Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:15:41
|
|
|
|
sonček33
|
marta in farfala hvala...evo tkaole je, če nič ne misliš... v ponedeljek bom šla uredit
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:23:26
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala sonček se prijaviš na zavodu, na CSD zaprosiš za socialno,zavarovanje si urediš na občini, kamor odneseš odločbo o denarni pomoči, ko jo dobiš, drugače si moraš zavarovanje plačat sama, torej če imaš prihodke oz. prihranke, na zavodu za zdr. zavarovanje. pa dobro bi bilo, če si si zavarovanje na kartici podaljšala pred iztekom porodniške, ker drugače si zdaj brez obveznega zdr. zavarovanja ne vem, če sem razumljivo napisala To govoriš o dodatnem zavarovanju ne? Osnovnega ti plačajo če si prijavljen na zavodu ne glede na to če dobiš socialno? Pa če si bila zaposlena eno leto ali več ti pripada nadomestilo na zavodu (3 mesece).
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:25:47
|
|
|
|
sonček33
|
nadomestilo sem "pokurila" že pred porodniško, ker sem ostala brez službe ravno ko sva šla v postopek za umetno. Tako sem od marca 2008 do septembra 2008 bila na zavodu in dobila 3 mesece nadomestilo. Dodatno zavarovanje si palčuje sama - vzajemna...osnovno pa mislim, da ti palča zavod, ko se prijaviš.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:34:08
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: farfala sonček se prijaviš na zavodu, na CSD zaprosiš za socialno,zavarovanje si urediš na občini, kamor odneseš odločbo o denarni pomoči, ko jo dobiš, drugače si moraš zavarovanje plačat sama, torej če imaš prihodke oz. prihranke, na zavodu za zdr. zavarovanje. pa dobro bi bilo, če si si zavarovanje na kartici podaljšala pred iztekom porodniške, ker drugače si zdaj brez obveznega zdr. zavarovanja ne vem, če sem razumljivo napisala To govoriš o dodatnem zavarovanju ne? Osnovnega ti plačajo če si prijavljen na zavodu ne glede na to če dobiš socialno? ne, govorim o osnovnem zavarovanju, se je spremenilo, prej si na občino odnesel potrdilo, da si prijavljen na zavodu in je bilo dovolj, sedaj pa hočejo odločbo CSD!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:34:47
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 nadomestilo sem "pokurila" že pred porodniško, ker sem ostala brez službe ravno ko sva šla v postopek za umetno. Tako sem od marca 2008 do septembra 2008 bila na zavodu in dobila 3 mesece nadomestilo. Dodatno zavarovanje si palčuje sama - vzajemna...osnovno pa mislim, da ti palča zavod, ko se prijaviš. Mislim da je tako ja.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:36:49
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: farfala IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: farfala sonček se prijaviš na zavodu, na CSD zaprosiš za socialno,zavarovanje si urediš na občini, kamor odneseš odločbo o denarni pomoči, ko jo dobiš, drugače si moraš zavarovanje plačat sama, torej če imaš prihodke oz. prihranke, na zavodu za zdr. zavarovanje. pa dobro bi bilo, če si si zavarovanje na kartici podaljšala pred iztekom porodniške, ker drugače si zdaj brez obveznega zdr. zavarovanja ne vem, če sem razumljivo napisala To govoriš o dodatnem zavarovanju ne? Osnovnega ti plačajo če si prijavljen na zavodu ne glede na to če dobiš socialno? ne, govorim o osnovnem zavarovanju, se je spremenilo, prej si na občino odnesel potrdilo, da si prijavljen na zavodu in je bilo dovolj, sedaj pa hočejo odločbo CSD! Bom kmalu izvedela.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:38:06
|
|
|
|
sonček33
|
Madona, kako komplicirajo. Še en Q: A je senf v kakšni omakici sporen za naše otroke?
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:42:57
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Madona, kako komplicirajo. Še en Q: A je senf v kakšni omakici sporen za naše otroke? mislim, da ne, kot začimba pa sploh ne
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 10:45:32
|
|
|
|
sonček33
|
Ploha, madona, tole pa je projekt... sej vem, itak bi rada imela vse super duper in po željah...valjda, sej je tvoja hiška... sam preveč pa ne smeš komplicirat, ker ti bo vse živce pojedlo. Ti kar prepusti medvedu kakšno odločitev
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 12:43:30
|
|
|
|
kiara24
|
ojla, no naša spi. Noč je bila kar ok. Drug teden jo peljem en dan v privat varstvo, da bidim, kako bo potekalo. Danes ko sem imela opravke mij o je mrkala soseda je bilo brez probelomov, ko sem prišla domov sem jo dala spat in to je bilo to. Sedaj sem pa zamesila za žemljice in pa za kosilo kuham golaž. Ploha- ne se krega zaradi enih blesovih ploščic se ne splača. Rad se mejte. Uživajte.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 12:54:39
|
|
|
|
Ulla80
|
joške mi bo razgnalo
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:25:56
|
|
|
|
marta82
|
Evo uredila (no v pon. moram še v šolo kjer sem delala, da mi vpišejo plače). Komplicirajo pa 100 na uro. Dokler dobivaš nadomestilo si pri njih zavarovan (ta čas ko čakaš na odločbo si samoplačnik ampak itak nič ne plačaš ker prej pride odločba in stornirajo-samo birokracija pa neki obrazci in čakanje v vrsti ), ko pa ne dobivaš več nadomestila iz zavoda se pa zavaruješ kot občan ampak rabiš odločbi iz CSD o prejmanju pomoči, drugače si samoplačnik.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:27:53
|
|
|
|
OLjica
|
pozdravljene punce, najprej naj vam ZAŽELIM SREČNO IN USPEŠNO LETO 2010! VSE NAJBOLJŠE MALČKOM, KO SO V TEH DNEH PRAZNOVALI!! Pri nas se je zadnje čase veliko dogajalo. Najprej smo se selili, v večje stanovanje, jst mam še en izpit, pa mag nalogo. Filip je bil prehlajen, zdaj je malo bolje, drugače se prehladi non stop pojavljalo, pa ušeska mamo občutljiva. "hodimo" še ob opori, danes smo fasali dve buški nooro je... Jaz v pon začnem delati in moram priznati, da me je malo strah. Pošljem vam slike z roj dneva... uživajte, pri nas lepo sneži
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:36:41
|
|
|
|
OLjica
|
moja tortica
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:40:09
|
|
|
|
OLjica
|
pa lep pozdrav vsem januarčkom url=http://www.Slikomat.com/slika/4224853.htm] [/url]
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:52:14
|
|
|
|
farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 joške mi bo razgnalo uf, to pa ni fajn a se je neo odločil, da bo spet vrtcu spal? kiara pridna si s temi žemljicami, a je dost dela s tem? marta, ja vedno več birokracije oljica to pa je bila torta velikanka , lepo si naredila pa Filip je tud že velik fant
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:58:29
|
|
|
|
Ploha
|
zaspana, zaspana, zaspana.... spali nismo nič, celo noč jokala, vročina ni bla tolk visoka, samo sem ji enkrat umes dala calpol mi ga je ven plunla... pije dovolj, je malo ampak dovolj, zdele spi... veeeeeliko joka iz nosa ji teče nenormalno...dala v vsako nosnico eno kaplco operila, no vsaj mislim da sem, ker se je tolk metala pa upirala da nism kej dost vidla, da bi pa preveč pa nism upala... zutri sm ji dala mleko, po 10 minutah sem ji še spucala nos s fiziološko mi je bruhala sluz pa mal mleka... u glavnem zaspana sem...kaj to je, pa ne vem. oljica: kva je že ornk fnt tale tvoj filip! pa vse tabol ploščice: včeraj sm mu rekla, da mi je useen kašne mava, naj gre sam iskat in naj si izbere kakšne ON želi, da meni je ravno, da tako se nava zmenla do 2012 pol bo pa itak konc sveta in da najbolj komplicira on, to je priznal, pa je reku da sam jih ne bo izbirov....ajmene, če bi on men dol to možnost, letim takoj zdaj gledat in jih še dons izberem....pol pa nč...sam k bova pa v trgovini pa k mu bojo všeč ene, se bom strinjala, pa je zadeva rešena.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 13:58:59
|
|
|
|
ronja
|
Pumpaj, ulla, pumpaj . Me mamo vse 3 vročino... Kličem zdravnico, da bi jo vprašala, kaj naj zdaj - ne bi glih tamalih bolanih v tem blizardu ven vlekla, sploh ker bi morale it z vozičkom... pa je ne dobim, seveda... čestitam vsem za uspešno uvajanje, pa povejte nasvete, da bo še pri nas tako, ko pridemo do tega
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 14:34:30
|
|
|
|
Ulla80
|
moja tortica farfala ja, neo je spet spal v vrtcu men je fajn tko, da si že kar na začetku ustvari ritem in je pol skoz tko priden moj pob Pumpaj, ulla, pumpaj nč nam pumpala, s tem nič ne rešim....joške morjo vedet, da se jih dopoldne ne bo več rablo višek je pa tak sam ven steku dobr da še nism v službi, k je čez majco v curku špricalo
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 14:44:22
|
|
|
|
Jancci
|
Sem v pisarni in čakam da grem domov, če bom našla avto. Fuuuul sneži!!!! Ploha jest bom imela pa v svoji hišici (nekoč) v kopalnici po tleh TIK. Se mi zdi super, topel material, prijeten občutek, ne drsi, pa baje je s polaganjem na koncu ceneje kot ploščice.
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 14:45:02
|
|
|
|
kiara24
|
ojlica- super za rd in na novo stanovanje. Farfala- ni tolk dela z žemljicami. Zames pol pa pustiš vshajat, pol jih pa oblikuješ in daš pečt, za 15 minutk in to je to. Lahkot ti napišem recept če želiš. Ploha- joj upam, da bo kmalu bolje Meta. Ronja- upam, da boste čimprej bolje.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 16:08:33
|
|
|
|
rubica
|
pečem torto za mojga , pol ga pa peljem na romantično večerjo za njegov rd, sam očitno, da v skibuckah
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 16:09:22
|
|
|
|
rubica
|
kiara, kaj pa če bi kar napisala recept, mene tut zanima
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 16:13:03
|
|
|
|
rubica
|
ploha pr nama je blo pa tok fajn da moj ve da je barvno zmotljiv in sem vse barve sama zbirala, sam v dnevni stena je po "njegovo" zelena , kopalnica je oranžno-bela (velike pliščice), spodnje stranišče pa je v rdečih ploščicah, takih velikih, sam ne gor do stropa, k je reku moj oče- jih je polagal, da če bodo do stropa bo kot klavnica , mu pač ni všeč barva ploščic uvajanje gre tko tko se mi zdi, da kar joka (sam vzgojitelca prav, da ne tok zlo), sem prašala kok ma dudo v ustih ker zmeri, ko pridem jo ma pa sta mi rekli, da skos , doma pa nič sam za zaspat , mah sej bo upam, dons sva jedli kosilo v vrtcu in je pojedla mal juhe, makaroni so bli pa bol za igranje ja no ene 3 je pa celo pojedla , bo že bolš, grem torto sfiniširat.... lep vikend!!!!!!
< Sporočilo je popravil rubica -- 8.1.2010 16:17:50 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2009/5. del 8.1.2010 16:33:45
|
|
|
|
Zvezdica
|
bom pol komentirala, ker dons sem čist out od veselja k tolk sneži tole je pa men za dušo pprej smo bli zunaj ene dve uri,dam smo pršli namočeni, liam je imel snega za vratom tolk,....ma ves moker, zdaj se pogrejemo pa greva mi2 spet na snegeca
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?