Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika jojjjjjjjjjjjj, jaz bi z veseljem delala 8 ali pa še več ur ampak zaenkrat je možno delat samo 4 ure na dan, tako, da zato sprašujem, ne pa ker se mi ne bi dalo ali kaj podobnega,.... Ajaaa, ponavad je tko, da se urniki skrajšajo iz 8 na 4, ker so razlogi in nisem poislila, da je možno delati samo 4. Zato sem tako tudi odgovorila. Ne boš nič sfalila, če pišeš na Ministrstvo za delo, obrazložiš bolj podrobno, ker, če malo bolj podrobno opišeš, lahko zraven zveš še kako informacijo, če postaviš dodatno vprašanje tudi. Samo menim, da če je varianta, da gre za začasno varianto 4 urnega delavnika, da tega zakon res ne določa. Potem bi bilo morda nekako logično, da je polovica tistega 8 urnega. Če boš kaj zvedela, sporoči, ker bo morda info še komu prišel prav. Sem pa že zdavnaj rekla, da je sramota, da smo v EU in smo na balkanskih plačah in da je sramota, da imamo plače kot neto izplačilo, ne glede na status manj kot 1000. Lahko pa samo povem, da če se zviša minimalna plača najmanjšemu rangu na 600 €, kjer gre pretežno za delavce z brez poklica, tečaji ali celo osnoovno šolo in če ima nekdo z visoko izobrazbo, 17 letnimi delovnimi izkušnjami npr. neto samo 820 €, potem dejansko marsikaj ne štima v tej državi in če se dvigne minimalc navzgor, je potem potrebno dvigniti vse ravni. Lansko leto je bil dvig pokojnin, brez da bi šle plače gor, so se zamrznile. Nekaj pač ne štima v tej državi. Po 2. sv. vojni je bila npr. Irska označena kot "evropski revež" in to za celih 40 let. Tako kot je Irsko pestila finančna kriza davno nazaj, je njim odprla ob tem dejstvu muvanje spremembe ekonomske politike. No, so bolj v ospredju, ker se niso ukvarjali tako kot slovenci znajo z nekimi osebnimi aferami, oobračunavanji, podtikanji, egoizmom, pohlepom in še čem v to smer, temveč so bili skoncentrirani na bistvo črva problema, ki jih je pognal v revščino, kar pomeni, da niso pometali pod prag, niso govorili, kar je bilo, ne obstaja, kajti iz preteklosti se je nekaj začelo, da je privedlo v določeno stanje, temveč so zavzeli celotno rešetanje, da so prišli do tega, kjer so sedaj. In če je Slovenijo sram, kot "zategnjen primat", ki bi lahko sledila slednji državi vsaj v približkih, bi bilo dobrodošlo, da se končno začne vzpostavljati prioriteta resničnega problema, ki bo služilo v blagor države, kamor sppadamo tudi ljudje. Je pa kriza, če je treba za nekom pucati ogromno dreka, s tem, da ko gre za pucanje, se ustavi pri malem kakcu, ki je odletel, kaj vem, zaradi vetra in pozabijo v zmedi spet, kje je srž ali črv problema. In tako mineva čas, nastajajo luknje, potem vodnjaki, nato pa z vmesnimi vekimi fazami pripelje do vodnjaka brez d na, iz katerega nihče več ne zna splezati. Tole slednje je bilo samo malo vmesnega govora, kajti, ko bodo vsaj bribližki, pa se točno ve, kje so težave, do takrat, bo tudi Slovenija "evropski revež". Še nekaj bi dodala, kako je vse nekje. Ali pa bolje, kako naj človek razume poteze državnega vrha. Ok, izpostavila bom ljudi, ki nimajo za položnice, ker je to že izpostavila avtorica posta. Recimo kot primer: avorica posta naj skače od ustanove do ustanove, ker nimata z možem dovolj prihodkov, kajti zmanjka jima za osnovno preživetje, kjer gre za hrano ipd., vendar ne dosežeta niti zneska, ki bi jima omogočila plačilo položnic. Zdej pa drugi primer - ve se, ker je bilo v medijih, da so npr. Strojanovi dobili tako stanovanje, pa težijo nato spet z nastanitvijo itd., dobijo stanovanje, kjer jim država plačiuje oz, mi vsi položnice, če bi dovolj protestirali, bi dobili še bazen na nekem kaj vem katerem vrtu, ki je ... kaj vem kaj, ker se ne spoznam - samo v grobem, kdo plačujemo elektriko izmed ostalih Strojanovim, če jim še, nisem več seznanjena, je pa bilo objavljeno in to ni bila laž. In nekaj res ne razumem - saj manjšine niso zatirane, zatirajo se sami, predvsem, ko začno izsiljevati. Meni pač ni logično, da država prej poskrbi za to manjšino, ki se naseli, kjer se jim sprdne, za družine, ki so slovenskega rodu, pa ponujajo z ravno tako velikim številom članov prazne besede. In še ko so nastanili Strojanove v stanovanje, so se bunili. Ne razumem enostavno, zakaj jim naša država daje takšne pprotekcije, če velja za vse enako? Družine išejoo stanovanja, se prijavljajo na razpise, zvisijo, pridejo Strojanovi, težijo do amena, dosežejo, da jim da država stanovanje, pa še plačuje položnice. Dokler bo tako, pozabite na višji standard, kar se tiče plač. Ali česarkoli, da vam bo gmotno bolje. Strojan primer je bil samo primer. Mogoče sem pa poklic zgrešila. Jasnika, ne daj se, vzami tisto, kar ti pripada. Srečno.
|