Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: nani5 Mamice, ne se pustit "komandirat" otroku že sedaj, ker bose postale njihove sužnje! Če ne je takrat ko mu ponudite, bo pač jedel naslednji obrok in vmes mogoče samo pil. Obroki pa kot vemo so na 3-4 ure. Nani, hvala za ta tvoj komentar. Namreč, točno tako delam sama... In očitno delam prav, kot praviš. Potem se ne smem sekirati, če mi od kosila pa do večerje skoraj nič ne je. Bo se pač kasneje obrestovalo, če ji bom že zdej privzgojila nek red. Enkrat sem že nekje pisala o tem, da ji dajem jest na ure (pol ure gor ali dol). In je res: če ne bo jedla malice, pač nič ne dobi do večerje. Saj probam še znotraj pol ure, ampak če ni nič, ni nič. Sem se pa sekirala že, ko vedno vidim pri kolegicah, da tamaumu nonstop nekaj rine v usta - kruh, piškote, sadne krhlje itd... Pa sm mislila, da bi morala tut jaz tko začet. Verjetno to ne bi blo dobro, ker potem mi še teh obrokov ne bi dovolj pojedla. Meni se zdi to, da ene mamice otroku nonstop nekaj dajejo za glodat, popolna traparija. Če je dober jedec, teh snackov itak ne rabi, če pa je slab jedec, mu pa s tem ravno toliko nafilaš želodček, da ni lačen ko je na vrsti obrok. Jaz mu snackov ne dajem, razen kakšen piškot, prepečenec ali košček kruha v vozičku če začne sitnarit ali pa kakšen krhelj jabolka ali košček banane ali sira, če vidim, da že težko čaka večerjo, ampak to je bolj izjema kot pravilo. Tudi jaz mu dajem vsak dan približno ob istih urah vse obroke, pol ure gor ali dol.
|