HuAnita -> RE: koliko ste "eko"? (30.12.2009 10:15:15)
|
Končno se enkrat precej strinjam z Ullo 80 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Vsi smo eko-pametni, samo ko ta 'eko poza' ne ključuje nas samih... potem pa jih večina frizne... Pa da ne razpredamo samo o MUST HAVE cunjah, kozmetiki, športnih pripomočkih, hišni opremi, avtih... Tudi compi in ostala multimedija troši, uničuje naravo, če ne že z dodatno - velikokrat tudi nepotrebno: naj spomnim, kako nekaterim vse dneve računalo laja v prazno[sm=zmeden.gif], samo da laufa... - pa že s tem, da so, ko so odrabljeni, prav tako težko razgradljivi... Bistvo je po moje v skromnosti, ki pa je ob obilju, ki se nam vsak dan le za nekaj evrov nudi na vsakem dohvatu ruke, skorja nemogoče... Kaj je lepšega, kot kupiti vnaprej preipravljen futer, zavit v ene 4 embalaže, ga pogreti v mikrovalovki, potem to dati v pomivalca.... Ne vem, če kdo opazi, koliko energije gre samo tu... Nismo več navajeni ne skromno jesti ne živeti... Vsega je preveč in zbombardirani od potrošniške ihte se težko upremo temu... HB sem imela nekatere tuje države, sicer zdaj zelo turistično naravnane, pred desaetletjem doživeti - vso skromnost in lepoto preprostosti... Tako da mi je vsaj malo jasno, da se vse da, če se hoče...
|
|
|
|