bumerang -> RE: prosim, prosim, prosim!!! (26.12.2009 18:18:09)
|
Segreješ posodo (jaz imam AMC posebej za zrezke ampak je teflonska ponev čisto ok ali pa tista na brazde, namenjena zrezkom) tako da kapljice vode, če jih frcneš gor, poskakujejo, zrezke soliš in poljubno začiniš (če ni ravno rostbif ali file jih prej potolčeš) in vržeš gor. Nobenega olja, nobene čebule. Ko meso na eni strani odstopi, jih obrneš še na drugo stran. Za tiste, ki imajo radi rožnato sredico, je tako dovolj, za tiste, ki imajo radi prepečeno pa obrneš še enkrat in počakaš, da se pokuha sok. Za prve potrebuješ verjetno manj kot tri minute, za druge pa zagotovo manj kot pet. Začimba za zrezke je super Mediteran Maestro, kjer je le mlet rožmarin, šetraj, timijan, majaron in še par drugih zelišč. Nobenih glutamatov.
|
|
|
|