, in se je začel dreti na ves glas. Mamica je po nekaj časa obupala, ter ga pustila pod sedeži. Mali se je izžvljal slabo uro, pa ga sploh ni pogledala. Navijal je tako, da smo se že vsi smejali. Ona pa faca, čisto nič. In tako smo v smehu, z vreščečim malčkom lepo pristali.
Svetujem čim manj paničarjenja, kompliciranja in nervoze.

Stran: [1]