khurde
|
evo, punce... pa se je začel naš mesec zdej bojo pa počas vsi naši dojenčki postali malčki kok smo lani tak čas že pomalem čakale kera se naslednji dan ne bo več javila tko, se pridružujem vsem novoletnim željam in upam, da se ne boste preveč intenzivno odvajale od rr-je (sonček, barba!!!) k men je tok fajn tkole večer al pa če mi je čez dan dolgčas (vic leta ) kej prebrat za bolne eriku za korake čez praznike je tud moja gospodična ugotovila, da nekak lah naredi kak korak in ji uspe do ene tri, pol pa na rit čofne. jo je tok luštno gledat, gre ko en pijanec hoče do mene, pa naredi kar konkreten ovinek okol in napol po tleh, napol pa kr po luft spidera no, pa nagajat mi je začela, pa zanalašč delat kontra in raziskovat do kam gre lah... problem je sam v tem, da ko zanalašč dela nekaj, kar ve, da ne sme, in me prav s strani gleda in čaka reakcijo, jaz skor ne morem ostati resna in stroga, ker je tok smešna še posebej, ko ji trikrat zaporedoma omaro z olji in kisi zaprem, ona pa začne "vpit" name in prav z ihto odpirat sem pa danes pri moji mami, njeni babici, najdla "moj" dojenčkov dnevnik in ugotovila, da skor totalno isto raste in se razvija kot sem se jaz... vse zelo podobno, sam pri kilah me malenkost nese aja... sonček in še katera... sem delala testen biskvit po tem receptu in fajn pride... namest ruma sem dala kar vodo, pa dve žlici kakava za barvo in še dve žlici vode, zarad kakava... sam naslednjič bom dala radensko oz. eno mineralno vodo, zdele pa nisem imela nobene pri roki... sem pa pekla v pekaču 28 cm in se lah enkrat prereže, za dvakrat prerezat rabiš dodat še polovico te mase iz recepta... za kremo sem pa najdla ta recept Kremo sem pa pripravila iz cca. 350 g očiščenih jagod 250 g lahke pasirane skute 2 dcl stepene smetane (alpske, sojine, ovsene - po želji) 9g agar agar (vegetarianska želatina iz alg) sok 1/2 limone 35g sladkorja Jagodam dodamo limonin sok in sladkor ter jih zmiksamo. Umešamo še agar agar in na majhnem ognju zavremo. Kuhamo kakih 5 minut, na majhnem ognju. Odstavimo, pustimo, da se malo ohladi, nato umešamo skuto in stepeno smetano. Kremo namažemo na ohlajen biskvit in pustimo, da se strdi. Agar agar se strdi tudi na sobni temperaturi, ni potrebno dat v hladilnik. info iz tega bloga http://easypika.typepad.com/easy_pika/2007/05/index.html mi pa tut tole zanimivo izgleda http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1134
_____________________________
If you're too open-minded, your brain will fall out.
|