Enkratna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

**Petra** -> Enkratna pomoč (24.6.2005 10:01:09)

Kakšne razloge navedete na vlogi, da vam pol odobrijo (enkratna denarna soc. pomoč)? In kolko povprečno dobite denarja?

Se dostkrat zgodi, da tudi zavrnejo prošnjo?:zmeden2::zmeden2:

muki1 -> Enkratna pomoč (24.6.2005 10:12:22)

Moja prijateljica je navedla, da rabi za dokončanje študija, ker nima sredstev za diplomo in je dobila. Znesek je pa bil isti kot dobiva drugače vsak mesec denarne pomočo.

babylove -> Enkratna pomoč (24.6.2005 10:19:36)

Poskusi najti kakšen izredni razlog, ne ravno vsakdanji. Recimo plačilo poračuna za elektriko, za jesen so tudi fini razlogi nabava šolskih potrebščin, kurjave, ozimnice.

soncece24 -> Enkratna pomoč (24.6.2005 14:13:11)

Al pa da se ti je pralni stroj pokvaril, al pa pečica, to je ena moja kolegica napisala, pa je dobila okoli 70k (je pa ponavadi znesek tolikšen, koliko navedeš da rabiš - za šolske potrebščine ti 50k ne bodo dali). najvišja pa je menda 2kratni znesek mesečnega zneska.

Anonimen -> Enkratna pomoč (25.6.2005 3:26:51)

Lep pozdrav!

Odvisno, za kaj dejansko potrebuješ enkratno pomoč... Na samem obrazcu CSD-ja imaš naštete tri možnosti, pa tudi četrto, kjer lahko sama vpišeš razlog...
Napiši "trenutna nesposobnost finančnega kritja nastalih nujnih stroškov" in ker boš že s tem zapolnila celo vrstico, potem samo še v oklepaju dodaj en razlog (najbolje položnica za elektriko ali vodo, kar je nujno, ali pa kaj v zvezi s šolo ali vrtcem za otroke, ali pa plačilo dodatnega zavarovanja, itd.), najbolje kaj takega, za kar ne morejo reči, da ni nujno... Kar sem ti naštela, je vse nujno...
Pričakjuj seveda, da boš morala vse tisto, kar ne boš napisala, povedati, in da lahko za vse tvoje trditve zahtevajo pisne dokaze (opomini pred odklopom, neplačane položnice in še kaj), vendar, če ne lažćeš, ni problema...
Zneski so pa različni, od dobesedno drobiža (čeugotovijo, da ti samo nekaj manjka) pa do nekaj deset tisoč tolarjev... Ni zakonske omejitve...

Pa-pa!

karmy -> Enkratna pomoč (27.6.2005 8:49:11)

kdaj se ta vloga oddaja? :zmeden:

Dadi -> Enkratna pomoč (28.6.2005 18:08:18)

a preverijo prihodke? Tvoje in od partnerja?...

**Petra** -> Enkratna pomoč (28.6.2005 19:25:07)

Jah, slišala sm, da vse preverijo!

Dadi -> Enkratna pomoč (28.6.2005 20:43:44)

ja me zelo zanima....bo treba kar na CSD vprašat za kakšno pomoč glede na to da se nam je del hiše zrušu...mogoče se nas bodo pa usmilili glede na to da sem študentka..:zmeden2:

Stran: [1]