|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plača za 4urni delovnik
28.12.2009 17:11:11   
jasnika
Pozdravljeni, mene pa zanima kolikšna je minimalna plača za 4 urni delovni čas, tega pa res nikjer ne najdem.

Hvala za odgovore

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plača za 4urni delovnik
28.12.2009 17:16:13   
gita10
neto nekje okolo 215 eur

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2009 17:21:17   
jasnika
hvala lepa

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2010 11:14:16   
Taddy78
Jaz sem s prevozom in malico dobila ven okoli 430evrov...

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2010 14:24:10   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Jaz sem s prevozom in malico dobila ven okoli 430evrov...

Ja - ampak to potem nisi imela minimalno plačo, ampak višjo (razen če si imela tako zelo visoke potne stroške).

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2010 5:32:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika

Pozdravljeni, mene pa zanima kolikšna je minimalna plača za 4 urni delovni čas, tega pa res nikjer ne najdem.

Hvala za odgovore

Logični bi bilo pol od 460. Vendar, ker gre za 4 urni delavnik kot minimalni (ta ni določen z zakonom oz. je določen s področno zakonodajo, ker zakon določa 8 urni delavnik, vse ostalo je v opciji nečesa, da si zmožen delati samo po 4 ure), lahko pričakuješ še manj kot 215 zaradi dodatnih odbitkov, ki jih nalaga država.
Po dveh letih imaš možnost invalidske penzije za 4 ure, za 4 ure pri delodajalcu, vendar to je druga politika in ne gre potem tako računati, kot ne minimalno varianto za 4 ure plačila. Ker zakon določa minimalca 8 ur.

Tako da, 4 ure so z razlogom, ti so pa različni. Če si zaposlena npr. 8 ur, delaš pa 4, ne mooreš igrati na minimalca 4. So kolektivne pogodbe, je Zavod, ki vzame osnovo ipd. Na tako splošno vprašanje je težko odgovoriti. Ni pa minniimalca za 4 ure. Ker zakon določa 8. Za 4 je vedno razloog in je mnaj, kot če bi prepolovil minimalca 8 ur. Odvisno, kaka je plača oz. osnava v preteklem letu, pred nastankom 4 uur. Za gospodarstvo ne vem.

< Sporočilo je popravil Repka -- 4.1.2010 5:38:39 >

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2010 12:19:15   
jasnika
jojjjjjjjjjjjj, jaz bi z veseljem delala 8 ali pa še več ur ampak zaenkrat je možno delat samo 4 ure na dan, tako, da zato sprašujem, ne pa ker se mi ne bi dalo ali kaj podobnega,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2010 14:09:52   
itata
mene kar stisne, ko vidim te številke za minimalno plačo. sej niti ne vem kako s tem lahko toliko družin preživiuser posted image še posebej zdej, ko se je vse tako podražilo od uvedbe evra, plače pa nikakor ne grejo gor, ker je (kao) recesija. katastrofa res.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2010 20:40:13   
jasnika
lej raje grem tak delat kot pa da sem doma in ne dobim nič, ker ima mož kao previsoko plačo 600e, za štiri, pa od tega kredit pa najemnina kje so še položnice, ....bo že bolje enkrat,..............................enkrat še daleč naprej

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2010 8:12:14   
itata
se strinjam in je pohvalno, da človek dela, ker si aktiven, nekaj se ti dogaja, ne poleniš se. men je samo grozno o kakšnih prejemkih za delo se pogovarjamo. pa potem te komentarji, da če se minimalna plača zviša, da bodo podjetja propadla, na koncu pa so samo delavci na slabšem... sej ne bom razpredala, ampak ne bi rekla, da je delo kateregakoli človeka na mesec lahko "vredno" tako malo, da si mora ob redni službi še z rdečim križem in karitasom pomagat. človek, ki je v službi, bi moral dobit dovolj plače, da se normalno preživi!! to je moje mnenje...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2010 11:08:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika

jojjjjjjjjjjjj, jaz bi z veseljem delala 8 ali pa še več ur ampak zaenkrat je možno delat samo 4 ure na dan, tako, da zato sprašujem, ne pa ker se mi ne bi dalo ali kaj podobnega,....

Ajaaa, ponavad je tko, da se urniki skrajšajo iz 8 na 4, ker so razlogi in nisem poislila, da je možno delati samo 4. Zato sem tako tudi odgovorila. Ne boš nič sfalila, če pišeš na Ministrstvo za delo, obrazložiš bolj podrobno, ker, če malo bolj podrobno opišeš, lahko zraven zveš še kako informacijo, če postaviš dodatno vprašanje tudi. Samo menim, da če je varianta, da gre za začasno varianto 4 urnega delavnika, da tega zakon res ne določa. Potem bi bilo morda nekako logično, da je polovica tistega 8 urnega. Če boš kaj zvedela, sporoči, ker bo morda info še komu prišel prav.

Sem pa že zdavnaj rekla, da je sramota, da smo v EU in smo na balkanskih plačah in da je sramota, da imamo plače kot neto izplačilo, ne glede na status manj kot 1000. Lahko pa samo povem, da če se zviša minimalna plača najmanjšemu rangu na 600 €, kjer gre pretežno za delavce z brez poklica, tečaji ali celo osnoovno šolo in če ima nekdo z visoko izobrazbo, 17 letnimi delovnimi izkušnjami npr. neto samo 820 €, potem dejansko marsikaj ne štima v tej državi in če se dvigne minimalc navzgor, je potem potrebno dvigniti vse ravni. Lansko leto je bil dvig pokojnin, brez da bi šle plače gor, so se zamrznile. Nekaj pač ne štima v tej državi.

Po 2. sv. vojni je bila npr. Irska označena kot "evropski revež" in to za celih 40 let. Tako kot je Irsko pestila finančna kriza davno nazaj, je njim odprla ob tem dejstvu muvanje spremembe ekonomske politike. No, so bolj v ospredju, ker se niso ukvarjali tako kot slovenci znajo z nekimi osebnimi aferami, oobračunavanji, podtikanji, egoizmom, pohlepom in še čem v to smer, temveč so bili skoncentrirani na bistvo črva problema, ki jih je pognal v revščino, kar pomeni, da niso pometali pod prag, niso govorili, kar je bilo, ne obstaja, kajti iz preteklosti se je nekaj začelo, da je privedlo v določeno stanje, temveč so zavzeli celotno rešetanje, da so prišli do tega, kjer so sedaj. In če je Slovenijo sram, kot "zategnjen primat", ki bi lahko sledila slednji državi vsaj v približkih, bi bilo dobrodošlo, da se končno začne vzpostavljati prioriteta resničnega problema, ki bo služilo v blagor države, kamor sppadamo tudi ljudje. Je pa kriza, če je treba za nekom pucati ogromno dreka, s tem, da ko gre za pucanje, se ustavi pri malem kakcu, ki je odletel, kaj vem, zaradi vetra in pozabijo v zmedi spet, kje je srž ali črv problema. In tako mineva čas, nastajajo luknje, potem vodnjaki, nato pa z vmesnimi vekimi fazami pripelje do vodnjaka brez d na, iz katerega nihče več ne zna splezati. Tole slednje je bilo samo malo vmesnega govora, kajti, ko bodo vsaj bribližki, pa se točno ve, kje so težave, do takrat, bo tudi Slovenija "evropski revež".

Še nekaj bi  dodala, kako je vse nekje. Ali pa bolje, kako naj človek razume poteze državnega vrha. Ok, izpostavila bom ljudi, ki nimajo za položnice, ker je to že izpostavila avtorica posta. Recimo kot primer: avorica posta naj skače od ustanove do ustanove, ker  nimata z možem dovolj prihodkov, kajti zmanjka jima za osnovno preživetje, kjer gre za hrano ipd., vendar ne dosežeta niti zneska, ki bi jima omogočila plačilo položnic. Zdej pa drugi primer - ve se, ker je bilo v medijih, da so npr. Strojanovi  dobili tako stanovanje, pa težijo nato spet z nastanitvijo itd., dobijo stanovanje, kjer jim država plačiuje oz, mi vsi položnice, če bi dovolj protestirali, bi dobili še bazen na nekem kaj vem katerem vrtu, ki je ... kaj vem kaj, ker se ne spoznam - samo v grobem, kdo plačujemo elektriko izmed ostalih Strojanovim, če jim še, nisem več seznanjena, je pa bilo objavljeno in to ni bila laž. In nekaj res ne razumem - saj manjšine niso zatirane, zatirajo se sami, predvsem, ko začno izsiljevati. Meni pač ni logično, da država prej poskrbi za to manjšino, ki se naseli, kjer se jim sprdne, za družine, ki so slovenskega rodu, pa ponujajo z ravno tako velikim številom članov prazne besede. In še ko so nastanili Strojanove v stanovanje, so se bunili. Ne razumem enostavno, zakaj jim naša država daje takšne pprotekcije, če velja za vse enako? Družine išejoo stanovanja, se prijavljajo na razpise, zvisijo, pridejo Strojanovi, težijo do amena, dosežejo, da jim da država stanovanje, pa še plačuje položnice.

Dokler bo tako, pozabite na višji standard, kar se tiče plač. Ali česarkoli, da vam bo gmotno bolje. Strojan primer je bil samo primer.

Mogoče sem pa poklic zgrešila. user posted image

Jasnika, ne daj se, vzami tisto, kar ti pripada. Srečno. 

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2010 11:24:53   
itata
repka ne bi se mogla bolj strinjat glede Strojanov (pa verjetno je še kaj takih primerov)...
da ne omenjam kolk mi gredo na živce kar lepo slovenski gospodarski izsiljevalci ala Elan, Mura, Gorenje, ki životarijo že 20 let na davkoplačevalskih plečih... namesto da bi 20% ljudi dali stran že 20 let nazaj in bi vsaj ostali zaposleni zaslužili za normalno življenje, igrajo na nacionalno zavest, da kako lahko tak "slovenski ponos" pustimo da propade. z lahkoto! kaj imam jaz s propadom Mure če lahko vprašam, pa gredo vsako leto tja moji denarci - nesposobno vodstvo pa vsi bogati! ljudje na splošno nimajo več morale kar se tega tiče. če ne more vodstvo podjetja z lastnim znanjem in sposobnostmi zagotovit delavcu plačo, ki ga bo preživela, je bolje, da se neha it direktorja!
pa še ena čist osebna nota. tale kriza, ki je je ful praktičen izgovor za en kup grdobij, ki se delajo delavcem. meni osebno se je zgodilo, da ko sem hotela službo zamenjat vmes, da so mi tako smešno plačo ponudili, da sem mislila, da me bo kap! pa sem zelo izboražena in imam pač več možnosti tako da tudi pod določeno ceno ne bom menjala službe, ampak prav izsiljujejo zdej, ker je kao slaba situacija v gospodarstvu - pol so bili pa lastniki tega podjetja čez en mesec na lestvici stotih najbogatejših v slo. da jih ni sram - pa gre pač za privat sektor, ki naj bi bil bolj donosen kot državna uprava in ti ponudijo nižjo plačo za zelo odgovorno delovno mesto kot bi jo dobila v državni upravi (kjer se nimaš kaj cenkat) za delovno mesto brez kakršnih koli odgovornosti.
hudo narobe je nekaj pri nas. hudo narobe.

< Sporočilo je popravil itata -- 5.1.2010 11:28:37 >

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2010 12:12:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: itata

repka ne bi se mogla bolj strinjat glede Strojanov (pa verjetno je še kaj takih primerov)...
da ne omenjam kolk mi gredo na živce kar lepo slovenski gospodarski izsiljevalci ala Elan, Mura, Gorenje, ki životarijo že 20 let na davkoplačevalskih plečih... namesto da bi 20% ljudi dali stran že 20 let nazaj in bi vsaj ostali zaposleni zaslužili za normalno življenje, igrajo na nacionalno zavest, da kako lahko tak "slovenski ponos" pustimo da propade. z lahkoto! kaj imam jaz s propadom Mure če lahko vprašam, pa gredo vsako leto tja moji denarci - nesposobno vodstvo pa vsi bogati! ljudje na splošno nimajo več morale kar se tega tiče. če ne more vodstvo podjetja z lastnim znanjem in sposobnostmi zagotovit delavcu plačo, ki ga bo preživela, je bolje, da se neha it direktorja!
pa še ena čist osebna nota. tale kriza, ki je je ful praktičen izgovor za en kup grdobij, ki se delajo delavcem. meni osebno se je zgodilo, da ko sem hotela službo zamenjat vmes, da so mi tako smešno plačo ponudili, da sem mislila, da me bo kap! pa sem zelo izboražena in imam pač več možnosti tako da tudi pod določeno ceno ne bom menjala službe, ampak prav izsiljujejo zdej, ker je kao slaba situacija v gospodarstvu - pol so bili pa lastniki tega podjetja čez en mesec na lestvici stotih najbogatejših v slo. da jih ni sram - pa gre pač za privat sektor, ki naj bi bil bolj donosen kot državna uprava in ti ponudijo nižjo plačo za zelo odgovorno delovno mesto kot bi jo dobila v državni upravi (kjer se nimaš kaj cenkat) za delovno mesto brez kakršnih koli odgovornosti.
hudo narobe je nekaj pri nas. hudo narobe.

Saj sva približno na "glih". Najprej res ne razumem te politike, kako rešiti minimalca? A to pomeni rešiti minimalca na 600, ostalo pa pustiti isto kot je bilo? Potem je vseeno, če še zvišajo minimalne plače na recimo kaj vem 2000 € kot optimalno izbiro velikanov, ki niti niso upravičeni in  si malo podajamo žogice. Zgubil bo tisti, ki bo samo še hlastal v praveku in v sedanjosti, kako je bilo fajn v praveku, pa niti mrdnil ni, ppa čeprav se je že dolgo vedelo, da je že vse osmojeno, prismojeno, prežgano, pa so samo še "sveže" olje dodali, da so menili, da bodo vsi zagrabli vsaj sveže ribe, pa čeprav so b ile že davno crknjene.
In veš, če vidim na TV, da je "štrajk" proti npr. razpadu IUV, potem pa poslušaš udeležene, ki se borijo za obstoj, ki je že davno propadel, da jim je en kilometer preveč, da jim je odveč se prestruktuirati, preizobraziti, ker so ti poklici tako, kot če bi šel v pra dobo, ker pač je tako gospodarstvo, da se tega ne potebuje več, pa ne glede, kdo je zajebal, da so v fabriki ljudje, ki nimajo niti osnovne šole dokončane, druge pa država jebe, pa dobro dela npr., nora imeti pa še tisti papir, da doseže nek količnik, toliko in toliko izkušenj, da lahko kandidiraš, pa še mnogo tega - veš kaj, tudi sama bom šla med fizikalce (se opravičujem, ampak ni pošteno, predvsem od države, da se zgodi, da bo s tem povečanjem minimalca nastal "strojan primer"). Nima veze, kaj bom sama, ampak, da ljudje, postavljeni pred dejstvo, vedeli so že veliko let, da se kuha, ne razumem, do penzije,. če so že objavljali, da penzije ne bo ali bo 50 ali 100 € ali tudi tega ne. Nihče ni pomislil ob tem na svojo prihodnost, držali so se jo ko zvest kuža gospodarju, čeprav z njim grdo ravna. Koliko je takih, ko storijo pri kužkih ravno to, kar so storili z ljudmi. Amapk ok, kuža, bo zvest, in bo čakal na zadnjo noč, ker je zvest, kljub krutemu ravnanju. Človek pa ne. In človek mora misliti naprej in se zanesti samo nase. Prej ko to spoznate, bolje bo.
Tisti, ki iščete službo, predvsem asi ojačajte samozavest in najdite prednosti ali kvalitete, ki vas odlikujejo.

Vsi bi propadli, če bi zarjaveli, kar že malo diši v tej državi, če ne bodo nehali v državi trošiti denarja za nek dim, da se ne izrazim grdo. Krebsova npr. bi vse, kar je pod njo, tunkala in bi vzela, še tisto, kar je nastalo po dogovoru, da je sprovedeno, potem je hotela skriti večerjo in ostale orgije, ki so jih na koncu sami plačali. Pa kdo kle koga farba? Njen predhodnik je hotel pa ukiniti malico, vožnjo, del dodatke pa še marsikaj, šparal pri pisarniškem materialu, a dal ogromnio denarja za boge stole zatao, ker smo se predstavljali Evropi.

Dokler bodo tu v Sloveniji vsi skrbeli za svojo rit, pozabite na blagorodnost in rožnatost življenja v državi Sloveniji, ki jo je Janša predstavljal kot zelo napredno, kjer  so mu verjeli, kako smo napredovali in se približali standardom, vendar, nihče ni pogledal globoko v jedro države gnilobe, ki se razkraja, kar je občutno občutiti, brez besed, na vseh koncih udejstvovanja.

Irska bi morala biti dober vzgled - boste čakali 40 let?

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2010 12:48:07   
itata
točno tko je bilo, ko so šli na davkoplačevlaske stroške večrjat je blo super krasno in preserancija na celi črti, ko so morali sami plačat, je bla pa najdražja večerja pod soncem... ljudje so v splošnem kot paradni konji, ne razmišljajo izven enega svojega okvirja in ne da se jim več kot kar je ekstremno nujno naredit - pol se imajo pa še vest pritoževat čez vse po spisku... so si pa za dosti stvari sami krivi. zakaj so pri IUV vztrajali čeprav so vedeli, da propada jaz ne vem. sama nikol ne bi takole čakala kaj se mi bo zgodilo, je pa res veliko odvisno od samozavesti in možnosti, ki jih imaš oziroma si jih ustvariš. mislim pa da bomo še kar nekaj časa strmeli v prazno in se čudili, preden nam bo potegnilo, da je treba narest korak naprej, predvsem pa spremenit način razmišljanja...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2010 13:26:36   
Anonimen
Itata, nam ne, samo, tem, ki imamoo odprete oči, bi bilo potrebno v luft vržt iz socialčizma, ker glava z mišljenjem dela čudeže.

Ena proti miljon je pa skor še vedno pogorela. Ampak nit vsega je, koot še vsaj skorajda več kot četrtina našega naroda in mnaj kot polovica časti "kako nam je bilo fajn v času Tita". Get over it iand get real! A nihče ood enga samega vrha naše države tega ne zna doseči z ljudmi z drugimi pogoji? Kot usposobljene glede izobrazbe in količnikov? Empatije ljudi, kot navrhu države vzpostaviti neko rebalansirano vmesno ravnotežje.
Je res, da novinarji včasih prenapihnejo, ampak hvala bou, da sploh pihnejo. Virant je bil svojega kova vreden, ko je želel še vse dodatke ukinit na delovno dobo, malico, vožnjo, no, zdej pa že malo driska, ko pazljivo o drugih govori.
Od kje Irmi pravica, da se zavzema za neke odloge, če so pravne variante izpostavljene, potem se pa poserje z veličastno večerjo? Ne gre sploh za dejstvo, da ne bi smeli taki ljudje dobro jesti kot prvotno za tak denar. Pripisala ji bi vsaj dober okus za ta denar, ki je bil očitnoo preseravanje in namen ustvarjanje pozornosti.

Vendar, gre za to, ali pač, da se politika pod tovstno poliko vodenja države še zdaleč ne bo zresnilo, skratka, bomo vsi malo dol namesto gor. najbolj prijazno rečeno.

Ampak lahko se motim, nimam nič zraven. user posted image

(odgovor članu itata)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?