rdeče pikice okrog ust in po ritki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kekso -> rdeče pikice okrog ust in po ritki (27.12.2009 10:11:14)

Lep praznični pozdrav,

imela bi eno vprašanje in bi prosila za odgovor, če mogoče katera ve.

Imam 16 mesecev staro punčko in pred enim tednom so se ji okrog ust začele pojavljati rdeče pikice, ki skupaj tvorijo nekak izpuščaj. Včeraj pa se ji je začelo še po drugi strani, danes pa že ima malo več pikic in se mi zdi da se ji kar širi.

1 mesec pa že ima okrog ritke take rdeče pikice in smo že zamenjali veliko krem ter menjavamo plenice in dala je tudi že vodo v laboratorij, če bi bilo z vodo kaj narobe, ampak je vse v redu. Pediatrinja mi je rekla, da naj bo brez plenice ali pa v bombažnih in bo vse v redu.

Zanima me, od česa bi to bilo, predvsem okrog ust, ali je mogoče hrana ... ?

Hvala za odgovore in LP




poiu -> RE: rdeče pikice okrog ust in po ritki (27.12.2009 11:38:43)

Pozdravljena.
Izpiščaj okoli ust lahko pride od vnašanja različnih stvari v usta. Lahko je glivičnega izvora in se skozi prebavila prenaša še na ritko in spolovili. Okoli ust poskusi s bepantenom plus, če je samo izpuščaj zanesljivo pomaga. če pa so glivice daktarin gel - na recept. spolovilo pa canesten in umivat s kamilicami al pa da kr kopel iz hrastovega lubja narediš.

Veliko uspeha.





Gina -> RE: rdeče pikice okrog ust in po ritki (27.12.2009 12:06:11)

Naš ta mali je imel oba znaka - rdečo rito in pikice okrog ust - zaradi alergije. Najprej na plenice (najhujše na pamperske), potem na mehčalec (nobenega več nimamo že 5 let in je čisto ok) in na pralni prašek (najhuje na persil in na ariel, kasneje tudi na avo, in mercator), ter na citruse, najbolj na pomarančo. Še danes ima vse te alergije na vse omenjene reči in enake simptome, kadar se pregreši s pomarančo.




Stran: [1]