Košara, lupinica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Ada -> Košara, lupinica (24.6.2005 10:27:33)

Naš pikec bo prišel na svet konec decembra, pa malce razmišljamo o vozičku. Zanima me slednje:
- ali se vam zdi, da se splača kupovati košaro oziroma ste jo tiste, ki jo imate, tudi uporabljale, in ali ste v začetku otročka v avtu vozili v košari ali v lupinici
- za tiste, ki imajo sistem, kjer je možno avtosedež- lupinico pritrditi na ogrodje vozička- ali je zadeva kaj uporabna ali ne?

Najlepša hvala vsem za odgovore... vozički so res cela znanost, pa smo malce zmedeni.

Olivija -> Košara, lupinica (24.6.2005 10:51:19)

Glede na to, da bo tvoj rojen sredi zime, ti priporočam košaro, ker takrat bo še en lep čas mraz in se mi zdi košara zelo uporabna.

Najina punčka se je rodila aprila in smo košaro (Peg perego) uporabljali do avgusta (čeprav je bilo 2003 zelo vroče), potem smo dali pa počasi športni nastavek gor.
V košari jo pa nisva vozila, ker je itak imela lupinico.

Tista zadeva za pritrjevanje lupinice se men zdi prav fajn. Če hitro kam skočiš v mesto, enostavno vzameš s seboj samo spodnji del vozička, poleg tega pa lahko lupinico prav fino natakneš na nakupovalne vozičke (merkatorjevi so preverjeni, za ostale pa nevem).

Zdaj,ko bo pa ta naš ta drug :duda: konec avgusta, sem pa prav vesela, da sva se že takrat odločila za košaro, zdaj jo moram počasi privlečti s podstrešja in oprati prevleko...

LP, O.

lex -> Košara, lupinica (24.6.2005 11:08:26)

Jaz se rodila v začetku februarja in se mi zdi, da bi ga brez košare full zeblo zunaj. Full praktična stvar. Pa še neki, moj je bil tak navajen, da je tud ponoči spal v košari, ta pa je bila v zibki, tako da je že skoraj znucana. Jaz ti jo priporočam!

viv_ -> Košara, lupinica (24.6.2005 11:55:26)

Jaz sem rodila konec decembra. Imela sem Quinny freestyle 4xl in spalno vrečo, košare pa ne.

1. V avtu OBVEZNO lupinico. Ne smeš ga vozit v košari v avtu, ker je nimaš kje pripeti.

2. Freestyle 4xl se povsem poleži v ležeč položaj, tako da sem jo dala v spalno vrečo in je bilo super, pa sva bile veliko zunaj. Dokler je bila manjša sem še tisto poličko za noge dala gor, tako da je bila skoraj v košari.

3. Kupi lupinico, ki paše na voziček. Včasih pride prav...

lp

viv_ -> Košara, lupinica (24.6.2005 11:57:05)

poglej v albumu Mirna 1. del - 7 slikica

uma -> Košara, lupinica (24.6.2005 12:02:37)

Tudi jaz se ubadam s tem ali kupiti košaro ali ne. Bi pa tudi vzela Quinnya.
Praviš viv da ni problema glede mraza in glede ležanja, če bi imela samo spalno vrečo in ne košare?
Rok imam konec oktobra.

:rozica:

malika -> Košara, lupinica (24.6.2005 12:11:19)

Obvezno košara! Moj prvi je januarski pa se je vozil v košari do maja. Sploh si ne znam predstavljat, da bi ga tiste dolge ure na sprehodu imela zvitega v lupinici.

viv_ -> Košara, lupinica (24.6.2005 12:12:40)

uma - ja nekatere pravijo da ne vedo kako bi brez, jaz je pa nisem pogrešala. Na sedežu sem imela tisto quinny podlogo za spodaj (da je toplejše), pa spalno vrečo in je bilo super.

Probaj brez, pa morda kasneje dokupiš če vidiš da ne gre.

uma -> Košara, lupinica (24.6.2005 13:04:47)

Vsekakor vredno razmisleka. Hvala. Res bom potem sproti še videla kako in kaj.

:rozica:

Ada -> Košara, lupinica (24.6.2005 13:50:20)

Ne, saj gotovo ga ne bi imela pozimi samo v lupinici zunaj, gotovo ne. V bistvu sem razmišljala bolj o tem, ali je dovolj navaden (športni) voziček, ki se ga povsem poleže v kombinaciji s toplo vrečo z ročaji, ali je boljša prava, trdna košara- mislim pa, da sem nekje videla, da se tudi tako košaro da prevažati v avtu, če imaš posebne trakove, da jo pritrdiš, gotovo pa je lupinica bolj varna, se strinjam.

Anonimen -> Košara, lupinica (26.6.2005 15:23:54)

Ada, mi bomo imeli :duda: v zacetku decembra, vendar sem se odlocila, da ne bom kupovala koasare. ZAenkrat mi je vsec PegPerego pramette, ki mi deluje cisto dovolj globok in zasciten, da bo lahko dojencek kar v njem. S podlozeno kaksno ovcjo kozo in lepo prekrit z dekico in pregrinjalom za noge.
Razmisljam bolj v tem stilu, da decembra in januarja ne bomo veliko hodili ven, ko bodo na vrsti tisti pravi spomladanski sprehodi, pa itak ne bo vec hotel lezat v kosari.
Kot kosaro za doma pa si bom nabavila tisto enostavno mehko, v kateri bo lahko tudi spal (take kosare so bile ze pred 15 leti v paketih za novorojencka).

Drugace bi verjetno razmisljala, ce bi kosara nudila varen nacin za prevoz :duda: v avtu. Lupinico bomo seveda kupili.

Stran: [1]