listnato testo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Nea_teja_ -> listnato testo (28.12.2009 19:33:35)

Imam dva velika paketa svežega listnatega testa.Dejte predloge kako ga naj porabim pa ne govort za kake štrudle.





blaža -> RE: listnato testo (28.12.2009 19:34:41)

Rogljički z marmelado, ali pa žepki z orehovim nadevom, ali pa čokoladni žepki?




Tanja_ -> RE: listnato testo (28.12.2009 19:35:18)

Moja mami je za božično večerjo naredila svinjsko meso zavito v treviški radič, pršut in listnato testo. Ali pa zavij piščančji file vanj, pa dodaj notri še kako mocarelo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.12.2009 19:41:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: listnato testo (28.12.2009 19:58:00)

Razrežeš na kocke , spečeš, narediš vanilijevo kremo, nato zlagaš testo, krema, testo, krema, testo, krema, testo, vse skupaj poliješ z zmiksanimi jagodami in sladkorjem. Lahko s kakim drugim sadjem[sm=smiley1.gif]

Ali pa iz listnatega testa pravtako razrežeš kocke, jih položiš na namaščen in pomokan kozarec ali šalco, daš v pečico. Dobiš košarice, v katere daš vanilijevo kremo ali pa čokoladno kremo. Dekoriraš s smetano ali sadjem-npr jagodami. Najboljša kombinacija je isto vanilijeva krema in zmiksane jagode[sm=smiley1.gif]


Čokoladni štrudel[sm=smiley1.gif]




Andromeda -> RE: listnato testo (28.12.2009 20:13:22)

Jaz sem zadnjič naredila svinjske zrezke s šampinjonovo omako v listnatem tetu - rabiš manjše svinjske zrezke, ki jih potolčeš, posoliš, pomokaš in popečeš na olju. Posebej pripraviš gobice - na maslu spražiš malo česna, dodaš narezane šampinjone, soliš, zaliješ z malo vode, proti koncu dodaš malo sladke smetane. Nato razvaljaš listnato testo, narežeš na pravokotnike in na njih položiš zrezke, na zrezke poliješ malo gobove omakce in nato prepogneš čez to testo. Preden daš v pečico, premažeš s stepenim jajcem. Pečeš na 180-200 stopinj (odvisno od starosti pečice) dokler ni pečeno - cca 10- minut.




sonček33 -> RE: listnato testo (28.12.2009 20:45:58)

razvaljaš na cca 3mm debeline, razrežeš na majhne koščke, na vsak košček daš mal košček sira, premažeš z jajcem in v špečeico za 10 minut




Nea_teja_ -> RE: listnato testo (28.12.2009 21:09:35)

Joj punce sm smotana hotla sm napisat vlečeno ne listnato nevem od kod mi je pršu listnato.
No zato še enkrat rabim pamtn recept za nekaj iz vlečenega testa




sonček33 -> RE: listnato testo (28.12.2009 21:10:48)

vlečeno - gibanica...ga rabiš kar veliko...
sej mi je pa čudno zdelo, ker listnato je navadno zamrznjeno




blaža -> RE: listnato testo (28.12.2009 21:14:39)


IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Joj punce sm smotana hotla sm napisat vlečeno ne listnato nevem od kod mi je pršu listnato.
No zato še enkrat rabim pamtn recept za nekaj iz vlečenega testa



To je pol čisto nekaj drugega.[sm=jezicek.gif]

Lahko nardiš burek, ali pa baklavo.

Za burek rabiš samo 500g fetaki sira ali fete, 500g skute, 1 kislo smetano, 1 jajce. Vse zmešaš inmažeš na liste. Ful izi in ful dobro, tudi hladno.




Anonimen -> RE: listnato testo (28.12.2009 21:59:53)

blaža kolko časa in na koliko pa potem ta burek pečem?




Stran: [1]