Bolniška 4 ure in porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Amoss -> Bolniška 4 ure in porodniška (28.12.2009 10:11:06)

Lep pozdrav, sem napisala sem ker vem da bo prej kakšen odgovor kot na finančne dileme starševstva.
Torej sem noseča in dejansko imam v službi 4 ure dela ki ga lahko opravljam tiste 4 ure pa kar sem delala dosedaj ne morem zaradi nosečnosti več opravljati.Zdaj pa me zanima kako je s tem če povem G da mi delodajalec ne more za 4 ure zagotoviti primernega dela če lahko grem za 4 ure v bolniško?
Zanima pa me še kako to pol izgleda pri izračunu porodniške npr če imam za 4 ure plačo cca.454 neto, koliko bi dobila bolniške za naslednje 4 ure in kako bi se potem obračunala porodniška koliko bi je dobila?
Lepo prosim če se katera na to spozna da mi pomaga

zmajaz -> RE: Bolniška 4 ure in porodniška (28.12.2009 10:22:20)

Bolniška za preostale 4 ure naj bi bila 90% od polovice tvoje sedanje plače za 8 ur, porodniško nadomestilo pa se računa kot povprečje plač/nadomestil plače v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge za porodniški dopust.

Amoss -> RE: Bolniška 4 ure in porodniška (28.12.2009 11:32:24)

Zmajaz a veš kaj o tem oz če katera ve če mi pomaga,me zanima kaj naj naredim. Moje delo je tako da 4 ure urejam administrativne zadeve 4 ure sem v skladišču in ker težko dvigujem mi je slabo, torej šefica je rekla da bi bilo najbolje da grem za 4 ure v bolniško ker v skladišču ne morem delati, da bi prišla samo za 4 ure urejati papirje.Zdaj pa me zanima kaj naj rečem G ali me bo dala v bolniško ali ne, ali je to tehten razlog za bolniško?Kakšne imate kaj izkušnje ve?Mije zelo hudo a enostavno drugega dela službe ne zmorem mi je prevelik napor.

zmajaz -> RE: Bolniška 4 ure in porodniška (28.12.2009 11:56:44)

Na bolniško se pa jaz bolj malo spoznam, ker nisem bila v nobeni nosečnosti. En mesec bolniške itak brez problema dobiš - samo potem za naprej je lahko problem, ker je komisija. Ampak če imaš tako delo, ki ga ne moreš opravljati, bi mogoče šlo skozi, da bi dobila za tiste 4 ure. Čeprav je spet neka fora se mi zdi, da bi ti delodajalec moral zagotoviti pač tako delo, ki ga v nosečnosti lahko opravljaš. To bo morda vedela katera druga kaj več povedati - saj so take tu na RR, ki so bile v bolniški. Drugače pa G razloži, kako je na stvari in se z njim posvetuj.

Stran: [1]