Ulla80
|
ma dej ulla kaj si spet pametna ma to sem po naravi taka, ne po staršeh Samo pri drugih stvareh, ki so recimo bolj nevarne, ni ignoriranja, ampak moraš biti vztrajen. In ko pogruntajo da resno misliš, tega ne počnejo več. Vsaj moji ne ma ja, itak. zato je pa treba mal presodit, za kaj se splača bit tečen in težit kaj je pa vseen če ignororaš, kot recimo te vtične, k res nima kej bit...k pol lohk res sam tuliš cele dneve nad otrokom - ne to, ne ono, ne tisto...ma se ti zrola mi mamo ono plinsko peč za dogrevanje, pa je bla pri uli tud kr kriza, kak ji dopovedat, sem se ful bala da se bo opekla itd. pa pazla, pa ni da ni, pa je ona vedno tja lezla in hotla tikat peč. enkrat, ko je bla pa peč že kar ohlajena, sam še vseen topla, ne ful vroča, sam tko, tolk da je neprijetno, če držiš prst gor, sem ji pa pustila. najprej rekla da ne sme, da je ajs, pa jo je primla in se valda mal spekla. je bla ful začudena, valjda ji blo novo, pa je mal nabirala najprej, no pol pa v jok od takrat naprej se je peči na dauč izogibala, pa govorila zravn da je ajs in pol se je na čajni svečki še enkrt opekla in je tud blo pol skoz ajs od takrat naprej mi je tud za vse ostale stvari verjela, da so ajs in ni več preverjala. sej logično - otrok ne ve, kaj pomeni da se bo opekel, da ga bo štrom ruknu itd. in si enostavno morjo določene stvari skusit, da spoznajo bolečino, pol pa tud kr verjamejo, ko rečeš da bo bolelo al kej.